BP-bankingfinance.nl » ‘S Werelds rijkste man investeert in crypto als fiatgeld “naar de hel gaat”
'S Werelds rijkste man investeert in crypto als fiatgeld "naar de hel gaat"

‘S Werelds rijkste man investeert in crypto als fiatgeld “naar de hel gaat”

De ultrarijke investeerders van Wall Street benaderen cryptocurrencies met gemengde scepsis en pragmatisme.

Dit is een opmerkelijke ommekeer in de houding van ’s werelds rijkste investeerders. Na jarenlang extreem kritisch te zijn geweest over digitale activa zoals Bitcoin, investeren de meesten nu steeds meer in cryptocurrencies om hun portefeuilles te diversifiëren.

Neem bijvoorbeeld Thomas Peterffy, een 77-jarige grote investeerder en miljardair. In 2017 plaatste hij ooit een paginagrote advertentie in de Wall Street Journal om te waarschuwen voor het “gevaar” dat de handel in futures op Bitcoin, een derivaat, zou kunnen vormen voor de kapitaalmarkten.

Tegenwoordig heeft de Amerikaanse zakenman, die een fortuin heeft van ongeveer $ 25 miljard, heel andere ideeën. Volgens Bloomberg zei Peterffy onlangs dat het verstandig zou zijn om 2 tot 3 procent van je persoonlijke vermogen in cryptocurrencies te investeren. Voor het geval het fiat geld “naar de hel” gaat.

Naar nul of miljoenen dollars winst

Naar nul of miljoenen dollars winst

Ondertussen zou Peterffy de cryptocurrencies zelf bezitten. Zijn bedrijf, Interactive Brokers Group, zou klanten ook de mogelijkheid bieden om te investeren in enkele van de beste cryptocurrencies, waaronder Bitcoin (marktkapitalisatie $ 894 miljard), Ethereum ($ 445 miljard), Litecoin ($ 10 miljard) en Bitcoin Cash. On the same subject : Alle tips voordat u in cryptocurrencies investeert. $ 8 miljard). . Er zou “dringendheid” zijn onder klanten om mee te doen aan de cryptocurrency-investeringshype. In feite zullen deze maand nog 10 cryptocurrencies worden toegevoegd aan de selectie van Interactive Brokers.

Volgens Peterffy is het mogelijk dat cryptocurrencies “buitengewone” rendementen opleveren, hoewel het volledig tegenovergestelde scenario volgens de hoofdbelegger ook mogelijk is. “Ik denk dat ze helemaal naar nul kunnen gaan, maar ze kunnen ook miljoenen dollars waard zijn. Ik heb geen idee’, zei Peterffy.

Cash is trash

Cash is trash

De mentaliteitsverandering van Peterffy staat symbool voor de vele kritische grote investeerders die in 2021 toch al in cryptocurrencies hebben geïnvesteerd, omdat ze het potentiële rendement niet wilden missen. On the same subject : Bitcoin-analyse: prijs zal snel herstellen tot $ 35.000. Zelfs met extreem volatiele prijzen kocht de toplaag van Wall Street in 2021 massaal Bitcoin, Ether-munten, NFT’s, meme-munten en “shit-munten”.

De bekende miljardair-investeerder en hedgefondsmanager Ray Dalio onthulde vorig jaar dat Bitcoin en Ethereum nu deel uitmaken van zijn portefeuille. Enkele maanden eerder twijfelde Dalio echter aan het nut van cryptocurrencies als waardeopslag. Hij ziet cryptocurrencies nu als een alternatieve vorm van geld in een mogelijk scenario waarin contant geld “junk” is geworden.

Ook de grote banken Goldman Sachs en JP Morgan Chase beleggen sinds 2021 in cryptocurrencies voor hun klanten. Bijna de helft van de family offices van de Goldman Sachs-groep zou graag cryptocurrencies aan hun portefeuilles willen toevoegen. Jamie Dimon, CEO van JP Morgan Chase, noemde Bitcoin in oktober “waardeloos”. Toch is de New Yorkse bank nu ook koortsachtig op zoek naar medewerkers die klanten kunnen bijstaan ​​bij het handelen in cryptovaluta.

Bottom Line: Ongeacht of cryptocurrencies een “jihadistische zet tegen de Amerikaanse dollar” zijn (woorden van hedgefondsmanager Ken Griffin) of een “scam” (zoals Donald Trump verwijst naar cryptocurrencies), de activa leveren een te goed rendement op om genegeerd te worden. Binnenkort zal er waarschijnlijk geen enkele toonaangevende belegger op Wall Street zijn die geen fractie van zijn fortuin in digitale activa heeft geïnvesteerd.

Geld verdienen in crypto: is het echt mogelijk?
On the same subject :
Ben je ooit door geluid geprikkeld over wat de Ethereum-prijs nu doet…

Koen K.