BP-bankingfinance.nl » Wat is MCDEX (MCB)? DEX voor eeuwigdurende contracten!
Wat is MCDEX (MCB)? DEX voor eeuwigdurende contracten!

Wat is MCDEX (MCB)? DEX voor eeuwigdurende contracten!

Als u uw geld wilt beleggen, heeft u veel opties. Zo zien we veel mensen geld investeren in traditionele producten zoals edele metalen, aandelen of obligaties. Moderne beleggingsvormen zoals cryptocurrencies worden echter ook steeds populairder. Als je aan blockchain denkt, denk je misschien alleen aan deze cryptocurrencies. Er zijn echter veel meer beleggingsproducten die op blockchain werken. Denk bijvoorbeeld aan NFT’s, maar ook aan eeuwigdurende contracten.

U weet misschien nog niet wat contracten voor onbepaalde tijd zijn. U kunt ze in ieder geval verhandelen op de gedecentraliseerde MCDEX-beurs. In feite kunt u hier ook permanente contractmarkten opzetten en passief inkomen verdienen door liquiditeit te bieden. Laten we eens kijken wat MCDEX is en hoe u hier een passief inkomen kunt verdienen.

Bekijk Snel

Bekijk Snel

Marktupdate: Ethereum valt hard, dogecoin en shiba vallen hard
See the article :
Bitcoin (BTC) zit vanochtend in een grote crash, maar een groot aantal…

Wat is MCDEX?

Wat is MCDEX?

Zoals de naam al doet vermoeden, is MCDEX een Decentralized Exchange (DEX). Deze DEX draait op Binance Smart Chain en Arbitrum, een laag 2-schaaloplossing voor Ethereum. Dit betekent dat MCDEX geen probleem heeft met de schaalbaarheid van Ethereum. In feite kunt u razendsnel en bijna gratis transacties uitvoeren via Arbitrum, waarbij uw gegevens zijn opgeslagen op een andere blockchain. On the same subject : Is Cardano klaar voor de Vasil-update?. Dit maakt het gebruik van  MCDEX aantrekkelijk. Als gebruiker betaal je ook lage kosten wanneer je MCDEX gebruikt op de Binance smart chain.

Dit is natuurlijk geen uniek kenmerk van MCDEX. Dit betekent dat deze gedecentraliseerde beurs is gebouwd om permanente contracten (futures) te verhandelen en zelf een Automated Market Maker (AMM) is. MCDEX heeft een eigen liquiditeitspool, waaraan iedereen liquiditeit kan verstrekken. U kunt als gebruiker ook zelf een vaste contractmarkt opzetten. Tokens zijn natuurlijk noodzakelijk in deze markt. U kunt zelf voor liquiditeit zorgen, maar ook anderen kunnen voor liquiditeit zorgen. Wie liquiditeit verschaft, krijgt een beloning voor zijn inbreng. Dit maakt het mogelijk om passief inkomen te genereren met MCDEX. We zien dat MCDEX daarom veel gebruikt wordt door kwekers. In onderstaande video kom je meer te weten over opbrengstteelt.

Perpetual contracts

MCDEX noemt zichzelf op haar website de eerste DEX die zonder toestemming handelt in eeuwigdurende contracten. This may interest you : Jongeren hebben meer crypto: ‘Een hobby kan geld kosten’. Maar wat betekent dat eigenlijk?

Eeuwigdurende contracten zijn termijncontracten zonder einddatum. Meestal heeft de toekomst een einddatum. Een futures-contract is een afgeleid financieel instrument of product van financiële handel tussen twee verschillende partijen. Deze partijen komen overeen dat de eigenaar van het futures-contract het onderliggende product (in dit geval cryptocurrency) kan verhandelen tegen een vooraf bepaalde prijs op een vooraf bepaalde datum. Maar bij eeuwigdurende contracten is er geen einddatum en kan de eigenaar van het contract altijd het onderliggende product tegen die prijs verhandelen.

