BP-bankingfinance.nl » Jongeren hebben meer crypto: ‘Een hobby kan geld kosten’
Jongeren hebben meer crypto: 'Een hobby kan geld kosten'

Jongeren hebben meer crypto: ‘Een hobby kan geld kosten’

Ruim een ​​kwart van de Nederlandse jongeren investeert in cryptomunten, zo maakte het Nibud onlangs bekend. Zo ook Lars, maakte hij bekend op ons Instagram-kanaal. Door zijn ervaring in ICT kwam Lars al vroeg in de wereld van digitale munten.

Ruim een ​​kwart van de Nederlandse jongeren investeert in cryptomunten, zo maakte het Nibud onlangs bekend. Zo ook Lars, maakte hij bekend op ons Instagram-kanaal. Door zijn ervaring in ICT kwam Lars al vroeg in de wereld van digitale munten.

Ondanks dat je niet meer kunt ontsnappen aan de mooie verkooppraatjes van de verschillende cryptocurrencies, is Lars nuchter in zijn besluit. ‘Je hebt absoluut geen idee wat het in de toekomst gaat doen, dus het is eigenlijk nog een investering. Niemand weet echt of en welke crypto over 15 jaar nog bestaat.’

‘Natuurlijk hoop je er ook geld mee te verdienen’

'Natuurlijk hoop je er ook geld mee te verdienen'

Het begon allemaal voor Lars toen het bedrijf waarvoor hij werkte ook geïnteresseerd raakte in cryptocurrencies. ‘Tegelijkertijd begon een collega zelf Bitcoin te minen’, zegt de ICT-professional, verwijzend naar de technologie achter het verkrijgen van Bitcoins. See the article : 5 redenen om bitcoin te verkopen!. Een paar jaar geleden kon je deze munten nog minen met je eigen computer, tegenwoordig zijn er echte ‘boerderijen’ met miners.

‘Rond 2014 stapte ik in en begon ik podcasts te luisteren om mijn kennis te verbreden’, zegt Lars. “Ik kocht bijna niets anders dan Bitcoin, plus een klein beetje Etheureum.” Als er zoveel informatie over een onderwerp is, is het moeilijk om je niet te laten beïnvloeden door verkeerde informatie. ‘Als een voetbalanalist iets onderbouwt, geef je daar ook je eigen mening over.’

Maar een hobby kan ook geld kosten, zegt hij. ‘Dit is iets wat ik graag doe, maar je hoopt natuurlijk ook dat je er geld mee gaat verdienen’, zegt Lars. ‘Daarnaast bouw ik ook pensioen op, heb ik een beleggingsrekening en een eigen financiële buffer.’ Hiermee verdeelt hij zijn beleggingen over verschillende manieren van beleggen.

'Jongeren verliezen soms duizenden euro's met cryptocurrencies'
To see also :
22 januari 07:00 • 3 minuten leestijdJongerenwerkers maken zich steeds meer zorgen…

Een beeld van hoog rendement

Een beeld van hoog rendement

Volgens economiehoogleraar Jakob de Haan is de realiteit anders. ‘Ik denk dat verschillende mensen zich aangetrokken voelen tot crypto, omdat de indruk bestaat dat daar een hoog rendement kan worden behaald’, legt De Haan uit. ‘Ook dat imago wordt enorm versterkt door allerlei reclamecampagnes. On the same subject : Is 2022 nog interessant om in crypto te investeren?. Het wekt de indruk dat het een goede investering is. Dat betwijfel ik, want als je kijkt naar de schommelingen in de prijs, zie je dat ze net zo hard kunnen stijgen als dalen.’

Volgens de hoogleraar is het woord beleggen bijna niet op zijn plaats. ‘Misschien kun je beter zeggen dat het gokken is. Als u in een aandeel belegt, zit er echte economische activiteit achter. Bij de meeste cryptomunten is dat niet het geval, de prijs wordt bepaald door wat mensen ervoor willen betalen.’ Daarom raadt De Haan af om te veel te wedden op cryptomunten. “Je kunt ineens al je geld van de ene op de andere dag kwijtraken.”

Volgens de hoogleraar is het logisch dat banken nauwelijks rente betalen en mensen daarom op zoek gaan naar andere manieren om hun geld te verdelen. ‘Maar crypto is niet de oplossing’, zegt De Haan. ‘Kijk dan liever naar beleggen in aandelen. Het rendement is misschien niet zo hoog, maar het risico is ook aanzienlijk kleiner.’

