BP-bankingfinance.nl » Tesla-aandeel springt van $ 900 naar $ 300
Tesla-aandeel springt van $ 900 naar $ 300

Tesla-aandeel springt van $ 900 naar $ 300

De aandelenkoers van Tesla is veel goedkoper. Het gaat binnenkort van $ 900 naar $ 300 per aandeel. Is dit een grote korting of is er een probleem?

Tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering werd de zogenaamde ‘stock split’ goedgekeurd. Alle Tesla-aandelen zijn in drieën verdeeld. Tesla heeft nu ongeveer 1 miljard aandelen uitstaan. Na de aandelensplitsing zullen het 3 miljard aandelen zijn. Als de prijs per aandeel niet zou veranderen, zou de marktkapitalisatie of marktkapitalisatie (het aantal aandelen vermenigvuldigd met de prijs per aandeel) stijgen van ongeveer 1 biljoen tot ongeveer 3 biljoen. Om dit te voorkomen, deelt u de prijs per aandeel door 3: van $ 900 tot $ 300.

Wat is een stock split en waarom doet Tesla dit?

Wat is een stock split en waarom doet Tesla dit?

Dus waarom een ​​aandelensplitsing? Fundamenteel verandert er niets: de totale marktwaarde van Tesla blijft hetzelfde. Het is vooral bedoeld om mensen zoals jij en ik te helpen. $ 900 is misschien te veel om te betalen voor een aandeel, $ 300 is dat niet. Wat zal dan het effect zijn op de prijs van Tesla? Tussen de aankondiging van de vorige aandelensplitsing in augustus 2020 en de uitvoering ervan, steeg het aandeel 80% in 3 weken en daalde vervolgens 30% in 1 week. Zal dit nu gebeuren? Ik denk van niet. De beurswaarde van Tesla is nu veel hoger dan in augustus 2020. On the same subject : Cryptocurrency Quotes: wanneer is de beste tijd om crypto te kopen?. En de prijs is ook 50% gestegen sinds mei 2022. Mogelijk gaan we nog wat omhoog. En mogelijk weer hard vallen nadat de aandelensplitsing is uitgevoerd. De aandelensplitsing zal eind deze maand plaatsvinden. En u hoeft niets te doen voor deze aandelensplitsing.

Zelf ben ik eind 2019 de cryptowereld in gedoken en sinds begin 2020 ook dieper in aandelen gedoken. Nu heb ik mijn levensmissie gevonden: een financieel gezond leven voor iedereen. Op mijn Engelse en Nederlandse YouTube-kanalen maak ik video’s over crypto en aandelen onder de naam ‘Nesami’, volgens mijn methode FFUTA: Fundamental, Financial and Technical Analysis. Als het om crypto gaat, volg ik de laatste ontwikkelingen op het gebied van bitcoin, altcoins en NFT’s. Benieuwd naar hoe u kunt investeren in crypto en aandelen? Kijk dan op mijn website of begin direct met investeren in jezelf!

Koen K.