BP-bankingfinance.nl » ‘Jongeren verliezen soms duizenden euro’s met cryptocurrencies’
'Jongeren verliezen soms duizenden euro's met cryptocurrencies'

‘Jongeren verliezen soms duizenden euro’s met cryptocurrencies’

22 januari 07:00 • 3 minuten leestijd

Jongerenwerkers maken zich steeds meer zorgen over het gemak waarmee jongeren in cryptocurrencies investeren.

“Ik ken jongens die duizenden euro’s zijn kwijtgeraakt. We moeten ze echt waarschuwen voor de risico’s”, zegt jeugdwerker Martin Šarov uit Geleen. “Ze ruiken snel geld, maar sommigen komen in ernstige problemen.”

Beleggen

Beleggen

Ondertussen kiest 42 procent van de jongeren ervoor om hun spaargeld te beleggen, blijkt uit een recent onderzoek van Rabobank en Nibud. De meesten doen dit nog steeds met traditionele beleggingen in aandelen en opties. Maar 27 procent kiest voor zogenaamde cryptomunten, met als bekendste voorbeelden bitcoin en ethereum.

“We zien het snel toenemen onder de jongeren hier in de wijk”, zegt Šarov, werkzaam in de Geleen-wijk Lindenheuvel. “Het is heel laagdrempelig: je installeert een app en je kunt vrij snel aan de slag. This may interest you : Begin met investeren in crypto: 3 stappen die u helpen. Ik schat dat de helft van de jongeren hier in de buurt ermee bezig is.”

Gebruik deze grafieken voor daghandel, swinghandel en beleggen!
On the same subject :
Hoe Swingtraden crypto? Swingtrading is cryptohandel op basis van de huidige trend,…

10.000 euro spaargeld

10.000 euro spaargeld

Een van die jongeren wil zijn verhaal vertellen, maar dan volledig anoniem. “Ik bracht eten op de brommer en had zo’n 10. Read also : Interessante ETF’s om te kopen.000 euro gespaard. Ik wilde het gewoon sparen, maar vrienden vertelden me over crypto’s. Dat je er snel veel mee kunt verdienen”, zegt Robert*.

Zo ziet Šarov het vaak gaan. ‘Ze maken elkaar een beetje gek. Ze ruiken snel geld en je bent misschien een beetje dom als je dat niet doet. Trouwens, wie wil er nu niet snel veel geld verdienen?’

On the same subject :
Er zijn steeds meer manieren om ons geld voor ons te laten…

‘Ik was alles kwijt’

'Ik was alles kwijt'

Robert stapte ook in crypto’s. “Eerst rustig aan, 1000, 2000 euro. Dat ging goed. En al snel had ik al mijn spaargeld erin. En die 10.000 euro werd 20.000 euro, 40.000 euro en zelfs 60.000 euro. Maar toen kwam de crash, 50 procent daar naar beneden, terug naar 30. Read also : Zo investeer je in crypto via een traditionele broker, zonder aparte app.000 euro. Ik zat nog op winst, maar pakte het niet. Je staat te popelen en wil terug naar die 60.000. Ik ging lenen en uiteindelijk ging het mis en verloor ik alles.”

Voor Robert bleef dat zo, maar Šarov ziet ook serieuzere gevolgen. “Jongens worden depressief, hebben problemen thuis of gaan zelfs niet meer naar school. De gevolgen kunnen echt desastreus zijn.”

See the article :
De jaarlijkse belastingaangifte nadert. Traditioneel kunt u vanaf 1 maart aangifte doen.…

‘Weet wat je doet’

'Weet wat je doet'

Om jongeren enigszins bewust te maken van de risico’s, geeft Šarov, soms samen met iemand van de Kredietbank Limburg, voorlichtingsavonden in het buurthuis. “Wij zeggen niet: je moet niet investeren in crypto’s, dat kan alleen maar het verkeerde effect hebben. Wij zeggen: als je het doet, weet je wat je doet. Dus leggen we uit hoe het werkt. En hoe je als kleine belegger kan bijvoorbeeld het speelbal worden van grote investeerders, waarbij de grote jongens de winst pakken en jij met het verlies eindigt.”

Weer actief

Weer actief

Ondanks zijn grote verlies is Robert nu weer actief in crypto’s. “Maar doe nu rustig aan. Elke maand een klein bedrag, stap voor stap. Dat zou ook mijn advies zijn: laat je niet misleiden door de grote bedragen, maar verdiep je in de risico’s en hoe het werkt. En beleg alleen met geld dat je zou kunnen missen.”

