BP-bankingfinance.nl » Verzendt de nieuwe serie “FIRE: Early Retirement” een gevaarlijk bericht? “Ja, maar het laat zien wat er in de jeugd zit”
Verzendt de nieuwe serie "FIRE: Early Retirement" een gevaarlijk bericht? "Ja, maar het laat zien wat er in de jeugd zit"

Verzendt de nieuwe serie “FIRE: Early Retirement” een gevaarlijk bericht? “Ja, maar het laat zien wat er in de jeugd zit”

De nieuwe documentaire “FIRE: Early Retirement” op streamingplatform VRT MAX zorgt voor veel ophef. De serie volgt zeven jonge mensen die snel rijk willen worden om jaren geleden met pensioen te gaan, maar experts vragen zich af hoe ze dat doen. “Een gemiste kans om goede financiële educatie te geven”, zegt hoofdredacteur Isabel Albers van De Tijd. “Maar het programma laat zien wat er leeft”, aldus deelnemer Charlotte Van Brabander.

FIRE, of “financiële onafhankelijkheid en vervroegd pensioen”, is een groeiende beweging van mensen die financiële onafhankelijkheid proberen te bereiken, meestal met het doel om jaren eerder met pensioen te kunnen gaan. Het programma “WATA: Early Retirement”, uitgezonden op het VRT MAX-platform, volgt een reeks jonge mensen die hopen snel rijk te worden met cryptomunten, luxe eigendommen in Dubai en andere investeringen.

BEKIJK – De trailer voor “GOta: Early Retirement”:

De serie, ingeblikt door productiehuis “Het Konijn”, wordt niet door iedereen geaccepteerd. “Financiële oplichting met ‘snel rijk worden’, schema’s en interessante statistieken en crypto… een gemiste kans voor de VRT”, twitterde opiniemaker Geert Noels. “Waarom geeft de publieke omroep een podium aan deze financiële schandalen?”, luidt de toon van HUMO-journalist Stefaan Werbrouck.

Masterclass beleggen

“Promise” nodigde Charlotte Van Brabander uit, een van de zeven mensen die volgden in de reeks. Ze benadrukte dat vervroegd pensioen niet haar hoofddoel is. “Dit is een promotieartikel om goed te kunnen verkopen. This may interest you : Ben je net aan het sparen? Dan is deze berekening slecht nieuws. Mijn doel is om financieel onafhankelijk te zijn, me gezond te voelen en geen zorgen te maken over mijn geld. Ja, ik wil stoppen met werken, maar daar ga ik geen datum op plakken.”

Van Brabander, die zichzelf “finfluencer” noemde, gaf met een prijs van 495 euro een mooie les in beleggen. Presentator Bart Schols was verrast door wat ze haar studenten beloofde: “Ik beloof het niet Het maakt niet uit of hij komt terug”, zei ze. “We bevinden ons in deze moeilijke tijd, we hebben niets te beloven, maar door deze crisis neemt de populariteit van de GOBARA-groep toe.

Er komen steeds nieuwe cryptomunten bij, wat moeten we ermee?
Read also :
The Sandbox, Uniswap, Polkadot: aan creatieve namen geen gebrek in de cryptowereld.…

Fabeltjes

Fabeltjes

Tijdredacteur Isabel Albers was de meest kritische van het programma, al verscheen een van haar journalisten in de serie met Ellen Vermorgen. “Ze is de stem van de rede. Gelukkig regelt ze dingen en nuances. On the same subject : Uw geld beleggen: stevig beleggen in onzekere tijden. De publieke omroep miste de kans om een ​​goed plan te maken over sparen en beleggen. Nu gooi je dollartekens in de ogen van mensen en vertel je ze een mythe.”

“Wat mij echt stoort, is hoe er voorbeelden worden gepresenteerd waar mensen van 300 naar 50.000 euro zijn gegaan, of miljoenen hebben verdiend met crypto, handel, durfkapitaal of puur gokken. Dat is ongeveer het slechtste signaal dat je op dit moment naar jongeren kunt sturen”, zegt Albers. “Slim beleggen en sparen zijn twee verschillende dingen.”

