BP-bankingfinance.nl » Wat is Dollar Cost Averaging (DCA) en hoe gebruik je het?
Wat is Dollar Cost Averaging (DCA) en hoe gebruik je het?

Wat is Dollar Cost Averaging (DCA) en hoe gebruik je het?

Bij het handelen in crypto is het meestal belangrijk om de strategie te volgen. De truc is ervoor te zorgen dat je je aan het plan houdt dat je hebt opgesteld. Dit maakt het makkelijker om te gaan met onverwachte gebeurtenissen, emoties en prijsveranderingen.

Hoe zo’n strategie eruitziet, mag iedereen natuurlijk zelf bepalen. Er zijn tal van cryptohandelaren die strategieën hebben bedacht die het beste voor hen werken. Het is ook mogelijk om een ​​techniek te gebruiken die iemand anders al heeft gemaakt. Een strategie die u kunt tegenkomen, is de Dollar Price Average.

Dollar Cost Averaging, afgekort als DCA, is een investeringsstrategie die door alle soorten handelaren kan worden gebruikt. Met deze strategie kan beleggen in crypto en andere financiële producten veel eenvoudiger zijn. Hieronder lees je wat Dollar Average is, hoe het werkt en wie deze strategie het beste kan gebruiken.

Bekijk snel

Bitcoin en Ethereum zijn gecrasht en nu doen beleggers het erg slecht
Read also :
Als je bevriend bent met iemand die “in crypto is”, is dit…

Wat is Dollar Cost Averaging (DCA)?

Dollar Cost Averaging is een investeringsstrategie die door veel cryptohandelaren wordt gebruikt. Overigens niet alleen door cryptohandelaren. To see also : Consumenten waarschuwen voor investeringen in virtuele valuta zoals bitcoins. Het gemiddelde van de dollarkosten is een oude techniek die door alle soorten beleggers wordt gebruikt. U kunt deze strategie ook gebruiken wanneer u wilt beleggen in aandelen, obligaties, ETF’s, edele metalen, enz.

De dollarkoers heeft alles te maken met de investering die op een bepaald moment als belegger wordt bepaald. Dit doet u in een vastrentend beleggingsmodel. Deze manier van beleggen zorgt ervoor dat je niet wordt beïnvloed door je emoties, de koers stijgt en daalt.

Het idee achter Dollar Cost Averaging is dat de prijzen op de lange termijn langzaam zullen stijgen. Je koopt crypto op verschillende tijdstippen: wanneer de prijs laag is en wanneer de prijs hoog is. Door in verschillende tijdsperioden te beleggen, zal het bedrag dat u belegt het gemiddelde zijn van al deze verschillende aankoopperiodes.

Wanneer is het beste koopmoment?

Dollar Cost Averaging is daarom een ​​strategie die u zoekt op de lange termijn (denk aan minimaal een paar jaar). U kunt zelf bepalen hoe vaak u de aankooptijd instelt. Read also : Er komen steeds nieuwe cryptomunten bij, wat moeten we ermee?. In veel gevallen profiteren mensen van Dollar Cost Averaging door maandelijks of maandelijks te investeren.

Van te voren een product kiezen

Het is belangrijk om vooraf het product te kiezen waarin u gaat investeren, en laat het niet los. Read also : Mike Hutting (BTC Direct): “Niet investeren in bitcoin is echt een…. Het idee achter Dollar Cost Averaging is om een ​​deel van uw vermogen op lange termijn in één product te beleggen, zodat u uiteindelijk de gemiddelde aankoopprijs betaalt.

Voorbeeld van DCA

Pim wil zijn geld investeren in crypto, omdat hij denkt dat het op deze manier waardevoller kan zijn dan wanneer het op een bankrekening staat. Hij heeft echter geen idee van cryptocurrency. Daarom besloot hij maandelijks 150 euro in Bitcoin te investeren. Hij kan 150 euro verliezen, zelfs als hij verliest, en Bitcoin is de grootste en meest gebruikte cryptocurrency. Daarom lijkt deze cryptocurrency voor hem het veiligst.

Op de 25e van de maand wordt zijn salaris op zijn bankrekening gestort. Daarom koos hij ervoor om op de 26e van de maand direct 150 euro te lenen, zodat hij het geld niet vooraf kan uitgeven. Bitcoin wordt automatisch gekocht met deze valuta.

Een jaar later kocht Pim 12 keer meer Bitcoin tegen de volgende prijzen:

De gemiddelde prijs die Pim betaalt is 37.916 euro. Toen Pim na 12 maanden besloot zijn Bitcoins te verkopen, kreeg hij een gemiddeld rendement van 68,8% op zijn investering, zonder iets van crypto af te weten of de tijd te nemen om een ​​opleiding te volgen of onderzoek te doen.

In de onderstaande video wordt meer uitgelegd over wat Dollar Cost Averaging (DCA) is. Erg handig als je meer wilt weten over deze strategie.

Wilt u beleggen in cryptocurrencies of aandelen? Dit is wat u moet weten over de verschillen
See the article :
De inflatie is hoog, dus het geld op uw bankrekening neemt gestaag…

Voor wie is DCA geschikt?

Voor wie is DCA geschikt?

