BP-bankingfinance.nl » Prijsvoorspelling week 29: ogen op ECB en Rusland, onverwacht?
Prijsvoorspelling week 29: ogen op ECB en Rusland, onverwacht?

Prijsvoorspelling week 29: ogen op ECB en Rusland, onverwacht?

Zoals elke week kijken we in onze prijsprognose vooruit naar de verwachte prijs van beleggingen zoals aandelen, indexfutures, opties, goud, olie, FOREX en crypto. Ben je benieuwd naar de prijsprognose en win je er leuke prijzen mee?

We beginnen met het bekende recept voor onze prijsprognose. Dat betekent dat we eerst de algemene fundamentals voor de komende week en de beursagenda’s op een rij zetten. Dan doen we een reality check op onze prijsprognose van vorige week.

Als we up-to-date zijn, kijken we vooruit door te kijken naar de fundamentele factoren per belegging. Vervolgens analyseren we de oscillatoren en maken we technische trendanalyses. We voltooien onze prijsprognose door de bevestigde verkoop-/verkoopsignalen te delen op basis van technische analyse.

Zoals altijd gebruiken we voor alle prijzen, analyses en vergelijkingen de prijzen zoals deze voor de start van de AEX op de digitale prijsborden stonden.

Algemene economische fundamentele factoren week 29

Algemene economische fundamentele factoren week 29

Het nieuws van de komende week zal opnieuw worden gedomineerd door een aantal aanhoudende macro-economische factoren. Read also : Cryptocurrency Quotes: wanneer is de beste tijd om crypto te kopen?. Zo blijven beleggers bezorgd over de zomergolf van Covid19 en worden de ontwikkelingen rond apenpokken op de voet gevolgd.

De ogen zijn ook op Rusland gericht. Zal dit land, gezien de situatie rond de oorlog met Oekraïne, de Nord Stream 1-gasleiding naar Duitsland zoals gepland op 21 juli heropenen?

Ook stijgende prijzen en inflatie houden de markten bezig. Hoe zien we dit terug in de cijfers tijdens het jaarrekeningseizoen? Misschien wel de grootste factor is het rentebesluit van de ECB. Als men daar terughoudend is, kan er een meevaller ontstaan. Een inflatiecorrectie is immers al ingeprijsd en door de depreciatie van de euro ten opzichte van de dollar zijn de buitenlandse winsten voor bedrijven hoger. Kortom, ondanks het zomerseizoen wacht er een spannende week.

Beursagenda en beleggingsagenda week 29

Vanuit Amerika verwachten we vandaag de NAHB Woningmarkt Index (over juli) en de TIC Flows (over mei). See the article : Leer investeren door een online cursus te nemen.

Morgen publiceert de EU cijfers over de bouw (mei) en de HICP-indexen (juni). In Amerika verwachten we cijfers over bouwvergunningen en huizen (voor juni) en de Redbook Index (voor 15 juli).

Woensdag deelt de EU cijfers over de lopende rekening (voor juni) en het consumentenvertrouwen (voorlopig over juli). Vanuit Amerika zien we cijfers over hypotheken (per 15 juli) en woningverkopen (over juni).

Donderdag publiceert de ECB haar rentebesluit en monetair besluit met aansluitend een persconferentie. Werkloosheidscijfers worden gepubliceerd in Amerika,

De voorlopige S&P PMI-indices voor juli volgen vrijdag uit de EU en Amerika.

Op de cryptokalender zien we dat Parijs de komende week the place to be is. Er zijn diverse congressen zoals de ETHCC 5 Conference, het ReDeFiNe Tomorrow event en duurzame Blockchain. Het nieuws over deze gebeurtenissen kan van invloed zijn op de cryptomarkt (naar verwachting bullish).

Voordat we ons richten op de prijsprognose voor de komende week, willen we u wijzen op andere mogelijkheden om onafhankelijk onderzoek te doen naar winstgevende investeringen. De Telegraaf Stock Exchange Outlook is bijvoorbeeld een goed startpunt.

Wij analyseren verder en zijn de eersten die de AEX onder de loep nemen.