Ignace Van Doorselaere, CEO van Giant Neuhaus, hielp haar daarbij. “Er is een verschil tussen beleggen en gokken. Beleggen is goed, gokken is riskant. Dit programma biedt een lot. Het is alsof je Messi en Hazard laat zien en zegt “kijk wat je kunt krijgen in voetbal”, en 500 voetballers kunnen zo leven terwijl 50.000 of 100.000 mensen voetballen. Een heel gevaarlijk bericht.”

BEKIJK – “Veel jonge mensen kopen crypto en aandelen zonder te weten wat ze kopen”, zei finfluencer Charlotte Van Brabander in “Promise”:

Investeren met hulp van experts, drie goede tips! - Dordt Centraal
Read also :
Begin vandaag nog met beleggen en beleggen is eenvoudiger dan ooit. Het…

“Schrijnende boodschappen”

"Schrijnende boodschappen"

Van Brabander geeft toe dat de meeste jongeren niet weten wat ze doen. “Veel jonge mensen kopen cryptovaluta en aandelen zonder te weten wat ze kopen, ze volgen Robin Hood-verhalen en tweets enzovoort. Read also : Investeringsapps Bux en Trade Republic bieden voor het eerst crypto aan. Het is van groot belang dat er financiële kennis is. Natuurlijk is dit programma geen educatief programma, maar het is een getuigenis van wat er gebeurt”.

Albers voegde er zachtjes aan toe dat het een leuk programma was. “Het toont echt een trieste boodschap”, zei Van Brabander. “Ik maak er ook deel van uit, maar ieder van ons werd gegooid om opheldering te geven. Ik deed mee om mensen te laten zien dat het belangrijk is om slim om te gaan met geld, en om het geldtaboe te doorbreken. “

Bitcoin breekt uit, is de neerwaartse trend beëindigd of zien we nieuwe dieptepunten?
This may interest you :
Ripple-voorspelling voor 2025 Marktvoorspellers denken dat XRP in 2025 een prijs van…

Wie heeft recht op 1500 euro pensioen?

Wie heeft recht op 1500 euro pensioen?

We willen dat iedereen die 40 jaar heeft gewerkt (inclusief vaste perioden) geniet van een pensioen van minimaal € 1500. Perioden van ziekte, werkloosheid of schuld voor tijd om voor kinderen, ouders of gezin te zorgen tellen mee voor de pensioenberekening.

Wat is het minimumpensioen in 2022? Op 1 januari 2022 is ook het gegarandeerd minimumloon met 2,38% verhoogd. Voor een individueel pensioen bedraagt ​​dit 18 280,97 euro en voor een gezinspensioen 22 851,23 euro. Op de website van de Federale Pensioendienst leest u meer over de minimumloongarantie.

Wat is minimumpensioen in België?

Het basisbedrag van het minimumpensioen (1.532,82 of 1.915,42 euro) wordt vermenigvuldigd met het aantal gewerkte jaren en gedeeld door 45 (elk kwartaal telt voor 0,25 jaar). Hoe langer u werkt, hoe hoger uw pensioen. Pensioen wordt alleen verstrekt voor maximaal 45 dienstjaren.

Hoeveel pensioen krijg ik als ik nooit heb gewerkt?

Als uw werk onvolledig is of jonger is dan 45 jaar, kunt u verzekerd zijn van een minimumpensioen dat gelijk is aan het aantal jaren dat u hebt gewerkt. Je moet zeker zijn: werk voor minstens 2/3 van die tijd (dat is 30 jaar)

Wat is het gewaarborgd minimumpensioen?

We berekenen het minimumpensioen door het minimumbedrag voor voltijds werk te vermenigvuldigen met haar 40/45 werkvakantie (haar werk is 40 jaar van minimaal 52 dagen). elk van deze werkjaren moet minimaal 156 dagen hebben.

Wat is het minimum netto pensioen?