De echte naam van Robert is bij de redactie bekend.

Op dit moment zit de huidige Bitcoin-prijs echter in een dip: medio 2022 ligt de prijs op 18.800 euro. De experts verwachten echter dat er komend jaar een stijging zal zijn. Onze voorspelling is dat eind 2022 de Bitcoin prijs 30.000 euro zal bedragen.

Welke Coin gaat exploderen?

  • DeFi Coin (DEFC) – Topkeuze waarvoor crypto in 2022 gaat stijgen. …
  • Cardano (ADA) – Super Blockchain Project staat op het punt om hard te stijgen. …
  • Welke crypto gaat stijgen – Ripple (XRP) – Populair cryptoproject met veel geschiedenis op zoek naar een bounce in 2022. …
  • ApeCoin (APE) – Nieuwe crypto met ‘Meme Coin’-potentieel.

Welke Altcoin heeft het meeste potentieel? De Solana-munt staat nu in de top 10 cryptomunten met de hoogste marktwaarde en is daarmee een van de meest waardevolle altcoins. Solana begon pas in 2020 en was in januari 2021 nog geprijsd rond de € 1,50 per stuk. De munt steeg toen in 11 maanden naar een waarde van € 225.

Hoe best investeren in Cryptomunten?

De truc is om cryptomunten te kopen wanneer de prijs laag is en te verkopen wanneer de prijs hoog is. Daarnaast is het altijd belangrijk om alle ontwikkelingen op de voet te volgen en analyses te maken wanneer je geld hebt geïnvesteerd in cryptocurrency.

Kun je echt rijk worden met bitcoins? Helaas is er geen quick fix om snel geld te verdienen met crypto, anders zou iedereen het doen. De kans dat je miljonair wordt met cryptocurrency door iets stoms te doen is erg klein. Dat soort verhalen stammen uit de begintijd van bitcoin of zijn gebaseerd op ongegronde hypes.

Welke crypto is goed voor beginners?

Hierbij kun je denken aan de Litecoin, Ripple, Ethereum of BNB. Naast de bekendere munten zijn er ook start-ups. Veel beginnende crypto’s beginnen met de hulp van een ICO, een Initial Coin Offering. Het ondersteunen van mensen die vertrouwen hebben in de nieuwe valuta in de startup.

Welke crypto gaat het meest stijgen?

Welke crypto zal stijgen in 2022? Conclusie Onze favoriete keuzes zijn Tamadoge, het nieuwe Play-to-Earn-platform, Lucky Block en Battle Infinity. Dit zijn kansrijke altcoins met toepassingen in de snelgroeiende game-industrie en een munt die profiteert van de DeFi-hype.

Hoe kun je geld verdienen met crypto?

Als je je afvraagt ​​hoe je nu geld kunt verdienen met cryptovaluta, dan zijn hier de methoden: Vroeg investeren in veelbelovende nieuwe munten – over het algemeen de beste manier om geld te verdienen met cryptovaluta. Strike and Interest – Verdien passief inkomen met beveiligde cryptocurrency-munten.

Wat is de beste cryptovaluta om in te investeren? Bitcoin (BTC) Aangezien veel mensen deze valuta hebben en de waarde ervan veruit de grootste is, heeft deze valuta ook het grootste marktaandeel. Je kunt dus bijna zeggen dat het redelijk zeker is dat deze munt nooit zal verdwijnen. Deze moet u dus altijd in uw portefeuille hebben.

Wat gaat crypto doen in 2022?

Welke crypto zal stijgen in 2022? Conclusie Onze favoriete keuzes zijn Tamadoge, het nieuwe Play-to-Earn-platform, Lucky Block en Battle Infinity. Dit zijn kansrijke altcoins met toepassingen in de snelgroeiende game-industrie en een munt die profiteert van de DeFi-hype.

Welke Cryptos kan ik kopen als beginner?

Hierbij kun je denken aan de Litecoin, Ripple, Ethereum of BNB. Naast de bekendere munten zijn er ook start-ups. Veel beginnende crypto’s beginnen met de hulp van een ICO, een Initial Coin Offering. Het ondersteunen van mensen die vertrouwen hebben in de nieuwe valuta in de startup.

