BP-bankingfinance.nl » Prijsprognose week 33: kansen door goede inflatiecijfers
Prijsprognose week 33: kansen door goede inflatiecijfers

Prijsprognose week 33: kansen door goede inflatiecijfers

De prijsprognose op maandag staat vast. Deze week bekijken we de vooruitzichten voor belangrijke valuta’s zoals AEX-aandelen, FOREX, staatsobligaties, goud, olie en crypto. Daarnaast kunt u zeker nog direct profiteren van onze gratis prijsopgave.

Deze week beginnen we onze prijsprognose met een korte terugblik op vorige week. Daarna blikken we vooruit met de gebruikelijke belangrijke en economische en marktplannen voor de komende week. Vervolgens doen we voor elke investering een factcheck tegen onze prognoseprijs van de vorige week.

Als we up-to-date zijn, kijken we naar toekomstige investeringen met individuele sleutelfactoren, technische analyse en oscillatoren. We kiezen bijvoorbeeld onze prijsschatting, die we afsluiten door te beleggen met bevestigde (verkoop)signalen, die beschikbaar zijn.

Zoals altijd gebruiken we voor alle prijzen, vergelijkingen en reviews de prijzen zoals deze op de digitale prijsborden stonden voordat de AEX om 9.00 uur openging.

Gunstige inflatiecijfers zorgen voor zomerse sfeer

Gunstige inflatiecijfers zorgen voor zomerse sfeer

Vorige week was de aankondiging van Amerikaanse inflatiegegevens een gebeurtenis die de stemming op de financiële markten voor de rest van de week en mogelijk de rest van de zomer zou bepalen. To see also : Waarom is strengere regulering van de cryptomarkt nodig?.

Gelukkig waren de cijfers goed. De inflatie bereikte in juli 0% ten opzichte van juni. Op jaarbasis daalde de Amerikaanse inflatie van 9,1% in juni tot 8,5% in juli, wat beleggers aanmoedigde. Deze cijfers geven beleggers ook meer hoop voor de rest van de zomer. Het is de vraag of Europese cijfers over inflatie en Amerikaanse consumptie dit sentiment kunnen bevestigen.

De weg naar rijkdom begint met slim beleggen: Uniglo (GLO), Ethereum (ETH), Bitcoin (BTC) en Tron (TRX)
See the article :
Thuis > Aanbevolen > De weg naar rijkdom begint met slimme investeringen:…

Algemene economische fundamentele factoren week 33

Algemene economische fundamentele factoren week 33

Voor de komende week zien we een stabiele sleutelsituatie. Het zomerseizoen lijkt de economische activiteit af te remmen. On the same subject : Investeren met DEGIRO. Voordat we kijken naar de rentebesluiten in september, zal Europa deze week inflatiecijfers bekendmaken, de VS de notulen van de laatste FED-vergadering en cijfers over het consumentenvertrouwen.

Daarnaast zien we het einde van het resultatenseizoen en veel reguliere aankondigingen als we kijken naar het economische en handelsplan voor de komende week.

Alvorens naar de plannen te kijken, willen we erop wijzen dat in veel Europese landen vandaag de Hemelvaart van Maria wordt gevierd. Dit betekent dat de AEX open is, maar de Europese Unie en beurzen in landen als Italië, Spanje en Frankrijk blijven gesloten.

Beursagenda en beleggingsagenda week 33

Daarom verwachten we vandaag geen nieuws uit Europa. This may interest you : Een kwart van de jongvolwassenen investeert in crypto, vaak zonder veel kennis. In Amerika worden de TIC-stromen voor juni en de NAHB Woningmarktindex voor augustus gepubliceerd.

Dinsdag publiceert Europa de handelsbalans voor juni en de ZEW-enquête over het economisch sentiment in augustus. Vanuit de Verenigde Staten verwachten we in juli gegevens over de woningbouw en de industriële productie, evenals de Redbook Index op 12 augustus.

Woensdag volgen de binnenlandse productaantallen en baanwisselingen vanuit Europa (beide voor het tweede kwartaal). In Amerika komen de cijfers voor de detailhandelsverkopen (in juli) en de detailhandelsverkopen (in juni). We kijken ook uit naar de notulen van de laatste Fed-vergadering.

