BP-bankingfinance.nl » Prijsvoorspelling week 31: winkansen en spannende vrijdag
Prijsvoorspelling week 31: winkansen en spannende vrijdag

Prijsvoorspelling week 31: winkansen en spannende vrijdag

Zoals elke maandag kijken we ook vandaag vooruit met onze prijsvoorspellingen over de verwachte prijzen van belangrijke investeringen. Welke factoren zijn van invloed en wat is de prijsverwachting voor beleggingen op basis van technische analyse? Je leest het in onze prijsprognose!

Het recept is misschien al bekend. We beginnen met een inventarisatie van de fundamenten en agenda van de aandelenmarkt om te zien welke factoren de investeringsprijzen beïnvloeden. Vervolgens doen we voor elke investering een reality check op onze prijsprognose van vorige week.

Wanneer we weer een update krijgen, kijken we of er per belegging fundamentele factoren zijn die de prijsverwachting kunnen beïnvloeden. Vervolgens analyseren we oscillatoren en gebruiken we technische trendanalyse om prijsvoorspellingen voor de komende week voor elke investering te voltooien. Tot slot delen we per investering de bevestigde (verkoop)signalen. Aan het einde van het artikel laten we zien hoe iedereen winstgevend kan beleggen met papierhandel.

Zoals altijd gebruiken we voor al onze prijzen, analyses en vergelijkingen de prijzen zoals ze op de digitale prijsborden stonden voordat de AEX openging.

Algemene economische fundamentele factoren week 31

Algemene economische fundamentele factoren week 31

Natuurlijk zijn er enkele aanhoudende zorgen, zoals Covid-19 en de apenpokkenpandemie. De situatie in Rusland hangt nog steeds boven de markt, maar over het algemeen is de stemming optimistisch. See the article : VET-prijsvoorspelling: VeChain wint geweldig partnerschap. Het rentebesluit van de Fed (waarvan naar verwachting de rente met 0,75% zou worden verhoogd) zorgde voor een positieve stemming. De afnemende angst voor een recessie en het afvlakken van prijsstijgingen dragen bij aan de stemming.

Hoe dan ook, het blijft een evenwichtsoefening, want aanstaande vrijdag komen de werkgelegenheidscijfers in de Verenigde Staten naar buiten. Als deze hoger zijn dan verwacht, biedt dit mogelijkheden voor de FED om sterker in te grijpen bij een volgend rentebesluit. Ten slotte zitten we nog midden in het resultatenseizoen. Hoewel deze tot nu toe positiever zijn dan eerder werd gedacht, kunnen de aankondigingen zeker invloed hebben op de prijzen.

Beursagenda en beleggingsagenda week 31

We beginnen de week met de Europese S&P Global Manufacturing PMI (in juli) en werkloosheidscijfers (in juni). Vanuit Amerika verwachten we de S&P- en ISM-indexen (voor juli) en cijfers over de bouwsector (voor juni). See the article : Ethereum 11% gestegen, polkadot 12% gestegen, deze crypto meer dan 20%.

Dinsdag worden in Amerika de Redbook-index en cijfers over autoverkopen (over juli) gepubliceerd.

Meer S&P-index (voor juli), maar ook cijfers over de producentenprijsindex en detailhandelsverkopen (beide voor juni) volgen woensdag uit Europa.

Donderdag presenteert Europa het Economisch Bulletin. Uit Amerika krijgen we de eerste werkloosheidscijfers (vanaf 29 juli) en handelsbalansen van producten en diensten (voor juni).

Vrijdag wachten we het belangrijke banenbericht uit Amerika (juli) en de cijfers over consumptief krediet (juni) af.

Op de crypto-agenda zien we geen enkel item dat de cryptomarkt kan beïnvloeden.

Met onze prijsprognoses kijken we vooruit naar de prijzen van beleggingen als input voor uw onderzoek op de financiële markten. Uiteraard zijn hiervoor ook andere bronnen beschikbaar, zoals Weekblik van De Telegraaf.

