BP-bankingfinance.nl » Wat is de S&P500? Volledige uitleg voor beginners!
Wat is de S&P500? Volledige uitleg voor beginners!

Wat is de S&P500? Volledige uitleg voor beginners!

Je geld voor je laten werken, waarom niet? Maar investeringsmogelijkheden en investeringsdocumenten brengen risico’s met zich mee. In de regel geldt: hoe groter het risico, hoe groter het rendement. Het nadeel? De verliezen zullen groter zijn. Daarom kiezen veel beleggers, zowel beginners als gevorderden, voor een belegging als de S&P500. Ontdek in deze blog wat de S&P500 is, hoe het werkt en hoe je aan de slag kunt!

Bekijk snel

Bekijk snel

Kun je niet wachten om meer te weten te komen? Bekijk dan onderstaande video: Read also : Bitcoin versus altcoins: wanneer kopen?.

See the article :
Beleggen in crypto lijkt sterk op investeren in een jonge techstartup: ‘Hoog…

Wat is de S&P500?

Wat is de S&P500?

De S&P 500 is een aandelenindex die de 500 best presterende en grootste beursgenoteerde bedrijven in de Verenigde Staten volgt. S&P staat voor Standard & Arm, de namen van twee kapitaalmaatschappijen die een index berekenden met de aandelen van de meeste van de 500 Amerikaanse bedrijven. Dit is een van de meest populaire aandelenmarkten ter wereld en wordt gebruikt om de gezondheid van de Amerikaanse economie op dat moment te voorspellen. This may interest you : Investeren in crypto’s? Je kunt het op deze 3 manieren doen – dat moet je weten. Als we naar de gegevens van begin 2022 kijken, zien we dat de S&P500 de afgelopen 10 jaar gemiddeld 13,9% won. Met andere woorden: het afgelopen decennium was een periode van economische groei.

​3 interessante cryptocurrencies om in 2022 te investeren
Read also :
Investeren in cryptocurrency is enorm populair. In een tijd dat de rente…

Hoe werkt de S&P500?

Hoe werkt de S&P500?

De gehele S&P500 is de marktkapitalisatie van de bedrijven die in dit rapport zijn opgenomen. Read also : Wilt u beleggen in cryptocurrencies of aandelen? Dit is wat u moet weten over de verschillen. Het gewogen gemiddelde wordt over al deze bedrijven in deze categorie genomen, uitgedrukt in procenten.

ETF

Een ETF is een op de beurs verhandeld fonds, beter bekend als een index. Deze ‘aandelenmand’ volgt de waarde van een bepaald fonds. U belegt eigenlijk niet in individuele bedrijven, maar kiest voor een beleggingsfonds. Er zijn verschillende soorten ETF’s, elk met hun eigen risicoprofiel. De meest populaire ETF is de populaire S&P 500. Alles weten over ETF’s? Lees dan zeker deze algemene informatie voor beginners.

Sectoren S&P500

De S&P500 bestaat momenteel uit verschillende sectoren van 11. In elke sector zijn er een aantal Amerikaanse bedrijven die voldoen aan de vereisten om deel uit te maken van de S&P500, die we later in deze blog bespreken. De S&P500 is nu onderverdeeld in 11 verschillende sectoren, zoals:

Kijken we naar de data in 2022, dan zien we dat de meest populaire sector informatietechnologie is, met een aandeel van minimaal 27,1%. Dan komt gezondheid. Op deze manier had de COVID-ziekte ook een positief effect op de transformatie van de wereld van gezondheidsbedrijven.

Voorwaarden S&P500

Om ervoor te zorgen dat de S&P500 representatief is voor de Amerikaanse economie, zijn er verschillende voorwaarden voordat een bedrijf kan deelnemen. Dit zijn:

Concreet betekent dit ook dat de bedrijven die in de S&P500 zijn opgenomen, kunnen veranderen. Presteert een bepaald bedrijf niet en voldoet het niet meer aan bovenstaande criteria? Daarna heeft een ander bedrijf het vervangen. Zo worden altijd de 500 beste bedrijven in de Amerikaanse economie gecontroleerd.

De top drie van bedrijven in de S&P500 aan het begin van 2022 zijn:

Koers S&P500

Koers S&P500

Beleggers gebruiken de S&P500 als benchmark voor de wereldeconomie. Met een brede diversificatie over bedrijven en sectoren kan deze ETF u meer vertellen over de huidige staat van de Amerikaanse economie. Let op: dit is alleen voor de Amerikaanse economie. Daarom kan het ook passend zijn om buitenlandse markten en economieën die groeien, zoals India of China, te volgen.