Ethereum 11% gestegen, polkadot 12% gestegen, deze crypto meer dan 20%
This may interest you :
Bitcoin (BTC) reageerde verrassend positief op het nieuws van een renteverhoging door…

Analyse AEX aandelen week 28

Analyse AEX aandelen week 28

Vorige week noteerden we een neutrale tot licht negatieve verwachting voor de AEX-aandelen. Dit bleek te kloppen. To see also : Yorick Naeff (CEO BUX): “Zorg dat je een investeerder begint met te weinig…. De AEX-index noteerde -0,34%.

Daarnaast zagen we een aantal bevestigde koop-/verkoopsignalen. We herhalen dit hier met de huidige resultaten. De koopsignalen waren voor: Almunda professional N.V. (AMUND) -2,31%, Bever Holding (BEVER), Ebusco Holding N.V. (EBUS) -7,16%, Forfarmers (FFARM) -12,31%, Heineken (HEIA) + 0,39% en Heineken Holding (HEIO) +0,61%.

De bevestigde verkoopsignalen zijn voor: Aalberts NV (AALB) -3,83%, Aegon (AGN) -4,42%, Aperam (APAM) -4,01%, ASM International N.V. (ASM) +4,922%, ASML Holding (ASML) +4,31% , Azerion Group N.V. (AZRN) +2,34%, GP Bullhound Acquisition Shares (BHND) -0,20%, Climate Transition Capital Acquisition 1 BV (CTCA1), Lavide Holding (LVIDE) -4,57%, Majorel Group Luxembourg (MAJ) – 11,40%, Arcelormittal SA (MT) -1,81%, NX Filtration N.V. (NXFIL) +3,97% en Roodmicrotec (RED) -3,34%.

Met de les dat de markt ons na technische analyses ook in het wat rustigere zomerseizoen kan verrassen, vervolgen we onze analyse met de AEX koersprognose voor de komende week.

Het kopen van digitale munten zoals Bitcoin, Dogecoin en Cardano lijkt een eenvoudig proces, toch?
Read also :
Het enige dat u hoeft te doen, is een account openen bij…

De AEX-verwachting voor week 29

De AEX-verwachting voor week 29

Voor de AEX koersprognose kijken we eerst of er naast de hierboven genoemde algemene economische factoren ook specifieke fundamentele factoren voor de AEX zijn die de koers van AEX-beleggingen kunnen beïnvloeden. Vervolgens analyseren we de oscillatoren en technische trends. We sluiten onze AEX koersprognose af met een overzicht van de bevestigde (verkoop)koopsignalen per aandeel.

Fundamentele analyse AEX-aandelen week 29

ASML Holding NV, ASM International NV en Akzo Nobel presenteren woensdag hun cijfers over het tweede kwartaal. Daarnaast verwachten we voor de beurs cijfers over bedrijfsinvesteringen en consumentenbestedingen (beide voor mei). Ook voor de aandelenmarkt verwachten we in juli cijfers van het consumentenvertrouwen.

Donderdag volgen de halfjaarcijfers van Nedap, RoodMicrotec N.V., Aalberts Industries en Sligro. We verwachten ook de resultaten over het tweede kwartaal van BE Semiconductors. Daarnaast verwachten we cijfers over de staatsschuld in het eerste kwartaal en cijfers over de Nederlandse werkloosheid na de beurs.

Vrijdag volgen de halfjaarcijfers van Wereldhave NV, Beter Bed Holding NV, Hydratec Industries NV, Accell Group en Flow Traders NV. Tot slot verwachten we in juni vastgoedcijfers.

De punten op deze relatief drukke agenda kunnen natuurlijk van invloed zijn op de technische analyse (met name voor die fondsen die halfjaarlijkse of kwartaalresultaten publiceren). Met dit in gedachten delen we natuurlijk de technische analyses.

Technische analyse AEX-aandelen week 29

Kijken we naar de AEX-index als geheel, dan zien we dat de oscillatoren een koopsignaal geven terwijl de analyse van technische trends neutraal blijft.