Donderdag volgen bouwcijfers (voor juni) en HICP-indexen voor juni uit Europa. Amerika publiceert werkloosheidscijfers voor augustus en huizenverkopen voor juli.

Vrijdag sluiten we af met het aantal Europese rekeningen voor juni.

Op de crypto-agenda van 19 t/m 21 augustus staat het evenement ETH Mexico City op de agenda, waar evenementen rondom Ethereum (ETH) op de agenda staan. Met de aankondiging van de eerste integratie-update (15/16 september) vorige week, kan het nieuws van dit evenement de prijs van Ethereum en mogelijk ook andere cryptoprijzen beïnvloeden.

Natuurlijk kun je meer vinden over de prijsvoorspelling voor de komende week. In dit artikel gaan we daar nog eens dieper op in, maar ook het Weekoverzicht van De Telegraaf kan u inzicht geven in uw onderzoek.

5 Alternatieven voor uw spaargeld
This may interest you :
Sparen op een spaarrekening, of in een oude sok, is al lang…

Analyse AEX aandelen week 32

Analyse AEX aandelen week 32

Vorige week voorspelden we een neutrale tot licht negatieve week voor AEX-aandelen. Dit gold voor de gehele AEX. De AEX-index stond vorige week op -0,62%.

We zagen ook verschillende bevestigde koop-/verkoopsignalen. We delen dit hier met de exacte aangifte van vorige week:

Bevestigde koopsignalen waren: AFC Ajax NV (AJAX) – , GP Bullhound Acquisition shares (BHND) -0,97%, DGB Group NV (DGB) +13,35%, Forfarmers (FFARM) +0,47%, Morefield Group N.V. (MEER) + 6,67%, Oci NV (OCI) + 6,13%, SIF Holding (SIFG) -1,15% en Value8 (VALUE) -.

De bevestigde handelsindicatoren waren: Arcadis (ARCAD) + 1,-%, Avantium (AVTX) + 2,20%, CM. Com (CMCOM) +2,30%, Koninklijke DSM (DSM) -1,92%, Hal Trust (HAL) -, Heineken Holding (HEIO) +1,22%, Kendrion N.V. (KENDR) -0,39% en Nedap (NEDAP) -2,05%.

Met deze situatie is het weer tijd om vooruit te kijken.

5 tips om de 'cryptowinter' te overleven
This may interest you :
Hoe gevaarlijk is crypto? Fraude met crypto. Er zijn meer dan 12.000…

De AEX-verwachting voor week 33

De AEX-verwachting voor week 33

Naast de gebruikelijke waardes kijken we ook naar de waardes die de komende week gaan gelden voor de AEX koersprognose. Ook kijken we naar relevante items op de Nederlandse economische kalender.

Vervolgens doen we een technische analyse en analyseren we de oscillatoren om tot onze AEX koersprognose te komen. We sluiten dit af met eventuele bevestigde (verkoop)verkoopsignalen op het AEX-aandeel.

Fundamentele analyse AEX-aandelen week 33

Ook qua fundamentals belooft het een rustige week te worden voor de AEX.

Zo verwachten we dinsdag tijdens de beurs (om 11.05 uur) economische sentimentcijfers in Nederland.

Woensdag presenteert Avantium Holding BV (AVTX) haar halfjaarcijfers. Ook verwachten we voor juni de Nederlandse handelsbalans vóór de wisselkoers en tijdens de marktstatistieken voor Nederlandse consumentenbestedingen (juni), economische groei, bruto nationaal product en werkgelegenheid (zowel voor het 2e kwartaal als voor de periode).

Donderdag volgen de halfjaarcijfers van Koninklijke BAM Groep NV, Koninklijke Boskalis Westminster NV en Adyen BV. Na de beurs worden ook de werkloosheidscijfers in Nederland voor juli gepubliceerd.

Vrijdag is het beursschema van de Nederlandse AEX leeg.

Technische analyse AEX-aandelen week 33

Voor de komende week laat de technische analyse van de AEX-index een sterk koopsignaal zien, terwijl de oscillator een verkoopsignaal laat zien.

Koersverwachting AEX week 33

Koersverwachting AEX week 33

Gezien de gunstige inflatie- en stabiliteitssituatie verwachten wij een licht neutraal tot positief koersvooruitzicht voor AEX-fondsen.