'Eén op de acht crypto-investeerders krijgt problemen bij forse prijsdaling'
Read also :
“Cryptocurrencies zijn de afgelopen jaren veel in het nieuws geweest; prijzen stegen…

‘What’s the point’

'What's the point'

Niet alleen de financiële risico’s van de cryptomarkt zijn de hoogleraar een doorn in het oog, maar ook het daarmee samenhangende energieverbruik. ‘Veel jongeren maken zich terecht zorgen over het klimaat, maar bemoei je alsjeblieft niet met cryptomunten. To see also : AFM-enquête: helft van crypto-investeerders ziet het als gokken. Bitcoins minen is bijvoorbeeld een van de meest verschrikkelijke vormen van energieverspilling.’ Mede om deze reden heeft de Zweedse toezichthouder opgeroepen tot een EU-verbod op dit soort cryptomunten.

De Haan vindt het goed dat jongeren vroeg investeren, omdat deze groep een veel langer investeringstraject heeft. ‘Aandelen kunnen het ook moeilijk hebben, het is nooit een garantie voor succes, maar als je een lange beleggingshorizon hebt, kun je winsten en verliezen afstrepen.’ Wel raadt de hoogleraar jongeren aan om niet al hun spaargeld op te gebruiken. ‘Als je bijvoorbeeld volgende week tegen onverwachte kosten aanloopt, ben je de verliezer.’

Tot slot zijn cryptocurrencies volgens De Haan niet geschikt als betaalmiddel. ‘Een betaalmiddel kan niet elke dag van prijs veranderen.’ Een euromunt is morgen ook één euro waard. “Dus wat is het nut van een cryptocurrency?”

Bekijk hier onze uitleg over manipulatie achter de schermen van sommige cryptocurrencies.

Waarom is strengere regulering van de cryptomarkt nodig?
To see also :
Cryptocurrencies zijn een nieuwe digitale vorm van geld. Het is niet verrassend…

Kan je een miljonair worden door crypto?

Kan je een miljonair worden door crypto?

Helaas is er geen quick fix om snel geld te verdienen met crypto, anders zou iedereen het doen. De kans dat je miljonair wordt met cryptocurrency door iets stoms te doen is erg klein. Dat soort verhalen stammen uit de begintijd van bitcoin of zijn gebaseerd op ongegronde hypes.

Welke crypto zal veel waard zijn? Top 8 beste cryptocurrencies van 2022

  • Bitcoin (BTC)
  • Ethereum (ETH)
  • Cardano (ADA)
  • Binance-munt (BNB)
  • Polka Dot (DOT)
  • kettingschakel (LINK)
  • Litecoins (LTC)
  • XRP (XRP)

Kan je al je geld verliezen met crypto?

Omdat cryptocurrency een risicovolle investering is, bestaat er altijd de kans dat u een deel van uw investering verliest. Investeer daarom alleen in cryptocurrency met geld dat je echt kunt missen.

Hoeveel mensen verliezen geld met crypto?

De meeste met bescheiden bedragen tot 2500 euro. Maar de AFM, de financiële waakhond, schat dat zo’n 100.000 Nederlanders in grote financiële problemen komen als de cryptomarkt instort.

Hoe kun je geld verliezen met crypto?

Het is niet mogelijk om al uw geld te verliezen wanneer u in crypto belegt, tenzij de valuta die u heeft gekozen frauduleus is en volledig ondergaat of zelfs verdwijnt. U kunt dit voorkomen door ruim van tevoren te onderzoeken welke munten de potentie hebben om in de toekomst stabiel te blijven.

Hoe wordt een crypto meer waard?

Hoe komt het dat de waarde van cryptomunten zo fluctueert en hoe wordt de waarde van bitcoin eigenlijk bepaald? De prijs van bitcoin gaat puur over vraag en aanbod. Als veel mensen de munt willen kopen, zal de prijs stijgen. Maar als mensen er weer vanaf willen, kan de waarde kelderen.

Hoe stijgt de waarde van Coin?

Doordat er een maximum zit aan bijvoorbeeld het aantal Bitcoins (BTC), is het aanbod beperkt. Uiteindelijk zullen de munten opraken. Als de vraag blijft groeien, maar het maximale aantal munten is al bereikt, dan zal de prijs stijgen; de cryptocurrency krijgt meer waarde.