Koersverwachting AEX week 29

Hierdoor zijn de technische analyses iets gunstiger dan vorige week. Aangezien er ook kans is op een positieve ontwikkeling als gevolg van de algemene fundamentele verwachtingen, noteren we een neutrale tot licht positieve prijsverwachting. Tot slot delen we natuurlijk de bevestigde (sell) buy-signalen. De bevestigde koopsignalen zijn voor: Brunel Internat (BRNL), Geojunxion N.V. (GOJXN), Inpost S.A. (INPST), Interpost S.A.(INTER), JDE Peet’s (JDEP), SIF Holding (SIFG), Spear Investments I B.V. (SPR1) en TomTom (TOM2).

De bevestigde verkoopsignalen zijn voor: Benevolentai (BAI), Flow Traders (FLOW), Majorel Group Luxembourg (MAJ), Motork PLC  (MTRK), MKB Nedsense N.V. (NSE), Pharming Group (PHARM), Just Eat Takeaway.com ( TKWY ) en Value8 (VALUE).

We zien nu dat de AEX de nieuwe week positief is begonnen.

Waar kun je in investeren? » Crypto-insiders
This may interest you :
Investeren schrikt veel mensen af. Er zijn (te veel) opties en het…

Analyse index-futures week 28

Analyse index-futures week 28

Vorige week noteerden we een (licht) negatieve prijsprognose. Dit bleek gedeeltelijk te kloppen, aangezien we een volatiele markt zagen. Het grootste verlies bedroeg -3,90% voor de Ibovespa Futures (IBV1!). De grootste winst was voor de NASDAQ 100 E-mini-futures op +1,06%.

Koersverwachting index-futures week 29

De oscillatoren zijn verdeeld tussen neutraal en positief voor de komende week met koopsignalen. Deze worden bevestigd door technische trends voor de Nikkei.USD Futures (NKD1!) en Nasdaq 100 E-mini Futures (NQ1!). We zijn dan ook iets positiever dan vorige week. We verwachten dan ook een neutrale tot licht positieve week.

Analyse Nederlandse staatsobligaties week 28

Wij voorspellen een neutrale tot licht positieve week voor Nederlandse staatsobligaties. Dit bleek te kloppen. Hoewel de resultaten varieerden tussen 0,00% en -0,86% (hoe langer de looptijd, hoe negatiever), waren ze minder dan -1% en dus neutraal.

Koersverwachting Nederlandse staatsobligaties week 29

De oscillatoren zijn neutraal voor de komende week, met uitzondering van een koopsignaal voor Nederlandse staatsobligaties met een looptijd van 3 tot 6 jaar en verkoopsignalen voor staatsobligaties met een looptijd tussen 15 en 30 jaar. De technische trendanalyses bevestigen de koopsignalen voor staatsobligaties met een looptijd van 4 tot 6 jaar en het verkoopsignaal voor staatsobligaties met een looptijd van 20 jaar.

Gezien het aanstaande rentebesluit van de ECB verwachten we dat beleggers iets voorzichtiger worden en minder risicovolle activa zoals obligaties kopen. We stellen dan ook een neutrale tot licht positieve prijsverwachting vast.

Dit maakt sparen een overweging, maar je moet er wel geschikt voor zijn. Hoeveel van de gewoonten van mensen die goed zijn in sparen heb jij?

Analyse prijs goud en olie week 28

Wij voorspellen een licht negatieve week voor de olieprijs en een neutrale tot licht positieve prijsverwachting voor de goudprijs. Dit bleek te kloppen voor de olieprijs met een resultaat van -0,59%. De goudprijs steeg met 0,77%, dus die verwachting klopte ook.

Koersverwachting prijs goud en olie week 29

Voor de olieprijzen zijn de oscillatoren neutraal en de technische trendanalyse laat een sterk verkoopsignaal zien. Veel zal afhangen van de vraag of Rusland inderdaad de gasleiding naar Duitsland zal heropenen zoals afgesproken. We houden de kerk dan ook in het midden met een neutrale prijsverwachting.

Voor de goudprijs registreren de oscillatoren een koopsignaal. De technische trendanalyses leggen een sterk verkoopsignaal vast. Aangezien we voorzichtigheid proeven in de markt en recente resultaten die meer in de richting van de oscillatoren neigen, handhaven we onze neutrale tot licht positieve vooruitzichten voor goud.

