BP-bankingfinance.nl » Is beleggen in aandelen of crypto riskant? Het valt wel mee, vinden deze studenten – Vox magazine
Is beleggen in aandelen of crypto riskant? Het valt wel mee, vinden deze studenten - Vox magazine

Is beleggen in aandelen of crypto riskant? Het valt wel mee, vinden deze studenten – Vox magazine

Steeds meer jongeren beleggen in aandelen of cryptocurrencies. Worden de risico’s niet onderschat? Volgens drie studenten met wie Vox sprak, zou het meevallen. ‘Als je de laatste tijd geld hebt verloren, moet je wel heel vreemde dingen hebben gedaan.’

“Jeugd schat het risico van beleggen in crypto in”, kopte de NRC-redactie maandag. Doordat de spaarrente bij veel banken daalde tot rond de 0 procent, is beleggen in aandelen of crypto – dat toch al in de lift zat – in populariteit toegenomen. Ook aan de Radboud Universiteit investeren steeds meer studenten erin.

Even een toelichting: Spaarrente is de vergoeding die de bank geeft voor het bewaren van uw spaargeld. Dit percentage daalt al jaren en ligt nu voor sommige banken zelfs op 0 procent. Dit betekent dat u naast uw spaargeld geen geld ontvangt. Inflatie zorgt er namelijk voor dat ‘staand geld’ op een spaarrekening in waarde daalt. Steeds meer jongeren kiezen ervoor om hun geld te beleggen.

De risico’s vallen mee, zeggen drie studenten met wie Vox sprak. De drie investeren zelf ook in crypto of aandelen. Maar volgens het algemene advies moet je weten wat je doet.

Michelle van der Knaap (19), student Nederlandse Taal en Cultuur

Michelle van der Knaap (19), student Nederlandse Taal en Cultuur

‘Ik ben vrij nieuw in deze wereld. Dat komt door mijn leeftijd. To see also : 5 crypto-gevaren die u moet kennen voordat u investeert. Het is niet verstandig om voor een bepaalde leeftijd te beleggen: soms lijkt beleggen uit te spelen en ik denk dat het beter is om er niet voor je achttiende mee te beginnen.’

‘Ik ben me bewust van de risico’s, maar heb vooraf goed onderzoek gedaan’

“Een jaar geleden ben ik begonnen met beleggen in verschillende cryptocurrencies, zoals Ethereum en Cardano. Ik beleg vooral met een langetermijnvisie. Je ziet nu een daling in bijna alle munten, maar ik veronderstel dat de waardes ooit weer stijgen. In daarnaast beleg ik ook in kleinere cryptocurrencies, zoals Shiba Inu. Die hebben een lagere waarde en stijgen daardoor vaak snel in korte tijd. Ik zie dit als kleine investeringen die ik doe (slang om je valuta te verkopen, red.) Als ze een piek bereiken, investeer ik het geld dat ik heb verdiend in iets anders.

Michelle VanderKnaap. Eigen afbeelding.

“Ik ben begonnen met geld dat ik nog had. Samen met mijn vriend wil ik wat bijverdienen om leuke dingen te doen zoals een dagje naar de Efteling. Ik beleg nooit met geld dat ik niet kan missen. Ik spaar deze dagen dus dat ik in de kamer kan komen. Ik zet er elke maand een bedrag voor opzij. Als ik geld over heb, investeer ik het in crypto.

“Ik ben me bewust van de risico’s die deze hobby met zich meebrengt, maar ik heb vooraf onderzoek gedaan en vooral gesproken met mensen die slechte ervaringen hebben met beleggen. Ik kan er van leren zodat ik niet dezelfde fouten maak. Ik heb gesproken met iemand die belegd in gewone aandelen. Hij verloor steeds meer omdat hij de koers niet in de gaten hield. Door de stress rondom de daling trok hij al zijn beleggingen terug, waardoor hij duizenden euro’s lichter werd.’

'Jongeren verliezen soms duizenden euro's met cryptocurrencies'
See the article :
22 januari 07:00 • 3 minuten leestijdJongerenwerkers maken zich steeds meer zorgen…

Wouter Steenbergen (21), masterstudent Finance and Control

Wouter Steenbergen (21), masterstudent Finance and Control

“Deze zomer had ik wat tijd en geld over. Op dit moment krijg je geen rente op je spaargeld, daarom ben ik gaan beleggen. On the same subject : 14 sectoren om in te investeren in 2022. Beleggen in aandelen was voor mij de veiligste methode. Veiliger dan crypto omdat het een beetje voorspelbaarder.