De wettelijke pensioenleeftijd is 65 jaar. Dit komt overeen met de beste met een lang leven in goede gezondheid. Een minimum pensioen van 1.500 euro per maand voor een menswaardig leven. Vandaag bedraagt ​​het minimumpensioen voor echtparen die 45 jaar hebben gewerkt 1.212 euro.

Wat is het gewaarborgd minimumpensioen?

Na 30 jaar volledige dienst heeft u recht op het wettelijk minimumpensioen. Het minimum individueel pensioen is momenteel € 1.444,36, terwijl het gezinspensioen € 1.804,88 bedraagt. Het bedrag dat u ontvangt, is echter afhankelijk van uw anciënniteit of het aantal jaren dat u hebt gewerkt.

Heb je recht op pensioen als je nooit gewerkt hebt?

Telt mijn periode van werkloosheid mee voor mijn pensioen? Sommige periodes dat u niet hebt gewerkt, tellen niet mee voor uw pensioen. Dit is bijvoorbeeld het geval als u zelf ontslag neemt en niet meer aan het werk gaat. Soms wordt het werk niet meegeteld.

Wat is een redelijk pensioen?

Een veelgebruikte richtlijn voor ‘voldoende pensioen’ is 70% van het laatstverdiende bruto inkomen. Dit betekent dat u 70% van uw (bruto) inkomen nodig heeft als u met pensioen gaat voor uw pensioen.

Hoeveel pensioen krijg je per maand?

Overheidsuitkering AOW (Algemene Ouderdomswet) is het basispensioen dat u van de overheid ontvangt. Voor koppels en koppels is dit 901,07 euro totaal per persoon per maand. Singles ontvangen in totaal € 1.316,77 (2022). Meer informatie vind je in dit artikel.

Hoe weet je of je een goed pensioen hebt?

Op de website Mijnpensioenoverzicht.nl ziet u hoeveel pensioen u heeft opgebouwd en hoe hoog uw AOW is. De site verzamelt ook informatie van pensioenfondsen en verzekeraars. Werkt u voor meerdere werkgevers, dan heeft u een compleet overzicht van alle pensioenen die u heeft opgebouwd.

Wat is een redelijk pensioen?

Wat is een redelijk pensioen?

Een veelgebruikte richtlijn voor ‘voldoende pensioen’ is 70% van het laatstverdiende bruto inkomen. Dit betekent dat u 70% van uw (bruto) inkomen nodig heeft als u met pensioen gaat voor uw pensioen.

Wat is het minimumpensioen? Lage pensioenen gelden voor pensioenbedragen boven € 2 en onder € 503,24 (in 2021) totaal per jaar. Voor het reizen van een klein pensioen gelden strenge voorwaarden.

Hoeveel pensioen krijg je per maand?

Overheidsuitkering AOW (Algemene Ouderdomswet) is het basispensioen dat u van de overheid ontvangt. Voor koppels en koppels is dit 901,07 euro totaal per persoon per maand. Singles ontvangen in totaal € 1.316,77 (2022). Meer informatie vind je in dit artikel.

Wat is het gemiddelde netto pensioen in Nederland?

TotaalAOW
Gemiddeld2298â804
Een alleenstaande vrouw1,422711
een ongetrouwde man1.692711
Een stel, allebei gepensioneerden2,538990

Hoeveel pensioen krijg ik als alleenstaande?

Uw AOW en woonomstandigheden Bent u alleenstaand? Dan krijgt u 70% van het minimumloon. Woont u samen of bent u getrouwd? Dan krijgt u 50 procent van het minimumloon.

Wat is een redelijk netto pensioen?

Gemiddeld maandelijks pensioen in Nederland? Gemiddeld ontvangt een gepensioneerde € 2845 netto per maand aan pensioen. Dit bedrag is de som van alle inkomstenbronnen (inclusief AOW, uw werkgeverspensioen en eventuele spaarrekeningen of -fondsen).

Wat is het gemiddelde inkomen van een 65 plusser?

Zoals u in bovenstaande tabel kunt zien, was het gemiddelde bruto-inkomen van een AOW-huishouden in 2017 3.830. 35% van dit bedrag bestaat uit AOW. Het gemiddelde bruto-inkomen omvat 36% extra pensioen en 29% inkomen uit vermogen, inkomen als werknemer of zelfstandige en overige bijverdienste.