Waarom is dit nu interessant? Wanneer u het recht heeft om een ​​cryptocurrency te verhandelen tegen een lagere prijs dan de huidige waarde, kunt u er natuurlijk geld mee verdienen. Als u verwacht dat de prijs van een cryptocurrency verder zal stijgen, kunt u een future kopen, die u het recht geeft om de cryptocurrency tegen een lagere prijs te kopen. Uiteindelijk zal dit de waarde van de toekomst verhogen. Dit maakt het interessant om in dergelijke producten te beleggen.

Missie en visie van MCDEX

De eerste volledig permissieloze DEX voor eeuwigdurende contracthandel. Dit spreekt meteen boekdelen over de missie en visie van MCDEX. Ze willen futureshandel voor iedereen toegankelijk maken. To see also : Ether en Bitcoin in opkomst: keert het vertrouwen van beleggers terug?. Niemand heeft meer rechten dan anderen op de MCDEX-beurs. Iedereen kan tegelijkertijd liquiditeit verschaffen om onderpand te geven voor duurzame contracten. De beloningen die hiermee verdiend kunnen worden zijn voor iedereen gelijk.

Door wie is MCDEX opgericht?

Liu Jie is de oprichter van MCDEX. Daarvoor deed Liu al ervaring op in de ontwikkelingswereld bij bedrijven als Baidu, de Chinese technologiegigant. Hier ontwikkelde hij gedistribueerde systemen en databases zoals Doris. In die tijd was hij ook betrokken bij een speciale mijnbouwsoftware genaamd Minerbabe. Deze ervaring heeft hem veel gegeven, omdat hij hierdoor MCDEX kon ontwikkelen. En hij deed het best goed.

Natuurlijk doet Liu Jie dit niet alleen. Naast hem zijn er een aantal andere ontwikkelaars die MCDEX helpen ontwikkelen. Samen zorgen ze ervoor dat iedereen eeuwigdurende contracten over de blockchain kan verhandelen zonder te worden beïnvloed door beperkingen.

In 2019 werd de eerste versie van MCDEX gelanceerd. Al snel bleek dat deze versie nog niet voldeed aan de door het MCDEX-team gestelde normen en eisen. Daarom ging de ontwikkeling door en in 2020 werd de tweede versie van het platform gepresenteerd. Zelfs deze versie was niet genoeg. MCDEX had veel liquiditeitsproblemen op het platform. En dit is het belangrijkste onderdeel van een goed functionerende DEX. Het team werkte aan de derde versie. In september 2022 werd de vierde versie van het platform gepresenteerd.

Investeerders

De afgelopen jaren heeft MCDEX ook veel investeerders aangetrokken. En die investeerders zijn, niet in de laatste plaats, klanten als Delphi Digital, Alameda Research en Multicoin Capital. Naast het ophalen van meer dan $ 6 miljoen van grote investeerders in 2021, ontving MCDEX ook meer dan $ 1 miljoen van de gemeenschap.

In onderstaande video leer je meer over wat MCDEX is.

Coinmerce Review » Crypto Insiders
This may interest you :
Coinmerce is een Nederlandse partij die actief is in de markt sinds…

Hoe heeft MCDEX haar platform beveiligd? 

Hoe heeft MCDEX haar platform beveiligd? 

De veiligheid van dit project is natuurlijk niet onbelangrijk. We starten het MCDEX bug bounty-programma. Dit is een programma om mensen te stimuleren kwetsbaarheden en mogelijke hacks goed te melden. Wanneer u een hack of kwetsbaarheid meldt, wordt u daarvoor beloond. Deze prijs kan oplopen tot $ 100.000. Waarom is dit bedrag zo hoog? Dan is het veel aantrekkelijker om een ​​kwetsbaarheid te melden dan er misbruik van te maken.