Hoe weet je welke crypto je moet kopen? Als u over een bepaalde valuta hoort, lees deze dan aandachtig door. Kijk op de website, vind wat informatie over wat de munt doet en het team achter de munt. Als u na het lezen van de documentatie nog steeds een goed gevoel bij het project heeft, kunt u ervoor kiezen om in het project te investeren.

Wat is het beste moment om Bitcoins te kopen?

Er is dan ook geen eenduidig ​​antwoord als je wilt weten wanneer je Bitcoin moet kopen. Dit varieert per dag, per week en per maand. Daarom is het goed om je vooraf te verdiepen in de wereld van crypto. Houd de ontwikkelingen minimaal een maand in de gaten en leer de prijzen te lezen.

Wanneer is een goed moment om bitcoin te kopen? Je zou hieruit kunnen concluderen dat het vanaf begin mei al een goed moment is om bitcoin te kopen omdat het gewogen gemiddelde boven de reële prijs lag. Stel je hebt 100 euro op de rekening staan, en je koopt op 1 mei bitcoin voor 100 euro dan blijft er weinig over.

Kan je ook voor 1000 euro bitcoin kopen?

Verdeel je koopmomenten Je kunt er dan voor kiezen om Bitcoin voor 1000 euro in één keer te kopen, waarmee je het risico loopt dat de prijs de volgende dag flink is gedaald (of gestegen natuurlijk), maar je kunt er ook voor kiezen om gedeeltelijk te kopen, dus dat je het over de hele maand spreidt.

Comment transformer les bitcoins en euros ?

Si vous voulez depenser vos Bitcoins en euros, une carte bancaire Bitcoin est idéale comme carte de credit MCO crypto qui vous accueillera plus de 25$ avec ce code préféré. Vous pouvez changer vos Bitcoins sur un échange crypto comme Kraken et faire un virement banking en euro’s.

Quand le bitcoin est à 1 euro ?

2011. â février: Bitcoin atteint la parité avec le dollar puis, quelques jours plus tard, avec l’euro.

Is het te laat om Bitcoins te kopen?

Als je de langetermijnvisie hebt dat bitcoin geen zeepbel is, maar een aantrekkelijke manier om digitaal waarde te creëren, is dit een goed moment om te kopen, in het kader van een investeringsstrategie die meerdere jaren beslaat.

Wat is het beste moment om bitcoins te kopen?

Wanneer is de beste tijd om Bitcoin te kopen? Volgens crypto-investeerder Charles Edwards is maandag de beste tijd van middernacht tot 14.00 uur (Nederlandse tijd). Dit komt doordat de optiebeurzen vaak op vrijdagmiddag sluiten. Dit geeft de markt een bepaalde prijs.

Heeft het nog zin om bitcoins te kopen?

Bitcoin is een risicovolle investering omdat de waarde ervan vrij onstabiel is in vergelijking met traditionele investeringen. Het is daarom alleen aan te raden om veel geld te investeren als je ook weet waar je mee bezig bent en wanneer je het geld zou kunnen missen. Investeer nooit geld dat u zich echt niet kunt veroorloven te verliezen.

Hoe laag zal bitcoin zakken?

Bitcoin zou kunnen dalen tot 7.700 euro Op het World Economic Forum in Davos voorspelde Scott Minerd van Guggenheim dat de cryptowinter lang zou kunnen duren en bitcoin zou kunnen dalen tot 8.000 dollar, ofwel 7.700 euro.

Hoe diep zal bitcoin zakken?

Als die prijs niet standhoudt, kan BTC veel dieper zakken en moeten we rekening houden met $ 17.000 – $ 18.000 of erger. We moeten ook in gedachten houden dat zelfs als bitcoin uitbodemt, een daadwerkelijk herstel en trendomkering in deze macrotoestanden nog ver weg kan zijn.

Hoe laag kan bitcoin gaan?

PlanB: Bitcoin tot 1 miljoen in 2025 De schaarste van Bitcoin is ingebouwd in het protocol. Er zullen maximaal 21 miljoen bitcoins zijn. Daarnaast halveert de instroom van nieuwe munten ongeveer elke vier jaar tijdens de bitcoin halving.

Waar koop ik de nieuwste Cryptomunten?

eToro is een van de beste cryptobeurzen van dit moment en biedt je de mogelijkheid om tegen lage kosten te investeren in meer dan 70 verschillende cryptocurrencies.

Koen K.