Hoe weet je of een crypto gaat stijgen?

Als je wilt weten welke crypto het snelst zal stijgen, is het handig om hiervoor een aantal apps te downloaden. Het is altijd een goed idee om de markt in de gaten te houden. Door de markt goed in de gaten te houden, weet je al snel welke crypto gaat stijgen. Althans, welke crypto is in opkomst.

Hoeveel geld kost het om 1 bitcoin te minen?

Hoeveel geld kost het om 1 bitcoin te minen?

Afhankelijk van de sterkte en het geheugen van de antminer, liggen de prijzen tussen 500 € en 5000 €. Je kunt ze ook tweedehands kopen, maar dit raden we af. Zeker niet als je zelf niet technisch bent.

Hoeveel energie kost het om 1 bitcoin te minen? Hoeveel kost het om 1 bitcoin te minen? Zonder mining rig kost het ongeveer € 8.340 om 1 bitcoin te minen en is het niet rendabel om naar bitcoins te graven. Met een mining rig kost het 175 watt per uur per grafische kaart. Het moederbord van je mining rig verbruikt ongeveer 200 watt per uur.

Hoe lang duurt het om 1 bitcoin te minen?

In de code van de bitcoin blockchain staat dat er elke tien minuten een nieuw blok mag worden toegevoegd. Momenteel bestaat het bitcoin-netwerk uit duizenden miners. Om ervoor te zorgen dat het minen tien minuten duurt, moet de moeilijkheidsgraad worden verhoogd. Anders worden blokken te snel vrijgegeven.

Kan je voor € 50 bitcoin kopen?

Het minimum is 51 euro. Die na vijftig is omdat er meteen één euro aan kosten is om geld in je portemonnee te laden. Dat geld kun je vervolgens omzetten in Bitcoins.

Wat is de prijs van 1 bitcoin?

De Bitcoin-prijs ligt momenteel rond de $ 23k op het moment van schrijven, na een stabiele laatste 24 uur.

Hoeveel kost het minen van een bitcoin?

Afhankelijk van de sterkte en het geheugen van de antminer liggen de prijzen tussen de 500 â en 5000 â. Je kunt ze ook tweedehands kopen, maar dit raden we af. Zeker niet als je zelf niet technisch bent.

Is het legaal om bitcoin te minen?

Als u zich afvraagt ​​of bitcoin-mining legaal is, is het antwoord ja, gezien de goedkeuring ervan door verschillende rechtsgebieden.

Wat is de beste Coin om te minen?

1. Bitcoin. Als je het kapitaal hebt en bereid bent om het werk te doen, blijft Bitcoin (BTC) de nummer één keuze onder cryptominers over de hele wereld. De Bitcoin-prijs schommelde op het moment van schrijven rond de $ 35.000 per BTC.

Is het legaal om bitcoin te minen?

Als u zich afvraagt ​​of bitcoin-mining legaal is, is het antwoord ja, gezien de goedkeuring ervan door verschillende rechtsgebieden.

Is minen legaal in Nederland?

Het is een legale economische activiteit. Een activiteit waar criminelen misbruik van maken en die soms gepaard gaat met overlast voor de omgeving. Dit is vooral het geval bij grootschalige mijnbouw. Nederland is geen wereldspeler als het gaat om mijnbouw.

Is mining nog rendabel?

Het minen van bitcoin kost over het algemeen drie keer zoveel stroom als het minen van ethereum, meldt VICE in een rapport over cryptomining in Nederland. Dit betekent dat zelfs vóór de prijscrash en de enorme stijging van de energieprijzen, het minen van bitcoin nauwelijks winstgevend was.

Hoeveel mensen hebben een hele bitcoin?

Wereldwijd zijn er nu meer dan 100 miljoen mensen die bitcoin bezitten.

Hoeveel Bitcoins zijn er in totaal? Er worden momenteel meer dan 19 miljoen Bitcoins uitgegeven. Dat betekent dat er minder dan 2 miljoen Bitcoins kunnen worden gemined. Het totale aantal dat maximaal kan bestaan ​​is 21 miljoen. Naar schatting zal het nog tot het jaar 2140 duren voordat alle Bitcoins zijn uitgegeven.

Hoe lang duurt het om een Bitcoin te minen?