Iedereen kan de Dollar Price Average gebruiken. Er zijn verschillende situaties waarin het verstandig kan zijn om de Dollar Cost Average te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan deze situaties:

We zien vaak dat beginnende beleggers DCA gebruiken. Ze hebben nog niet genoeg kennis om onderzoek te doen naar andere eigendommen. Soms hebben ze ook geen tijd, maar willen ze toch profiteren van de kansen die ze kunnen krijgen.

Ook kiezen professionele cryptohandelaren ervoor om de Dollar Cost Average te gebruiken. Dit komt omdat de techniek kan worden gebruikt om het bestand te manipuleren. Door verschillende strategieën te gebruiken verkleint u het risico op eigendomsverlies. Als de ene strategie niet werkt, kun je altijd terugvallen op de andere strategie.

In onderstaande video van AllesOverCrypto geef ik je meer informatie over risicoreductie bij cryptohandel. De gemiddelde dollarprijzen worden hier ook besproken.

Hoe kun je Dollar Cost Averaging gebruiken bij crypto trading? Een stappenplan!

Hoe kun je Dollar Cost Averaging gebruiken bij crypto trading? Een stappenplan!

Nu weet u wat het Dollar Cost Average is en waarom het handig kan zijn om het te gebruiken. Misschien heb je nog wat vragen over deze strategie, een daarvan kan zijn: hoe gebruik je Dollar Average in crypto trading?

Ik zal uitleggen wat je moet doen voordat je crypto gaat kopen op basis van DCA, daarna vertel ik je welke platforms het beste zijn om Average Cost Averaging te gebruiken.

Voorbereiding

Bij welke crypto exchanges/brokers kun je DCA automatisch uitvoeren?

De meeste crypto-uitwisselingen en -makelaars geven u de mogelijkheid om automatische aankopen in te stellen. Dan geef je aan met welke frequentie je automatisch een bepaalde cryptocurrency wilt kopen.

Het belangrijkste voordeel is dat u geen tijd hoeft te besteden aan het zelf kopen van DCA wanneer dit automatisch wordt gedaan door de crypto-uitwisseling/broker die u gebruikt.

De voor- en nadelen van DCA

De voor- en nadelen van DCA

Hieronder lees je de belangrijkste voor- en nadelen van Dollar Cost Averaging (DCA).

Voordelen

Nadelen

Conclusie

Het gemiddelde van de dollarprijs is een populaire strategie onder cryptohandelaren. De strategie wordt echter niet voor het eerst gebruikt in de cryptomarkt. Het gemiddelde van de dollarkosten is ook een populaire vorm van beleggen onder handelaren in aandelen, obligaties en edele metalen.

Dollar Averaging gaat over het investeren van een vast bedrag in een vast activum gedurende een vaste periode. In het geval van cryptocurrency betekent dit dat je elke 25e van de maand 100 euro in Bitcoin investeert. Zo betaal je altijd de gemiddelde prijs en laat je je niet beïnvloeden door emoties en prijsstijgingen.

DCA kan worden gebruikt door mensen die geen tijd hebben om het onroerend goed te onderzoeken. Maar ook veel succesvolle ondernemers zijn geïnteresseerd in de Dollar Economy. Het werkt ook als een verspreidingsmiddel. Door verschillende strategieën te spreiden, loop je het minste risico om je inzet te verliezen.

Hopelijk weet u na het lezen van dit artikel meer over wat Dollar Cost Averaging is en hoe het werkt. Wil je na het lezen van dit artikel meer weten over cryptohandel? Stel dan al je vragen in de Everything AboutCrypto Facebook-groep en onze experts zullen al je vragen beantwoorden.

Heeft u vragen over cryptovaluta? De eenvoudigste manier is om uw vraag te zoeken in onze FAQ. Wat je ook kunt doen is je vraag googlen + “AlleOverCrypto”. Je komt al snel terecht bij een van onze andere artikelen over dit onderwerp, zodat je snel meer te weten kunt komen over het onderwerp.

Alle AllesOverCrypto-opmerkingen, inclusief alle producten (inclusief Crypto Signals en Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de mening van AllesOverCrypto-professionals en kunnen niet worden geïnterpreteerd als een persoonlijke uitnodiging, advies of enig advies om een ​​of meer cryptocurrencies te kopen of te investeren. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en is dat ook niet van plan.

De opmerkingen van AllesOverCrypto zijn uitsluitend educatief van aard en kunnen niet worden geïnterpreteerd als financieel, juridisch of fiscaal advies. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is met de grootste zorg en aandacht samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan ​​voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie is op eigen risico. U moet weten dat de gepresenteerde informatie deels te wijten is aan de snelheid waarmee de cryptomarkt beweegt, of mogelijk te snel is. Wees hier voorzichtig mee bij het bekijken van de informatie. Daarnaast ben je duidelijk verplicht om de gegevens zelf te verifiëren.

Iedereen die in een of meer valuta’s wil investeren, moet zelf onderzoek doen voordat hij besluit cryptocurrencies te kopen of verkopen. AllesOverCrypto is niet betrokken bij dit project. U bent als enige verantwoordelijk voor aan- en verkoopbeslissingen. Het kopen van cryptocurrencies brengt een hoog risico met zich mee vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is om je volledige aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen crypto die u zich niet kunt veroorloven te verliezen.

Koen K.