Natuurlijk profiteert MCDEX ook van de beveiliging die Ethereum biedt. Deze blockchain maakt gebruik van Proof-of-Stake (PoS) van The Merge. Het netwerk wordt onderhouden door validators die blokken valideren door een inzet uit te zetten. Transacties die via MCDEX zijn gedaan, worden echter niet verwerkt in Ethereum. Deze worden verwerkt op Arbitrum. Het is een optimistische verzameling die off-chain transacties volgt en verwerkt door ze te ‘rollen’. Dit betekent dat de transacties worden samengevoegd en vervolgens een cryptografische oplossing wordt gecreëerd. Het opslaan van deze oplossing neemt veel minder ruimte in beslag dan het opslaan van alle transacties. Daarom wordt de cryptografische oplossing teruggestuurd naar de Ethereum-blockchain. Hier zien de validators dat de oplossing inderdaad correct is, en dan wordt het in het blok opgeslagen.

Wat is een marktcorrectie en hoe ermee om te gaan?
On the same subject :
Correctie, recessie, daling, bearmarkt. Veel termen worden regelmatig gebruikt wanneer de markten…

De token van MCDEX: MCB

De token van MCDEX: MCB

Zoals elk cryptoproject heeft MCDEX ook zijn eigen cryptocurrency. Dit is het MCB-token en wordt voor verschillende dingen op het platform gebruikt. Het totale en maximale aanbod is 10 miljard MCB-tokens. Op dit moment zijn echter niet alle tokens in omloop. MCDEX streeft ernaar om de komende jaren steeds meer tokens in omloop te brengen. Dit kan leiden tot een toename van het aanbod ten opzichte van de vraag (als de vraag niet relatief toeneemt). Op het moment van schrijven, september 2022, zijn er 1,9 miljard MCB-tokens in omloop, dat is ongeveer 19% van het totale aanbod.

Het team achter MCDEX heeft bepaald hoe de MCB-tokens als volgt worden verdeeld:

Welnu, hoe worden de resterende tokens in omloop gebracht? Het MCDEX-team heeft hiervoor een handig algoritme ontwikkeld. Het aantal tokens dat in omloop wordt gebracht, is afhankelijk van het dagelijkse handelsvolume. Dit algoritme ziet er als volgt uit:

Waar kun je MCDEX (MCB) kopen?

Waar kun je MCDEX (MCB) kopen?

Helaas is het soms moeilijk om MCB-tokens te kopen. Gelukkig zijn er verschillende beurzen die de verkoop van MCB’s ondersteunen.

Wilt u MCDEX (MCB) kopen? Dan kan dat bij FTX, BKEX, Uniswap, PancakeSwap en LBank.

Wat zijn de voordelen van MCDEX?

Wat zijn de nadelen van MCDEX?

Conclusie

MCDEX is een gedecentraliseerde exchange die draait op Arbitrum (en dus Ethereum) en de Binance Smart Chain. Maar vooral, MCDEX is een beurs waar u kunt handelen in eeuwigdurende contracten en markten kunt vestigen voor dit soort derivaten. Eeuwigdurende contracten zijn cryptocurrency-futures zonder vervaldatum. Veel cryptohandelaren handelen in dit soort contracten, al is het best lastig om zelf een markt op dit gebied op te zetten. Met  MCDEX behoort dit tot het verleden.

Iedereen kan een vaste contractmarkt opzetten. U kunt hiervoor zelf liquiditeit verschaffen, maar het is ook mogelijk om liquiditeit van anderen te ontvangen. Futures-contracten moeten onderpand hebben om te kunnen worden verhandeld. Wanneer u ervoor kiest om liquiditeit te verstrekken aan de eeuwigdurende contractmarkt op MCDEX, kunt u mooie beloningen oogsten. De hoogte van deze prijs is mede afhankelijk van het aantal fiches dat je inzet. Dit is in ieder geval een ideale manier om geld te verdienen met cryptocurrencies.

Op zoek naar meer informatie of vragen over MCDEX of andere cryptocurrencies? Of wil je andere cryptoliefhebbers ontmoeten? Stel vragen en ontmoet duizenden andere crypto-enthousiastelingen in de gratis Discord-kanalen van ons Money Mastery by AllesOverCrypto-product. Heeft u andere crypto-gerelateerde vragen? De eenvoudigste manier is om uw vraag te zoeken in onze FAQ. Een ander ding dat u kunt doen, is uw vraag + Alles over Crypto googlen. Vertel ons wat u van MCDEX vindt.