Wat is het gemiddelde pensioen van een bouwvakker?

Leeftijd AOW (actueel)66 jaar en 4 maanden
AOW-uitkering (met partner)883,67 maandelijks totaal
Pensioen FondsVoordelen van BPF
Aanvullend pensioen Bij een storting van â 0 eenmalig en â 200 per maand gedurende 20 jaarâ 190 totaal per maand
Netto per maand1,073,59

Hoe weet je of je een goed pensioen hebt?

Op de website Mijnpensioenoverzicht.nl ziet u hoeveel pensioen u heeft opgebouwd en hoe hoog uw AOW is. De site verzamelt ook informatie van pensioenfondsen en verzekeraars. Werkt u voor meerdere werkgevers, dan heeft u een compleet overzicht van alle pensioenen die u heeft opgebouwd.

Wat is een fatsoenlijk pensioen?

Bij een goede pensioenregeling verzamelt u jaarlijks 2 of meer procent. Als u 35 jaar hebt gewerkt, heeft u 70 procent, daar komt de AOW bij. Dat is genoeg voor een goed pensioen.

Wat is het gemiddelde netto pensioen in Nederland?

TotaalAOW
Gemiddeld2298â804
Een alleenstaande vrouw1,422711
een ongetrouwde man1.692711
Een stel, allebei gepensioneerden2,538990

Hoeveel geld heb je nodig om financieel onafhankelijk te zijn?

Hoeveel geld heb je elk jaar nodig om van te leven. Wat is uw huidige inkomen? Hoeveel spaart u momenteel? Vermenigvuldig uw jaarinkomen x30, dit is ongeveer de vergelijking die nodig is voor financiële onafhankelijkheid.

Hoe kunt u financieel onafhankelijk worden? Tips voor financiële zekerheid

  • Kies NU voor een schuldenvrij leven.
  • Wees transparant over uw uitgaven.
  • Begin minder te consumeren.
  • Kies voor een hoog rendement.
  • Gebruik het achtste wereldwonder.
  • Investeer in een negatief inkomen.
  • Bouw financiële onafhankelijkheid op met onroerend goed.

Hoeveel geld heb je nodig om niet meer te hoeven werken?

Het is makkelijk met woorden, maar elk jaar dat je stopt met werken, moet je een jaarinkomen hebben. Stel dat uw huidige inkomen € 36.000 per jaar inclusief vakantiegeld is. Het vermogen ligt rond de € 24.000. Wil je 3 jaar geleden stoppen, dan heb je € 72.000 nodig.

Hoeveel geld sparen om eerder te stoppen met werken?

Het is verstandig om goed te berekenen wat u in het verleden moet doen en wat de gevolgen zullen zijn. Als je 2.000 euro per maand nodig hebt om van te leven, dan heb je 24.000 euro per jaar nodig. Dit zijn de gevolgen van het niet werken met je geld.

Hoeveel geld heb je nodig om te overleven?

Hoeveel geld is genoeg per maand? Het Bureau of Community and Cultural Planning (SCP) heeft geprobeerd een adequaat aantal te noemen. En genoeg betekent dat je genoeg geld te verdienen hebt. Volgens het SCP bedraagt ​​het basisbehoeftenbudget voor een eigen woning € 971.

Hoeveel om financieel onafhankelijk te zijn?

Wanneer bent u financieel onafhankelijk (MAAND)? U bent KRACHTIG, dus financieel onafhankelijk, als u 25 keer uw jaarlijkse vermogen aan financiële activa heeft.

Hoeveel geld om FIRE te zijn?

Regel van 25 Om de FIRE-berekening te voltooien, vermenigvuldigt u eenvoudig uw jaarinkomen met 25. In ons voorbeeld weet u dat u $ 50.000 per jaar nodig heeft om te leven. Dit is het bedrag dat u nodig heeft om met pensioen te gaan, ook wel het FIRE-nummer genoemd.

Hoeveel geld heb je nodig om financieel onafhankelijk te zijn?