In de code van de bitcoin blockchain staat dat er elke tien minuten een nieuw blok mag worden toegevoegd. Momenteel bestaat het bitcoin-netwerk uit duizenden miners. Om ervoor te zorgen dat het minen tien minuten duurt, moet de moeilijkheidsgraad worden verhoogd. Anders worden blokken te snel vrijgegeven.

Hoeveel stroom kost het om een bitcoin te minen?

Het minen van bitcoins vereist jaarlijks ongeveer 91 terawattuur elektriciteit. Dat is een groter gebruik dan heel Finland, een land van 5,5 miljoen inwoners. Dit is bijna 0,5 procent van al het wereldwijde elektriciteitsverbruik, een vertienvoudiging ten opzichte van vijf jaar geleden.

Heeft minen nog zin?

Minen kan erg leuk zijn en ook veel winst opleveren. Tot slot verdien je ‘gratis’ munten, en profiteer je ook van eventuele prijsstijgingen. De munt die je vandaag vangt, kan volgende maand het dubbele waard zijn. Je neemt dus eigenlijk winst op winst, mits het goed gaat.

Wat is de prijs van 1 Bitcoin?

Bitcoin24609.09Handelen
Ethereum1733,25Handelen
crypto 10 index8173.07Handelen
Litecoin63.57Handelen
sterrenbeeld0,12568Handelen

Hoeveel is de waarde van 1 bitcoin?

€ 23.195,49. De huidige bitcoin prijs per vandaag 31 juli 2022 is € 23.195,49. In de afgelopen 24 uur is de bitcoin prijs met -2,8% gedaald, een waardedaling van â ¬ -648,55 euro.

Hoeveel kost 1 bitcoin 2022?

De Bitcoin-prijsvoorspelling voor het jaar 2022 wordt door TradingBeasts voorspeld op € 87.500, aangezien alle andere factoren stabiel zijn en er geen scenario voor onvoorziene omstandigheden zal veranderen. De Bitcoin-prijs zal in het jaar 2022 waarschijnlijk rond de € 60.000 en € 70.000 liggen voor respectievelijk een minimumprijs en een maximumprijs.

Wie zit er achter de Bitcoin?

Satoshi Nakamoto’s Bitcoins zijn verspreid over verschillende adressen op het netwerk van de cryptocurrency. De eerste 50 Bitcoins die werden gecreëerd na het minen van het eerste blok ooit, het Genesis-blok, werden bijvoorbeeld naar een portemonnee gestuurd die al meer dan tien jaar geen cryptomunten heeft verzonden.

Wie is de man achter bitcoin?

Satoshi Nakamoto is het pseudoniem van een onbekende persoon of groep die de cryptocurrency bitcoin heeft ontworpen en de eerste blockchain-database heeft opgezet. Nakamoto was de eerste die het probleem van dubbele uitgaven oploste dat elektronisch geld mogelijk maakte zonder een centrale autoriteit.

Is bitcoin te vertrouwen?

Bitcoin-technologie is redelijk veilig, maar er zijn enkele risico’s die u moet overwegen voordat u een investering doet. Bitcoin is niet anoniem, de prijs van cryptocurrencies kan sterk fluctueren, het Bitcoin-systeem is afhankelijk van wachtwoorden en cryptocurrency-wallets zijn niet immuun voor diefstal.

Hoeveel Nederlanders hebben meer dan 1 bitcoin?

Zo’n 8 procent van alle Nederlanders boven de 18 bezit crypto’s. Dit komt neer op bijna 1,2 miljoen mensen.

Hoeveel Bitcoins heb je? Wat bepaalt hoeveel bitcoins er worden aangemaakt? Op het moment van schrijven zijn er ongeveer 18 miljoen bitcoins in omloop. Meer dan 85% van alle bitcoins is al in omloop gebracht. In totaal komen er 3 miljoen bitcoins bij.

Hoeveel procent van de Nederlanders zit in crypto?

14% van de Nederlanders heeft crypto. De meeste eigenaren van cryptocurrencies zijn mannen – meer dan 70 procent. Dit beeld is volgens de AFM-cijfers hetzelfde bij particuliere beleggers als geheel. Daarnaast zijn het vaker jongvolwassenen tussen de 18 en 34 jaar met een hbo- of wo-opleiding.

Hoeveel jongeren beleggen in crypto?

Van de jongvolwassenen tussen 18 en 30 jaar belegt 42 procent in traditionele beleggingen zoals aandelen of obligaties, of in cryptocurrencies zoals bitcoin.

Hoeveel mensen zitten in crypto wereldwijd?