De onderstaande grafiek gaat terug naar de beginjaren van de S&P500 en begint in 1982. Op dat moment handelde de S&P500 voor $ 107. Naarmate de economie groeide en verschillende groepen in dit beleggingsfonds stapten, steeg ook de prijs. Deze grafiek is een visuele weergave, niet alleen voor de Amerikaanse economie, maar ook voor de wereldeconomie. We kunnen snel zien dat de economie in 2008 – 2009 een aantal moeilijke jaren heeft gehad. Niet alleen zijn de aandelenkoersen van enkele individuele bedrijven gedaald, maar de hele S&P 500 is gedaald tot minder dan $ 700.

De COVID-epidemie heeft ook onze wereldeconomie getroffen en we zien een comeback. En zelfs nu, in tijden van financiële onzekerheid en inflatie, zien we de economische groei stagneren. De Federal Reserve (FED) en de Europese Centrale Bank (ECB) verhogen de rente, waardoor de spaargelden worden hersteld. Dergelijke economische beslissingen hebben ook een impact op de economische groei, en daarmee op de waarde van deze S&P500.

Crypto als 12de sector?

In de beginjaren had deze tracker maar 3 verschillende onderdelen. In de loop der jaren zijn steeds meer industrieën uitgebreid en is de economie gegroeid. Denk aan de komst van internet, de verspreiding van disruptieve technologieën en de verspreiding van digitaal. Het is dan ook niet verwonderlijk dat bedrijven in deze sector de afgelopen jaren flink in waarde zijn gestegen. Gebeurt dit ook in crypto?

In de wereld van crypto is er veel informatie, maar we zien dat steeds meer mensen en bedrijven een duidelijke stem hebben als het gaat om de positie van crypto in de economie van de wereld. Cathie Wood, de oprichter van Ark Invest en Wall Street-icoon, zei eerder dat Bitcoin (BTC) zou kunnen stijgen naar een prijs van één miljoen dollar. Gebeurt dit echt? De tijd zal het leren!

Maar niemand minder dan de Canadese zakenman Kevin O’Leary, beter bekend als Shark Tank’s Mr Wonderful, deed begin 2022 een interessante uitspraak. Niet alleen 20% van zijn investeringen van de persoon die handelt in crypto, maar hij is er sterk van overtuigd dat crypto wordt uiteindelijk het 12e onderdeel van de S&P500.

Hoe ziet dit eruit? Een specifiek voorbeeld is een ETF die de top 100 van projecten volgt op basis van marktkapitalisatie, waar u in deze tracker kunt investeren. Zo koop je geen fysieke crypto, maar volg je de prijsevolutie van deze top 100 projecten. Of dit zal gebeuren en zo ja, wanneer, zal de toekomst uitwijzen.

Investeren in de S&P500

Wilt u beleggen in de S&P500, maar weet u niet wat de risico’s zijn? Het is altijd belangrijk om te weten dat beleggen altijd risico’s met zich meebrengt. Er zijn veel goede dingen, maar ook slechte dingen. Zelfs deze beroemde S&P500.

Voordelen

De beste manier om in de S&P500 te beleggen, is omdat een ETF compleet anders is. Omdat het indexfonds kijkt naar de prestaties van ten minste 500 bedrijven, vooral de beste en beursgenoteerde bedrijven in de Verenigde Staten, loopt u minder risico dan individueel beleggen in aandelen. Maar met minder risico heb je ook minder winst. Maar als we naar de afgelopen jaren kijken, zien we altijd een prachtige comeback!

De S&P500 dankt zijn populariteit aan het feit dat beleggers met beperkte kennis kunnen beleggen. Als je in sommige aandelen wilt beleggen, gaat hier veel onderzoek aan vooraf: denk aan het bespreken van kwartaalcijfers, toekomstplannen, welke samenwerkingsverbanden er zijn, hoe het leven van een bedrijf is, etc. De P500 voldoet al aan de eisen. Op deze manier is de toetredingsdrempel voor de meeste beleggers laag. Let op: dit is geen financieel advies en onthoud dat beleggen altijd risico’s met zich meebrengt.

Nadelen

Het is niet allemaal rozengeur en maneschijn, investeren in de S&P500 heeft ook een groot deel van de problemen. Wanneer u in een ETF belegt en verschillende bedrijven volgt, krijgt u een gemiddelde winst van deze bedrijven. Als u besluit te beleggen in de aandelen van een bepaald bedrijf met het beste marktaandeel in een bepaalde sector, zal uw inkomen veel hoger zijn. Maar natuurlijk hoort daar ook een risicoprofiel bij.