We zullen deze week ook de bevestigde koop-/verkoopsignalen voor AEX-valuta’s inventariseren.

De koopsignalen van deze week zijn: Koninklijke BAM Groep NV (BAMNB), gewone aandelen Bever Holding (BEVER), Basic-Fit (BFIT), Forfarmers (FFARM), Geojunxion N.V. (GOJXN) en Heineken Holding (HEIO).

Aandelen die deze week worden verhandeld zijn: Acomo NV (ACOMO), Koninklijke DSM (DSM), Ebusco Holding N.V. (EBUS), Koninklijke KPN (KPN), Nedap (NEDAP), NN Group (NN) en Sligro Food Group N.V. (SLIGR) ).

We kunnen nu zien dat de AEX goed geactiveerd is.

Analyse index-futures week 32

We hebben neutrale tot licht positieve prijsverwachtingen gezien voor de toekomst van de index. Dit werd waar en in sommige gevallen zelfs nog voorzichtiger. Alle indexfutures plaatsen wekelijkse positieven. Ibovespa Index Futures (IBV1!) noteerden het hoogste rendement met +5,44%. De kleinste stijging was +1,34% voor E-mini USD Denominated FTSE 100 indexfutures (FTU1!).

Koersverwachting index-futures week 33

Voor de komende week laat technische analyse zonder uitzondering (sterke) koopsignalen zien. De oscillatoren bevestigen dit voor Ibovespa Index Futures (IBV1!), Nikkei/USD futures (NKD1!) en E-mini Russell 1000 Index Futures (RS11!). We handhaven dus een neutrale tot licht positieve prijsvooruitzichten voor volgende week.

Analyse Nederlandse staatsobligaties week 32

We constateerden een lichte neutraliteit in de vooruitzichten voor negatieve rentes voor Nederlandse staatsobligaties. Dit bleek te kloppen. Alleen Nederlandse staatsobligaties met een looptijd van 6 maanden boekten een positief resultaat van 0,01%. Sommige effecten waren negatief en namen toe naarmate de looptijd van Nederlandse staatsobligaties lang was. Het grootste verlies met -3,88% was dan ook voor Nederlandse staatsobligaties met een looptijd van 30 jaar.

Koersverwachting Nederlandse staatsobligaties week 33

Voor de komende week, van de 4, laat de technische analyse alleen (sterke) verkoopsignalen zien. De speciale indicatoren zijn gericht op staatsobligaties met looptijden van 6, 7 en 8 jaar en een koopsignaal voor staatsobligaties met looptijden van 10 jaar.

De oscillatoren bevestigen de handelssignalen van staatsobligaties met looptijden van 2 tot 6 jaar, 9 jaar en 15 tot 30 jaar. De afwijkende signalen van de technische beoordelingscriteria worden niet bevestigd. Daarom handhaven we een neutrale tot licht negatieve prijsvisie.

Natuurlijk willen we allemaal weten of we een beetje geld verdienen. Wilt u weten of u meer verdient dan de gemiddelde Nederlander? Bekijk hier wat Jan Modaal vindt.

Analyse prijs goud en olie week 32

We zagen een lichte neutraliteit in de vooruitzichten voor de olieprijs. Dit bleek heel verstandig te zijn. De olieprijs steeg met 3,73%.

Onze kleine prijsvoorspelling voor de goudprijs bleek waar te zijn. steeg met 1,39%.

Koersverwachting prijs goud en olie week 33

Wat de olieprijs betreft, zal de technische analyse volgende week een sterk verkoopsignaal laten zien. De oscillatoren daarentegen laten een koopsignaal zien. Op basis van de markt en de ontwikkeling van vorige week hebben we de neiging om de oscillator op de voet te volgen. We merken dus een voorkeur voor een licht positief prijsperspectief.

De technische analyse laat een koopsignaal zien voor de goudprijs, terwijl de oscillator neutraal blijft. We zien dat de financiële markten goed zijn, waardoor beleggers bereid zijn meer risico te nemen. Daarom zien we een licht neutraal vooruitzicht voor de negatieve goudprijs.