De FIRE-beweging (Financial Independence Retire Early) is in opkomst in Nederland. In de VS merk je vaak dat je 25 tot 33 keer je jaarlijkse uitgaven nodig hebt om KRACHTIG te worden.

Wat is de 4% regel?

Wanneer u een bepaald kapitaal spaart, kunt u gedurende 30 jaar zonder vervaldatum 4% van het startbedrag van uw kapitaal opnemen. Dit jaarbedrag wordt gecorrigeerd voor inflatie. Hierdoor blijft uw koopkracht 30 jaar gelijk.

Waarom financieel onafhankelijk?

Als u eenmaal financieel onafhankelijk bent, bent u veilig voor verschillende situaties waardoor u veel geld zult verliezen. Als je bijvoorbeeld ontslagen wordt, als je bedrijf failliet gaat of als je niet kunt werken, zou het geen probleem moeten zijn om je stijl te behouden.

Hoeveel geld heb je nodig om financieel onafhankelijk te zijn?

Voorbeeld: U besteedt € 30.000 per jaar. Dan heeft u een vermogen van (â 30.000/0,04) = ⬠750.000 nodig om financieel onafhankelijk te zijn. Wilt u over 30 jaar financieel onafhankelijk zijn, dan moet u sparen (â 750.000/30) = â 25.000 per jaar.

Wat heb je nodig per maand om te leven?

Hoeveel geld is genoeg per maand? Het Bureau of Community and Cultural Planning (SCP) heeft geprobeerd een adequaat aantal te noemen. En genoeg betekent dat je genoeg geld te verdienen hebt. Volgens het SCP bedraagt ​​het basisbehoeftenbudget voor een eigen woning € 971.

.

Hoe start je met FIRE?

Hoe begin ik? U begint met het berekenen van uw vermogen, dat is uw vermogen minus uw schulden. De tweede stap is het maken van een (maandelijks) budget, dit is belangrijk om een ​​overzicht te hebben van inkomsten en uitgaven.

Hoe kom je bij POWER? FIRE staat voor Financial Freedom, Retire Early. Ten slotte hebt u financiële onafhankelijkheid bereikt, dat wil zeggen dat uw inkomen lager is dan wat uw kapitaal oplevert. U hoeft dus niet meer te werken voor uw geld.

Hoe veel geld nodig voor FIRE?

Regel van 25 Om de FIRE-berekening te voltooien, vermenigvuldigt u eenvoudig uw jaarinkomen met 25. In ons voorbeeld weet u dat u $ 50.000 per jaar nodig heeft om te leven. Dit is het bedrag dat u nodig heeft om met pensioen te gaan, ook wel het FIRE-nummer genoemd.

Hoe snel financieel onafhankelijk worden?

% besparing t.o.v. inkomenNa hoeveel jaar financieel onafhankelijk?
25%32
50%17
65%10.5
75%7

Hoeveel om financieel onafhankelijk te zijn?

Wanneer bent u financieel onafhankelijk (MAAND)? U bent KRACHTIG, dus financieel onafhankelijk, als u 25 keer uw jaarlijkse vermogen aan financiële activa heeft.

Hoe werkt FIRE?

De FIRE Methode (Financial Independence, Retirement Early) is een beweging die is ontstaan ​​vanuit het idee om vervroegd met pensioen te kunnen door zuinig te leven, slim te sparen en nog slimmer te beleggen. De methode is zo populair geworden dat duizenden Nederlanders er nu gebruik van maken.

Hoe bereken je wanneer je FIRE bent?

Stel dat uw spaargeld € 12.500 is. Deel € 12.500 door uw vaste inkomen van € 1.250 in het voorbeeld is 10. Deze 10 betekent het aantal maanden dat u zonder inkomen kunt leven. Uw BRAND-status is dus 10 maanden.

Wat zijn FIRE mensen?

FIRE is een acroniem voor Financial Independent & Retirement First. Het vertegenwoordigt een levensstijl waarin werk optioneel is en alleen wordt gedaan als men zich goed voelt en de voordelen ervan inziet.

Koen K.