Alle uitingen van AllesOverCrypto, inclusief alle producten (inclusief Crypto Signals en Crypto Masterclass), berichten en e-mails zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en mogen op geen enkele manier worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, advies of enige aanbeveling om te kopen en te investeren in een of meer cryptovaluta. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en is dat uitdrukkelijk ook niet van plan.

De voorwaarden van AllesOverCrypto zijn puur educatief van aard en mogen op geen enkele manier worden opgevat als financieel, juridisch of fiscaal advies. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch en/of fiscaal adviseur. Er bestaat geen adviesrelatie tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is met de grootst mogelijke zorg en aandacht verzameld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan ​​voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie is op eigen risico. U dient zich ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt beweegt, snel verouderd kan raken. Houd hier rekening mee bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast vragen we je uitdrukkelijk om de gegevens zelf te controleren.

Iedereen die in een of meer cryptocurrencies wil investeren, moet zijn eigen onderzoek doen voordat hij besluit cryptocurrencies te kopen of verkopen. AllesOverCrypto is op geen enkele manier bij dit proces betrokken. U bent verantwoordelijk voor uw eigen aan- en verkoopbeslissingen. Het kopen van cryptocurrencies brengt aanzienlijke risico’s met zich mee vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is om het gehele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptocurrencies die u zich niet kunt veroorloven te verliezen.

How long can you hold a leverage trade on Binance?

Op 19 juli 2021 begon Binance Futures de hefboomwerking te beperken tot maximaal 20x voor accounts die binnen 30 dagen werden geopend. Deze nieuwe regel is verder verbeterd op 27 juli 2021, toen we besloten om de hefboomlimieten voor nieuwe accounts verder te verlengen van 30 dagen naar 60 dagen.

Hoe werken cryptofutures? Met een futurescontract verkrijgt u het recht om op een bepaalde datum tegen een bepaalde prijs een onderliggende waarde (zoals bitcoin) te verkopen of te kopen. De handelaar weet niet van tevoren of de prijs zal stijgen of dalen voordat het contract afloopt. Dit is het risico dat professionele handelaren nemen.

Hoe werkt leverage op Binance?

Leveraged investing houdt in dat een belegger met een relatief klein bedrag een grotere positie kan innemen. U kunt uw investering als het ware met een bepaalde factor vermenigvuldigen. Met geleend geld speculeert u op de verwachte koersdaling of -stijging.

Waar kan ik met leverage traden?

Binance Leveraged Trading Een goed voorbeeld hiervan is ’s werelds grootste cryptobeurs, Binance. Zowel investeerders als leveraged traders kunnen hier veilig hun ding doen. Binance biedt handelaren de mogelijkheid om futures-contracten te verhandelen.

Hoe bereken je de leverage?

De hefboomwerking wordt gemeten als de verhouding tussen de totale rentedragende schulden en de totale activa. Hoe groter de rentedragende schuld, hoe groter de leverage of ‘leverage’.

Wat is futures trading?

Futures-contracten zijn financiële contracten waarbij twee partijen, een koper en een verkoper, overeenkomen om op een toekomstige datum tegen een vaste prijs in een onderliggende markt te handelen.

Wat is het verschil tussen futures en opties?

Futures worden verhandeld op een beurs, terwijl opties worden verhandeld op een beurs of over-the-counter (OTC). Er zijn veel voordelen aan het handelen in opties en futures-CFD’s, waaronder de mogelijkheid om te handelen met hefboomwerking (wat zowel winst als verlies verhoogt) en 24-uurshandel.

Wat is een future voorbeeld?

Het is een afgeleid product waarvan de waarde wordt afgeleid van de prijs van het basisproduct. Het kan een index, een financieel instrument of zelfs een grondstof zijn. Zo zijn er termijncontracten op beursindexen zoals de AEX en S&P 500, maar ook staatsobligaties en zelfs fysieke producten zoals goud.

