BP-bankingfinance.nl » Vastgoed kopen met crypto-activa is een groeiende markt: cryptomiljonairs zoeken diversificatie
Vastgoed kopen met crypto-activa is een groeiende markt: cryptomiljonairs zoeken diversificatie

Vastgoed kopen met crypto-activa is een groeiende markt: cryptomiljonairs zoeken diversificatie

Vastgoed kopen met cryptovermogen is een groeimarkt: cryptomiljonairs zoeken diversificatie

Vastgoed kopen met cryptovermogen is een groeimarkt: cryptomiljonairs zoeken diversificatie

Luister hieronder naar de audioversie van dit artikel

Cryptocurrencies zijn niet alleen een manier om geld te besparen of te speculeren, huizen worden steeds vaker gekocht en betaald in cryptocurrencies. On the same subject : Zo gaan crypto-investeerders om met dalende prijzen.

Zo werd afgelopen mei in Portugal, na maandenlange discussies tussen de belastingdienst en financiële en notariële toezichthouders, voor het eerst een appartement in bitcoin bezet, zo schreef de zakenkrant The Financial Times. Ook Britse en Colombiaanse investeerders zien een toename van de vastgoedbehoefte onder de miljonairs.

Op 4 mei van dit jaar tekende Jorge Silva, de voorzitter van de Portugese overkoepelende vereniging van notarissen, de koopovereenkomst voor een appartement in de stad Braga in het noorden van Portugal. Het appartement wisselde van eigenaar voor nog geen 3 bitcoins, destijds zo’n 110.000 euro.

“Crypto is nu een realiteit”, vertelde Silva de FT over de transactie, waarbij eerst bitcoins naar euro’s moesten worden omgezet. “Je kunt nu legaal en transparant crypto-aankopen doen.”

De Portugese ondernemer Zome hield de afgelopen twee maanden toezicht op de aan- en verkoop van vier andere huizen in Portugal die werden betaald in cryptocurrencies, waaronder een Nederlandse koper. Volgens de zakenman zitten er nog negen deals in de pijplijn.

Daarnaast biedt de Colombiaanse makelaar La Haus, die wordt gesteund door technologiemiljardair en Amazon-oprichter Jeff Bezos, huizen in crypto aan in populaire toeristische bestemmingen zoals Tulum in Mexico en aan de kust van het Colombiaanse Caribisch gebied. Sinds de eerste cryptobeurs in januari zijn er vier huizen verkocht voor in totaal 800.000 euro.

De Financial Times heeft ook gewezen op de toenemende belangstelling voor crypto-vastgoed in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Volgens de Britse secretaris Daniel Browne van Kingsley Napley zijn de miljonairs vaak op zoek naar rust na een turbulente periode op de cryptomarkt. “Misschien zoeken mensen een manier om uit iets bekends te komen omdat het eng is. Ze willen hun geld in iets bekends steken, namelijk rotsen.”

Bitcoin als pensioen? Politici zien vooral problemen
Read also :
Drie Amerikaanse politici hebben geklaagd en hun bezorgdheid geuit over bitcoin als…

Huis afrekenen in crypto kan gepaard met flinke waardeschommeling

Huis afrekenen in crypto kan gepaard met flinke waardeschommeling

Maar als u het hele huis in crypto afrekent op basis van een vergelijkbare afrekening in dollars of euro’s, heeft u mogelijk meer crypto-activa nodig op de ene plaats dan op de andere. On the same subject : 3 manieren om uw pensioen op te bouwen. Een villa van $ 9 miljoen in Los Angeles in juni was bijvoorbeeld 287 bitcoins waard op een bepaald moment en 452 bitcoins op een ander moment.

Maar de crypto-rijken zijn niet bang voor dergelijke prijsschommelingen, vertelde Carlos Santos van het Portugese bedrijf van Zome aan de FT. “We vroegen de eerste mensen die een huis willen verkopen dat in drie maanden zijn waarde in crypto kan verdubbelen”. Volgens Santos hebben alle klanten aangegeven dat ze veel variaties van cryptocurrencies gebruiken.

De Amerikaanse ondernemer Christine Quinn, bekend van de Netflix-serie Selling Sunset, gaat nog een stap verder en beschouwt de wilde beweging in de cryptomarkt als een zegen. “Vanwege alle onzekerheid zijn mensen meer dan ooit bereid om anders te zijn”, zei hij.

Niet iedereen denkt er echter zo over. “Het is gevaarlijk om te beleggen in hypotheken en effecten of andere activa waarvan u de werkelijke waarde niet kent”, zegt Daryl Fairweather, hoofdeconoom van de Amerikaanse vastgoedmakelaar Redfin, tegen de FT.

LEES OOK: Cryptomarkt heeft 2.000 miljard dollar aan waarde verloren, maar aantal cryptomunten is in jaar tijd met 70% gestegen tot ruim 10.000

Ministerie waarschuwt voor risico's van cryptocurrencies: 'Valkuilen en te hoge verwachtingen'
See the article :
Met de Smart in Crypto-campagne wil het ministerie van Financiën jongeren waarschuwen…

Koen K.