BP-bankingfinance.nl » Particuliere beleggers vinden aandelen, obligaties geheimzinniger dan crypto – Enquête
Particuliere beleggers vinden aandelen, obligaties geheimzinniger dan crypto - Enquête

Particuliere beleggers vinden aandelen, obligaties geheimzinniger dan crypto – Enquête

Uit een onderzoek uitgevoerd door het privaat gefinancierde WEF, in samenwerking met BNY Mellon en Accenture, bleek dat 29% van de beleggers zei de jonge cryptocurrency-markt niet te begrijpen, terwijl bijna 40% van hen – beleggers zeggen dat ze aandelen of obligaties niet begrijpen .

Uit het onderzoek bleek ook dat 70% van de detailhandelaren jonger was dan 45 jaar.

“Vanwege de wereldwijde acceptatie van crypto en de toenemende handelsvolumes in de afgelopen jaren, is er veel over gespeculeerd, wat mogelijk van invloed is op de bekendheid van de producten van de belegger”, zegt Meagan Andrews, hoofd investeringen bij het WEF.

“Het verliezen van de focus op meer traditionele producten, zoals aandelen en obligaties, kan ook een negatief bewustzijnseffect hebben.”

De marktkapitalisatie van cryptocurrencies bedroeg vorig jaar meer dan $ 3 miljard, volgens dataplatform CoinMarketCap.com, maar verloor bijna tweederde van zijn waarde tijdens de hausse, inflatie en financiële stabiliteit.

Volgens de Securities Industry and Financial Markets Association was het hoogtepunt van de cryptomarkt echter klein in vergelijking met de wereldwijde aandelenmarkt van $ 124,4 biljoen en de grotere obligatiemarkt van $ 126,9 biljoen in 2021.

De studie komt op een moment dat retailbeleggers steeds agressiever worden nadat ze vorig jaar sociale mediafora bezochten om verrassingsbijeenkomsten op GameStop te stimuleren en bearish hedgefondsen onder druk te zetten.

Uit een in mei gepubliceerde Gallup-peiling bleek dat 58% van de Amerikanen aandelen bezit.

Uit een WEF-enquête onder meer dan 9.000 mensen in negen landen bleek ook dat de meeste beleggers rijkdom op de lange termijn wilden opbouwen.

Maar bijna 40% van de ondervraagden investeerde niet en zei dat ze dat deden omdat ze niet wisten hoe ze moesten beleggen of omdat ze beleggen te verwarrend vonden.

Koen K.