Meer dan 300 miljoen mensen in de wereld bezitten cryptocurrencies en meer dan 18.000 bedrijven accepteren het als betaalmiddel. Denk hierbij aan grote namen als Coca-Cola, Twitch en Starbucks. Het land met de meeste eigenaren van cryptocurrency is India. Meer dan 100 miljoen mensen hebben zich al aangesloten.

Hoeveel holders heeft bitcoin?

BTC Live prijsgegevens Bitcoin is de afgelopen 24 uur met 1,48 gedaald. De huidige CoinMarketCap-ranglijst is #1, met een marktkapitalisatie van EUR 417.569.809.844. Het heeft een oplage van 19.101.293 BTC-munten en een maximale voorraad van 21.000.000 BTC-munten.

Wat kost een Bitcoin 10 jaar geleden?

Het zou dan $ 45.500 (bijna 40.000 euro) waard zijn. Experts zijn het er nog steeds niet over eens of het de grootste zeepbel aller tijden is of de toekomst van ons geld. Zo groeide de digitale valuta uit tot wat het nu is. Zo was het in 2011 dat bitcoin voor het eerst 1 dollar waard was.

Wie is Bitcoin gestart?

Het concept van een blockchain werd in 1998 beschreven door Wei Dai op de cypherpunks mailinglijst, en in 2009 geïmplementeerd als open source software onder de naam Bitcoin door Satoshi Nakamoto (pseudoniem van een onbekende persoon of groep).

Hoeveel gebruikers heeft crypto?

Bijna 80 miljoen mensen hebben nu toegang tot het Lightning Network, de betalingslaag die bovenop Bitcoin is gebouwd. Volgens Arcane Research is het aantal mensen dat toegang heeft met een factor 800 toegenomen, hoewel het aantal transacties slechts met een factor vijf is toegenomen.

Hoeveel gebruikers heeft crypto Com? Samenvatting van de beoordeling van Crypto.com: Crypto.com, opgericht in 2016, is een populair betalings- en cryptocurrency-platform. Met verschillende diensten proberen ze de wereldwijde transitie naar cryptocurrency te versnellen. Crypto.com heeft een goed ontwikkeld systeem met meer dan 10 miljoen gebruikers over de hele wereld.

Hoeveel van de bevolking heeft crypto?

Hoeveel procent van de bevolking heeft crypto? Zo’n 8 procent van alle Nederlanders boven de 18 bezit crypto’s. Dit komt neer op bijna 1,2 miljoen mensen. De helft van deze groep belegt ook in andere zaken zoals aandelen, obligaties of fondsen.

Hoeveel procent jongeren crypto?

Van de jongvolwassenen tussen 18 en 30 jaar belegt 42 procent in traditionele beleggingen zoals aandelen of obligaties, of in cryptocurrencies zoals bitcoin. Dat blijkt deze week uit onderzoek van kenniscentrum Nibud en Rabobank.

Hoeveel mensen zitten in crypto wereldwijd?

Meer dan 300 miljoen mensen in de wereld bezitten cryptocurrencies en meer dan 18.000 bedrijven accepteren het als betaalmiddel. Denk hierbij aan grote namen als Coca-Cola, Twitch en Starbucks. Het land met de meeste eigenaren van cryptocurrency is India. Meer dan 100 miljoen mensen hebben zich al aangesloten.

Hoeveel procent van de Nederlanders zit in crypto?

14% van de Nederlanders heeft crypto. De meeste eigenaren van cryptocurrencies zijn mannen – meer dan 70 procent. Dit beeld is volgens de AFM-cijfers hetzelfde bij particuliere beleggers als geheel. Daarnaast zijn het vaker jongvolwassenen tussen de 18 en 34 jaar met een hbo- of wo-opleiding.

Hoeveel procent van de mensen heeft crypto?

Zo’n 8 procent van alle Nederlanders boven de 18 bezit crypto’s. Dit komt neer op bijna 1,2 miljoen mensen. De helft van deze groep belegt ook in andere zaken zoals aandelen, obligaties of fondsen. De meeste crypto-investeerders zijn mannen en relatief vaak hoogopgeleid.

Hoeveel jongeren beleggen in crypto?

Van de jongvolwassenen tussen 18 en 30 jaar belegt 42 procent in traditionele beleggingen zoals aandelen of obligaties, of in cryptocurrencies zoals bitcoin.

Koen K.