Hoe werkt een future?

Een futures-contract is een futures-contract. Dit is een overdraagbaar contract dat verwijst naar de aankoop (long) of verkoop (short) van een onderliggende waarde. Levering zal op tijd plaatsvinden. Per definitie nemen zowel de koper als de verkoper een verplichting op zich in dit contract.

Hoe werken index futures?

Een indexfuturescontract is een soort afgeleid financieel instrument waarbij deelnemende partijen overeenkomen om de waarde van een onderliggende index te betalen of te ontvangen op een vooraf bepaalde datum in de toekomst. Indexfutures zijn vaak gebaseerd op aandelenindices zoals de NASDAQ 100, FTSE 100, EURO STOXX 50, AEX en de S&P 500-index.

Wat is het verschil tussen futures en opties?

Futures worden verhandeld op een beurs, terwijl opties worden verhandeld op een beurs of over-the-counter (OTC). Er zijn veel voordelen aan het handelen in opties en futures-CFD’s, waaronder de mogelijkheid om te handelen met hefboomwerking (wat zowel winst als verlies verhoogt) en 24-uurshandel.

Is perpetual protocol safe?

Hoge beveiligingsniveaus: misschien wel een van de grootste verkoopargumenten van het platform, Perpetual Protocol is zeer veilig. Het is open source, dus iedereen kan controleren op rode vlaggen.

Do perpetual futures expire?

Eeuwigdurende futures-contracten worden in contanten afgewikkeld en verschillen van reguliere futures-contracten doordat ze geen vooraf bepaalde leveringsdatum hebben, zodat ze voor onbepaalde tijd kunnen worden vastgehouden zonder dat de contracten moeten worden verlengd als ze hun vervaldatum naderen.

Loopt het vaste contract af? Het meest opvallende verschil tussen eeuwigdurende en termijncontracten is dat eeuwigdurende contracten geen vaste verval- en afwikkelingstijd hebben. Traders kunnen de positie aanhouden zolang de marge voldoende is.

How long can you hold a perpetual futures contract?

Een eeuwigdurend contract is een speciaal type futures-contract, maar heeft in tegenstelling tot de traditionele vorm van futures-contracten geen vervaldatum. Zo kan men de positie zo lang aanhouden als men wil.

What is Binance future perpetual?

Aan de andere kant hebben eeuwigdurende futures, zoals de naam al doet vermoeden, geen vervaldatum. Daarom hoeven handelaren geen verschillende leveringsmaanden bij te houden, in tegenstelling tot kwartaaltermijncontracten. Een handelaar kan bijvoorbeeld voor onbepaalde tijd een shortpositie aanhouden, tenzij deze wordt geliquideerd.

Does Binance have perpetual contracts?

Binance Futures introduceert eeuwigdurende munt OP-contracten met een hefboomwerking tot 20x. Opmerking: eeuwigdurende OP-contracten zijn muntfutures die OP als onderpand gebruiken. Op basis van marktrisicoomstandigheden kan Binance de instellingen van deze contracten van tijd tot tijd aanpassen.

What is Binance Futures perpetual?

Een eeuwigdurend contract is een speciaal type futures-contract, maar heeft in tegenstelling tot de traditionele vorm van futures-contracten geen vervaldatum. Zo kan men de positie zo lang aanhouden als men wil. Daarnaast is handelen met vaste contracten gebaseerd op de onderliggende indexprijs.

Which is better margin or futures?

Een belangrijk verschil om te onthouden is dat wanneer u ervoor kiest om uw dekking te financieren, u rente betaalt over het gefinancierde bedrag. Wanneer u daarentegen ervoor kiest om in futures-contracten te handelen, bouwt u geen rente op. Natuurlijk betaalt u indirect rente wanneer u besluit uw positie door te rollen naar de volgende reeks.