Analyse FOREX week 32

We hebben een beetje prijsvolatiliteit gezien voor FOREX, die erg voorzichtig bleek te zijn. Alleen de Zweedse kroon future boekte een negatief weekresultaat van -0,90%, maar de meeste resultaten waren meer dan 1% positief. De grootste winst was +4,14% voor futures op Zuid-Afrikaanse Rand (6Z1!).

FOREX koersverwachting week 33

Voor de komende week zijn de signalen van oscillatoren en technische analysetrends tegenstrijdig. De enige overeenkomsten zijn het bevestigde koopsignaal voor de Braziliaanse Real future (6L1!) en het neutrale signaal voor de Turkse Lira future (TRL1). Dus we houden de kerk in het midden met een neutrale FOREX-prijsvoorspelling.

Prijsontwikkeling Bitcoin en top 25 cryptomunten week 32

We zien dat de cryptoprijzen momenteel erg slecht zijn. Bitcoin (BTC) verliest 2,37% ten opzichte van gisteren tegen de prijs van EUR 23.535,90 ($24.143,67). Veel andere cryptocurrencies boven de 25 verliezen ook. De grootste daling is momenteel -7,47% voor Polkadot (DOT). Er zijn cryptocurrencies die winst maken. De grootste winnaar van de dag tot nu toe is Shiba Inu (SHIB) met +7.31%.

Ondanks de negatieve situatie op dit moment kijken we terug op een goede week voor de terugkeer van crypto. Er is een klein bedrag met een klein verlies. Van de top 25 verloor BuildnBuild (BNB, voorheen BinanceCoin) het meest met -0,93%. Een andere cryptovaluta in de top 25 maakte een groot succes. Shiba Inu (SHIB) was het hoogst met 34,34%. Bitcoin (BTC) zat in het midden met een stijging van +6,15%.

Vanwege wekelijkse resultaten zijn er ook maandelijkse resultaten (over de laatste 30 dagen) toegevoegd. Bitcoin (BTC) boekte in deze periode een rendement van +18,41%. Dat liet hem echter in de schaduw van de meeste Altcoins. Ethereum Classic (ETH) leidt de afgelopen maand met 25 op +177,65. We zien geen verlies meer. Met -0,86% is Leo Token (LEO) de laatste.

Op Tradeincrypto.com kunt u 24 uur per dag alle resultaten en alle live Bitcoin (BTC) en cryptoprijzen bekijken.

Bitcoin en crypto koersverwachting week 33

Hoewel we een make or break-week verwachtten, zien we dat de prijs van Bitcoin (BTC) nog steeds rond de $ 24.000 zweeft. Met de aanstaande Merger-implementatie voor Ethereum (ETH) en de Vasil-hardfork voor Cardano (ADA), zijn er ook veel redenen om deze week veel aandacht te besteden aan de cryptomarkt. Natuurlijk doen we het weer met onze Bitcoin party en crypto updates die je dagelijks kunt lezen op onze zustersite WANT.nl.

Elon Musk houdt de zaken ook in crypto in beweging. Hij verkocht zijn Bitcoin (BTC) maar hield zijn Dogecoin (DOGE). Wil je weten waarom? We schrijven waarom Elon Musk de voorkeur geeft aan Dogecoin (DOGE) boven Bitcoin (BTC).

Test onze koersverwachting zonder risico en win gratis!

Wil je weten hoe we het echt hebben gedaan met onze geschatte kosten? U kunt dit direct testen met de echte beleggingscompetitie van onze partners van virtualbeleggen.com. U kunt ons aandelen- en crypto-advies risicovrij nemen of met ons handelen in onze gratis handelspapierwedstrijd. Ben jij een van de 3 spelers (op de competitie) met het hoogste rendement aan het einde van de maand, dan win je dankzij Bitvavo en Cryptohopper grote prijzen.

Momenteel hebben Liesl Renshöfer (investering) en Zuwa (crypto) de leiding. Ga je oorlog voeren? U kunt zich hier gratis registreren.

Meer weten over beleggen?

Let op: we geven nooit financieel advies, dus je kunt wat we doen niet zo interpreteren. Doe altijd je onderzoek en neem weloverwogen beslissingen over wanneer, wat en hoeveel je wilt investeren.

Prijsprognose week 33: kansen door positieve inflatiecijfers

Koen K.