Niet alleen speculeert u op de prijs van een aandeel, of een ETF, deze belegging wordt ook gedaan in een andere valuta. Net als aandelen fluctueert ook de waarde van de dollar of euro. Het kan sterk of zwak zijn. De informatie over deze wijzigingen is beter bekend als forex trading.

Handelskosten

Houd ook rekening met enkele transactiekosten. Dit is een belangrijke indicator om voor jezelf te plannen als je genoeg winst hebt om te verkopen. Bijvoorbeeld: u wilt een investering van 1.000 euro doen in een bepaalde sector en betaalt hiervoor een transactiefee van 5%. Dit betekent dat uw investering met minimaal 5% moet stijgen om break-even te worden. Pas na het voltooien van deze extensie begint u winst te maken. Dit is belangrijk om in gedachten te houden, omdat dit van invloed kan zijn op uw beleggingsstrategie. Bent u van plan deze aandelen de komende jaren aan te houden? Er is misschien geen probleem. Maar wil je hiermee proberen snel winst te maken? Waarschijnlijk niet mogelijk.

Platformen

Gelukkig zijn er veel manieren om in de S&P500 te investeren. Via verschillende applicaties kunt u binnen enkele seconden in uw favoriete valuta beleggen. Hieronder vindt u een lijst met de meest populaire applicaties die u kunt huren.

DeGiro

DeGiro is een Nederlandse ondernemer die actief is in meer dan 18 landen in Europa. Via deze app kun je niet alleen beleggen in aandelen, maar ook in obligaties, opties en zelfs aandelen. Zorg ervoor dat u hun prijzen controleert om te zien welke de goedkoopste optie voor u is.

Lynx

Investeer in veel producten bij Lynx. Denk ook aan opties, aandelen en ETF’s. Lynx heeft minstens 150 beurzen over de hele wereld waarin u kunt investeren. Er zijn veel opties, maar het kiezen van de juiste makelaar kan je flink wat kosten besparen!

Conclusie

Beleggen kan op veel manieren. U kunt bijvoorbeeld heel actief zijn op de financiële markten en elke minuut van de dag de prijzen checken en uw risico’s berekenen, of u kunt kiezen voor een kleine investering zoals ETF. Ook bij het beleggen in een ETF is de keuze enorm. Veel kansen. Maar de S&P500 is het populairst omdat het niet alleen een mand van verschillende bedrijven is, maar ook verschillende sectoren. Zo compenseer je het verlies van een bepaald onderdeel, door de groei van een ander onderdeel.

Hoewel een investering in de S&P500 minder kennis vereist en een meer intuïtief investeringsproces is, is het zeker aan te raden om altijd zelf onderzoek te doen. Zo weet u waar u in investeert en wat de resultaten mogelijk zijn!

Wil je meer informatie of heb je vragen over beleggen, over de S&P500 en crypto? In ons gratis Mastery Discord-kanaal van AllesOverCrypto kun je vragen stellen en contact maken met duizenden andere crypto-enthousiastelingen. Heeft u crypto-gerelateerde vragen? Vind ze in onze FAQ of post ze in onze Facebook-groep. Wil je weten of er verhalen zijn over jouw favoriete onderwerp? Google je vraag + AllAboutCrypto.

Fotocredit: Golden Dayz/Shutterstock.com

Alle informatie van AllesOverCrypto, inclusief alle producten (inclusief Crypto Signals en Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele meningen van AllesOverCrypto en kunnen niet worden geïnterpreteerd als een persoonlijke uitnodiging, advies of enig advies om te kopen en te investeren in een of meer cryptocurrencies. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en is dat ook niet van plan.

De informatie van AllesOverCrypto is educatief van aard en mag niet worden opgevat als financieel, juridisch of fiscaal advies. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto verstrekte informatie is door hem met veel aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan ​​voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie is op eigen risico. U dient zich ervan bewust te zijn dat de verstrekte informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt opereert, al dan niet vertraging kan oplopen. Houd hier rekening mee bij het analyseren van informatie. Daarnaast wordt u gevraagd de gegevens zelf te verifiëren.

Iedereen die in een of meer fondsen wil investeren, moet zijn eigen onderzoek doen voordat hij een beslissing neemt om geld te kopen of te verkopen. AllesOverCrypto is op geen enkele manier betrokken bij dit proces. U bent als enige verantwoordelijk voor uw eigen aan- en verkoopbeslissingen. Het kopen van aandelen brengt veel risico’s met zich mee vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt. Deze risico’s zijn zo groot dat u zelfs uw gehele aankoopbedrag kunt verliezen. Koop dus geen crypto die u zich niet kunt veroorloven te verliezen.

Koen K.