Analyse FOREX week 28

Onze prijsprognose was licht negatief. Dit was een beetje te somber, want met resultaten tussen +0,03% voor de Braziliaanse Real-futures (6L1!) en 0,79% voor de Mexicaanse Pesos-futures (6M1!) bleef de FOREX-markt neutraal.

FOREX koersverwachting week 29

Voor de komende week laten de technische trendanalyses alleen (deels sterke) verkoopsignalen zien. De oscillatoren tonen alleen neutraal en koopsignalen. We zien geen bevestigd signaal. We verwachten dan ook dat de markt net als vorige week tussen de signalen zal schommelen en neutraal zal blijven.

Prijsontwikkeling Bitcoin en top 25 cryptomunten week 28

Op dit moment zien we dat de prijs van Bitcoin en top 25 crypto de nieuwe week positief zijn begonnen. Op het moment van schrijven is de live Bitcoin-prijs EUR 22.228,11 ($ 22.406.86). Dit is een stijging van 4,39% ten opzichte van gisteren. Ook de andere cryptomunten in de top 25 begonnen de week positief. Naast de stabiele munten boekte alleen Leo Token (LEO) een negatief resultaat met -3,43%. De grootste winst op dit moment is voor Polygon (MATIC) met +17,13%.

De goede start van de week heeft natuurlijk invloed op de weekresultaten die positief zijn. Ook hier zien we slechts een paar uitzonderingen, waarbij Leo Token (LEO) de kroon spant met -7,04%. Opvallend is dat veel cryptocurrencies de winst in dubbele cijfers schrijven. De grootste winst van de week is +54,51% voor Polygon (MATIC). Bitcoin (BTC) wint 6,37% in één week.

Het is alweer even geleden, maar ook de maandresultaten zijn overwegend positief. Ook hier valt op dat sommige cryptomunten zeer sterk herstellen. De grootste winst is opnieuw voor Polygon (MATIC) dat +120,20% handelt. Bitcoin (BTC) steekt wat scherp uit met +8,38%. Niet alle cryptomunten konden de maand echter in de plus afsluiten. Cardano (ADA) verloor het meest met -3,27%.

Op de site van Tradeincrypto.com kunt u 24 uur per dag alle resultaten en alle live Bitcoin- en cryptoprijzen analyseren.

Bitcoin en crypto koersverwachting week 29

De cryptomarkt blijft dan ook sterk inspelen op de marktomstandigheden, wat het des te leuker maakt om de markt op de voet te volgen. Dit gaan we de komende week (t/m donderdag) ook doen met onze Bitcoin lunch en crypto updates. Vanaf donderdag brengen we ook een korte zomerreeks met de tips voor tops en flops in crypto voor de rest van 2022. Zoals gewoonlijk lees je dit allemaal op onze zustersite WANT.nl.

Daarnaast volgen we natuurlijk de actualiteit in crypto op de voet. Is het u opgevallen dat de prijs van de euro nu onder die van de dollar ligt? We leggen je uit wat de gevolgen van de sterke dollar voor Bitcoin kunnen zijn.

Win jij mooie (geld) prijzen in de gratis paper trading competities?

U kunt leren beleggen met virtueel geld en ruilen oefenen bij onze zelfstandige collega’s van virtualbeleggen.com. Als je klaar bent om je vaardigheden te testen, kun je ook gratis leuke (geld)prijzen winnen in de maandelijkse papierhandelswedstrijden. In de crypto virtuele investeringscompetitie staat ‘fietsbel’ nog steeds bovenaan. De competitie voor aandelenbeleggen wordt momenteel geleid door ‘Kcirtap’, maar beide zijn nog bezig hun achterstand in te halen, dus kijk snel hoe gemakkelijk het is om mee te doen en welke prijzen je kunt winnen in de gratis papierhandelcompetities.

Meer weten over beleggen?

Let op: wij geven nooit financieel advies, dus u kunt onze bijdragen niet zo interpreteren. Doe altijd je eigen onderzoek en maak rationele beslissingen over of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Prijsvoorspelling week 29: ogen gericht op ECB en Rusland, meevaller?

Koen K.