Particuliere beleggers vinden aandelen, obligaties geheimzinniger dan crypto - Enquête
Read also :
Uit een onderzoek uitgevoerd door het privaat gefinancierde WEF, in samenwerking met…

Analyse AEX aandelen week 30

Analyse AEX aandelen week 30

We voorspellen een neutrale tot licht positieve week voor de afgelopen week. Dit bleek waar te zijn en hij was zelfs voorzichtig. To see also : Daarom is nu investeren in crypto interessant!. De AEX-index steeg met 3,59%.

Daarnaast hebben we een aantal bevestigde koop-/verkoopsignalen gezien. Deze delen we hier nogmaals met de daadwerkelijke resultaten van de afgelopen week. Bevestigde koopsignalen waren voor: Geojunxion NV (GOJXN) +5.62%, JDE Peets (JDEP) +3.58%, Morefield Group (MORE) +13.89% en Nedap (NEDAP) -4,78%.

Bevestigde verkoopsignalen waren voor: Envipco (ENVI) +11,97%, Esperite (ESP) -2,91% en IEX Group N.V. (IEX) -0,65%.

Nu we weer op de hoogte zijn van de stand van zaken kijken we alvast vooruit naar de verwachte AEX koersen in week 31.

Wat is PolyTrade (HANDEL)? Snel betaalde facturen ontvangen
Read also :
PolyTrade (TRADE) wil de toekomst van onze financiële wereld veranderen. Dat doen…

De AEX-verwachting voor week 31

De AEX-verwachting voor week 31

Om de koersen van AEX-aandelen in te schatten, analyseren we eerst of er naast algemene fundamentele factoren ook specifieke fundamentele factoren zijn die de koers kunnen beïnvloeden. Vervolgens doen we de analyse van de technische trends en analyseren we de oscillatoren om tot onze AEX-aandelenprognose voor week 31 te komen. Ten slotte delen we de bevestigde koop-/verkoopsignalen op basis van onze analyse. Wanneer we dit doen, stellen we dat marktontwikkelingen gedurende de week, evenals presentaties van jaarcijfers, deze technische analyses kunnen negeren.

Fundamentele analyse AEX-aandelen week 31

Vandaag wachten we op de halfjaarcijfers van Heineken NV en Heineken Holding NV. Ook verwachten we vandaag een update over de EMU-schuld van Nederland.

Dinsdag volgen de halfjaarcijfers van Ordina NV, Koninklijke DSM NV (pre-market) en Just Eat Takeaway.com NV (post-market). OCI NV publiceert ook haar resultaten over het tweede kwartaal. Daarnaast worden de rente, wisselkoersen en de rentetermijnstructuur voor juli bekend gemaakt.

Woensdag verwachten wij de halfjaarcijfers van Wolters Kluwer NV en JDE Peet’s NV en de derde kwartaalresultaten van TIE Kinetix NV.

Donderdag zetten we het resultatenseizoen voort met de halfjaarresultaten van IMCD NV, SBM Offshore NV, Galapagos NV, Intervest Offices & Warehouses NV, Pharming Group NV, Fagron NV en de tweede kwartaalresultaten van Veon LTD, ING Group NV en Euronav NV. Daarnaast volgen de inflatiecijfers in Nederland in juli voor de beurs en de consumentenprijsindexen voor juli tijdens de beurs.

We zien dus dat het resultatenseizoen in volle gang is. Omdat tegenvallende of zeer positieve cijfers de markt kunnen beïnvloeden, zullen we de komende week de technische analyse voor de AEX nauwlettend in de gaten houden.

Technische analyse AEX-aandelen week 31

Technische trendanalyse voor de AEX-index laat een sterk koopsignaal zien. De oscillatoren zijn neutraal.

Koersverwachting AEX week 31

Koersverwachting AEX week 31

Op basis van het positieve sentiment en de resultaten van vorige week (die positiever waren dan de oscillatoren), handhaven we onze prijsvooruitzichten van neutraal tot licht positief.

Ten slotte zullen we de komende week ook de bevestigde verkoop-/verkoopsignalen voor elk aandeel delen op basis van de technische analyse. Zoals gezegd kunnen data releases de prijzen sterk beïnvloeden, waardoor ze afwijken van de signalen op basis van technische analyse.