‘Ik beleg via Easy Beleggen van ING. Professionals beleggen voor u in duurzame indexfondsen. Ik heb hiervoor gekozen omdat duurzaamheid voor mij belangrijk is. Bij zo’n fonds kun je zelf aangeven hoeveel risico je wilt nemen. U kunt kiezen uit een defensief, neutraal, offensief of zeer offensief fonds. Een defensief fonds betekent dat het risico op verlies van uw belegging wat lager is, evenals het verwachte rendement.

‘Ik verdiende de eerste maand maar 54 cent, maar je moet ergens beginnen’

“Ik ben klaar om wat risico’s te nemen en daarom besloot ik in de aanval te gaan. Dit kan uw rendement in de loop der jaren verhogen, maar ook het risico dat u een deel van uw investering verliest. Ik verdiende maar 54 cent in de eerste maand, maar je moet natuurlijk ergens beginnen. Het gaat erom de waarde niet te verlagen.

“Vanuit mijn studie weet ik hoe aandelen worden opgebouwd. Hierdoor ben ik me ervan bewust dat er risico’s zijn. Ik weet gewoon dat verliezen echt verliezen betekent. Ik beleg nog niet in cryptocurrencies, maar dat wil ik in de toekomst wel gaan doen. het belangrijkste is om je beleggingen te spreiden over de tijd en over verschillende sectoren.Dan is de kans het grootst dat je op lange termijn een goed rendement behaalt.Daarom zal ik waarschijnlijk ooit crypto aan mijn portefeuille toevoegen.

Crypto-advertenties zijn volledig ongereguleerd
See the article :
Opeens zie je ze overal: crypto-advertenties. Marketingcampagnes verschijnen langs de snelweg, in…

Clemens Jongen (23), masterstudent Law and Economics en voorzitter beleggersvereniging Pecunia Causa

Clemens Jongen (23), masterstudent Law and Economics en voorzitter beleggersvereniging Pecunia Causa

“Beleggen in crypto, beleggen in je financiële huishouden wordt steeds populairder. Dit komt omdat je bijna geen rente krijgt op je spaargeld en er op dit moment een inflatie is van 5 procent. This may interest you : Miljonair worden met cryptocurrency: is het (nog) mogelijk?. Je verliest dus geld als je het in de bank Ik ben aan het kijken wat de mogelijkheden waren en twee jaar geleden ben ik lid geworden van de studentenbeleggingsvereniging Pecunia Causa.’

“De cryptomarkt is een ongereguleerde markt. Het valt buiten het toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). We merken dat studenten in de vereniging steeds meer met crypto bezig zijn. Daarom nodigen we mensen uit die er iets over kunnen vertellen Zo komt de directeur van Bitvavo (handelaar in cryptovaluta, red.) straks over crypto praten, met als doel kennis over te dragen – ook over de risico’s van beleggen.

“Sommige mensen zijn voor crypto, anderen zijn er tegen. Ook in onze club. Ik vind het vooral belangrijk om die discussie te voeren zodat je elkaar informeert en jezelf beschermt tegen de risico’s. Wat we benadrukken is dat je niet alle uw Geld in een bedrijf steken.Je hebt een deel dat je spaart en een deel dat je kunt investeren omdat je er rendement uit kunt halen.Dat brengt gewoon risico’s met zich mee.

“Als ik een beginnende belegger een advies mag geven: doe het eerst met weinig geld”

“Het is de laatste tijd heel gemakkelijk geweest om geld te verdienen. Als je geld hebt verloren, moet je heel vreemde dingen hebben gedaan. Als ik een beginnende belegger een advies mag geven: doe het eerst met weinig geld. Je kunt nu gemakkelijk handelen zonder Pay transactiekosten. Kijk naar de markt, kijk wat er gebeurt en probeer te begrijpen waarom een ​​prijs omhoog of omlaag gaat. Dan kun je later wat meer risico nemen.”

Achtervolg de rally op de cryptomarkt: Uniglo (GLO), Polygon (MATIC) en Pancakeswap (CAKE)
On the same subject :
Thuis > Aanbevolen > Bekijk de rally in de cryptomarkt: Uniglo (GLO),…

Cryptovaluta

Cryptovaluta

Cryptocurrencies zijn digitale munten die bestaan ​​uit een unieke reeks cijfers en cijfers (een cryptografie). In theorie kun je er producten mee kopen, maar in de praktijk zijn ze vooral populair als belegging. Ze bevinden zich op een groot netwerk van computers die constant (cryptografische) berekeningen uitvoeren zodat alle digitale valuta ongewijzigd en veilig op het netwerk worden opgeslagen.

Koen K.