Hoe handel je in futures? Futures-contracten zijn financiële contracten waarbij twee partijen, een koper en een verkoper, overeenkomen om op een toekomstige datum tegen een vaste prijs in een onderliggende markt te handelen.

Wat is een future AEX?

Het is een overeenkomst tussen twee partijen om op een bepaald moment in de toekomst een bepaald bedrag van een onderliggende waarde tegen een bepaalde prijs te verhandelen. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft de AEX Future (FTI) als onderliggende waarde de Amsterdam Major Indicator, AEX.

Hoe werkt een future?

Een futures-contract is een futures-contract. Dit is een overdraagbaar contract dat verwijst naar de aankoop (long) of verkoop (short) van een onderliggende waarde. Levering zal op tijd plaatsvinden. Per definitie nemen zowel de koper als de verkoper een verplichting op zich in dit contract.

Wat is het verschil tussen futures en opties?

Futures worden verhandeld op een beurs, terwijl opties worden verhandeld op een beurs of over-the-counter (OTC). Er zijn veel voordelen aan het handelen in opties en futures-CFD’s, waaronder de mogelijkheid om te handelen met hefboomwerking (wat zowel winst als verlies verhoogt) en 24-uurshandel.

Wat is futures?

Een termijncontract is een termijncontract waarbij de koper en verkoper vooraf de prijs en het tijdstip bepalen waarop het onderliggende (financiële) product wordt geleverd. De toekomst is een zogenaamd derivaat (afgeleid product). Dit betekent dat het zijn waarde ontleent aan de prijs van een ander product.

Wat betekent futures?

Een termijncontract is een termijncontract voor de levering van een onderliggend product op een afgesproken tijdstip in de toekomst tegen een overeengekomen prijs. Vandaar de letterlijke betekenis van “toekomst” – Engels voor “toekomst”.

Wat is het verschil tussen futures en opties?

Futures worden verhandeld op een beurs, terwijl opties worden verhandeld op een beurs of over-the-counter (OTC). Er zijn veel voordelen aan het handelen in opties en futures-CFD’s, waaronder de mogelijkheid om te handelen met hefboomwerking (wat zowel winst als verlies verhoogt) en 24-uurshandel.

Wat zijn de kenmerken van een index future?

Een indexfuturescontract is een soort afgeleid financieel instrument waarbij deelnemende partijen overeenkomen om de waarde van een onderliggende index te betalen of te ontvangen op een vooraf bepaalde datum in de toekomst. Indexfutures zijn vaak gebaseerd op aandelenindices zoals de NASDAQ 100, FTSE 100, EURO STOXX 50, AEX en de S&P 500-index.

Wat is een future voorbeeld?

Het is een afgeleid product waarvan de waarde wordt afgeleid van de prijs van het basisproduct. Het kan een index, een financieel instrument of zelfs een grondstof zijn. Zo zijn er termijncontracten op beursindexen zoals de AEX en S&P 500, maar ook staatsobligaties en zelfs fysieke producten zoals goud.

Wat is het verschil tussen futures en opties?

Futures worden verhandeld op een beurs, terwijl opties worden verhandeld op een beurs of over-the-counter (OTC). Er zijn veel voordelen aan het handelen in opties en futures-CFD’s, waaronder de mogelijkheid om te handelen met hefboomwerking (wat zowel winst als verlies verhoogt) en 24-uurshandel.

Is perp undervalued?

Dit suggereert dat Perpetual Protocol zeer ondergewaardeerd kan zijn gezien het groeipotentieel op lange termijn.

Is perp a good investment?

PERP is een goede investering gezien de beveiligingsprotocollen die bovenop bestaande services zijn geïmplementeerd. Lage slippage en transactiekosten zijn ook redelijk om meer marktdeelname aan te trekken.

Wat is perp Crypto? Perpetual Protocol (PERP) is een Ethereum-token dat Perpetual Protocol aanstuurt, een gedecentraliseerde uitwisseling voor eeuwigdurende contracten. Met behulp van eeuwigdurende contracten kunnen gebruikers long of short leveraged handelsposities openen voor verschillende activa.

Koen K.