Bevestigde koopsignalen zijn voor: Koninklijke Ahold Delhaize (AD), ASR Nederland (ASRNL), Boskalis Wesminster (BOKA), Corbion (CRBN), CTAC (CTAC), Koninklijke DSM (DSM), Ebusco Holding NV (EBUS), European Healthcare Acquisition and Growth Company (EHCS), Hedosophia European Growth (HEGA), Heineken Holding (HEIO), Holland Colours (HOLCO), Hydratec Common Shares (HYDRA), Inpost SA (INPST), Morefield Group (MORE), NN Group ( NN ), fles Koninklijke Porceleyne (PORF), SBM Offshore (SBMO), SIF Holding (SIFG) en Vam Investment Shares (VAM).

Bevestigde verkoopsignalen zijn voor: CM.COM (CMCOM), DGB Group NV (DGB), Esperite (ESP), Galapagos (GLPG), Kendrion N.V. (KENDR), Lavide Holding (LVIDE) en Pharming Group (PHARM).

Nu zien we dat de AEX met een klein verlies is geopend, maar nu met winst handelt.

Analyse index-futures week 30

Analyse index-futures week 30

Voor indexfutures verwachtten we een neutrale prijsverwachting, voornamelijk gebaseerd op oscillatoren. Dit was te voorzichtig. Alle indexfutures boekten een positief resultaat. E-mini S&P Midcap 400 futures (EMD1!) noteerden het hoogste rendement op +4,38%.

Koersverwachting index-futures week 31

Voor de komende week laat de technische trendanalyse alleen (sterke) koopsignalen zien. De oscillatoren laten alleen een verkoopresultaat zien voor E-mini S&P Midcap 400 futures (EMD1!) en zijn verder neutraal. Nu de markt de oscillatoren overtreft, noteren we een (licht) positieve prijsverwachting voor de indexfutures in de komende week.

Analyse Nederlandse staatsobligaties week 30

We noteerden een neutrale tot licht positieve week voor Nederlandse staatsobligaties. Dit bleek correct en misschien zelfs een beetje voorzichtig. Het hoogste rendement was maar liefst 6,02% voor Nederlandse staatsobligaties met een looptijd van 30 jaar. We zien weer het beeld dat het rendement toeneemt naarmate de looptijd langer is.

Koersverwachting Nederlandse staatsobligaties week 31

Technische trendanalyse laat komende week een neutraal signaal zien voor staatsobligaties met een looptijd van één maand. Nederlandse staatsobligaties met looptijden van 3 en 6 maanden krijgen een sterk verkoopsignaal. Voor alle langere looptijden zien we alleen (sterke) koopsignalen.

De oscillatoren bevestigen het verkoopsignaal voor Nederlandse staatsobligaties met een looptijd van 3 maanden. Ze bevestigen ook de koopsignalen voor looptijden van 4, 5 en 10 jaar. Anders zijn de oscillatoren neutraal. Ook hier blijven we iets positiever en constateren we een (licht) positieve prijsverwachting.

Nu kunt u om vele redenen beleggen. Een van die redenen kan pensioenopbouw zijn, maar weet u eigenlijk wel hoeveel geld u nodig heeft om van een goed pensioen te genieten?

Analyse prijs goud en olie week 29

We noteerden een neutrale prijsverwachting voor de goudprijs en een neutrale tot licht negatieve prijsverwachting voor de olieprijs. Dit was te optimistisch voor de olieprijs. Deze steeg met 2,89%. We waren te voorzichtig met de goudprijs. Deze steeg met 3,18%.

Koersverwachting prijs goud en olie week 31

Voor de komende week zijn de olieprijsoscillatoren neutraal, terwijl de technische trendanalyse een verkoopsignaal laat zien. Daarom houden we onze prijsvooruitzichten neutraal tot licht negatief.

Voor de goudprijs laten de oscillatoren verkoopsignalen zien, terwijl de technische trendanalyse neutraal is. Met de markten iets boven de oscillatoren, handhaven we onze prijsneutrale vooruitzichten.

Analyse FOREX week 30

Voor Forex hebben we een neutrale prijsverwachting vastgelegd. Dit bleek te voorzichtig. De meeste FOREX boekten winsten en de anderen bleven neutraal. Het grootste verlies was voor Turkse lira (TRL1!) futures met -0,54%. De grootste winst was +5,54% voor Braziliaanse Real Futures op +5,54%.

FOREX koersverwachting week 31

Voor de komende week laten zowel de oscillatoren als de technische trendanalyse weinig neutrale signalen zien. Het lijkt dus een volatiele week te worden. Aangezien er geen bevestigde verkoopsignalen zijn op basis van de individuele FORMEX, noteren we een neutrale tot (enigszins) positieve FOREX-prijsvoorspelling voor de komende week.

Bevestigde koopsignalen zijn voor: Japanse Yen Futures (E-mini) (6J1! en J71!), Braziliaanse Real Futures (6L1!), Zwitserse Frank Futures (mini) (6S1! en MSF1!).

Er zijn geen bevestigde verkoopsignalen.

Prijsontwikkeling Bitcoin en top 25 cryptomunten week 30

De cryptomarkt opende vanmorgen negatief. Bitcoin (BTC) verliest 1,39% en de prijzen van de meeste andere crypto’s in de top 25 zijn ook negatief. Het grootste verlies is -7,67% voor Ethereum Classic (ETC). Er zijn enkele crypto’s die winst registreren. Polkadot (DOT) boekte het grootste resultaat met +7,08%.

Desondanks was het een positieve week en maand voor Bitcoin (BTC) en andere crypto’s. De afgelopen week zien we vooral groene cijfers. Leo Token (LEO) was de grootste uitzondering op de regel met -2,68%. De hoogste winst was +41,96% voor Ethereum Classic (ETC). Bitcoin (BTC) handelde +2,56%.

In de afgelopen 30 dagen noteerde Bitcoin (BTC) een aanzienlijk hoger resultaat op +19,51%. Ook hier zien we Leo Token (LEO) met een verlies van 12,27% als grootste uitzondering op de regel. De hoogste winst was +148,74% voor Ethereum Classic (ETC), maar er waren veel hoge winsten.

Op de site van Tradeincrypto.com kunt u 24 uur per dag alle resultaten en alle live prijzen van Bitcoin (BTC) en crypto analyseren.

Bitcoin en crypto koersverwachting week 31

Voor de komende week is de belangrijkste vraag of Bitcoin (BTC) een bullish trend kan voortzetten. Het is ook twijfelachtig of de andere cryptocurrencies hun positieve trend kunnen handhaven ter voorbereiding op de uitrol van Ethereum (ETH) Merge (in september) en Cardano (ADA) Vasil hard fork (na een uitstel zonder geplande datum in ‘augustus).

Uiteraard houden we je de komende week hierover op de hoogte met de dagelijkse Bitcoin lunch en crypto update die je kunt lezen op onze zustersite WANT.nl.

Overigens gaan mensen zelfs naar de prullenbak om Bitcoin (BTC) te verdienen. Hoe het werkt lees je hier.

Iedereen kan winnen met de koersverwachting en paper trading

Met onze prijsprognose bieden wij u inzicht in de verwachte prijsontwikkeling. U kunt hier direct van profiteren als u vanuit de virtuele investering meedoet aan de kaarthandelwedstrijden van onze collega’s.

De papierhandelswedstrijd voor juli zit er nu op. Felicitaties en eeuwige roem zijn natuurlijk voor de winnaar van de cryptokaarthandelwedstrijd:

en de winnaars van de beleggerswedstrijd voor papierhandel:

De prijzenpot voor de kaarthandelwedstrijden in beleggen en crypto voor augustus is weer goed gevuld met mooie prijzen en geld voor de nummers 1, 2 en 3 in beide competities, mede mogelijk gemaakt door Cryptohopper en Bitvavo. Deelname is gratis en financieel risicovrij, de beloningen zijn reëel. Nu kun je deelnemen aan de nieuwe papieren handelscompetities voor investeringen en crypto voor de maand augustus. GRATIS meedoen? Dat kan als je je nu gratis aanmeldt!

Meer weten over beleggen?

Let op: wij geven nooit financieel advies, dus u kunt onze bijdragen niet op deze manier interpreteren. Doe altijd je eigen onderzoek en neem rationele beslissingen over of, wanneer, wat en hoeveel je wilt investeren.

Prijsprognose week 31: winkansen en een spannende week

Koen K.