BP-bankingfinance.nl » Investeren in een cryptofonds | Investeren in cryptofondsen
Investeren in een cryptofonds | Investeren in cryptofondsen

Investeren in een cryptofonds | Investeren in cryptofondsen

Investeren in een crypto beleggingsfonds kan een interessante aanvulling zijn op een gediversifieerde beleggingsportefeuille. Als je niet de tijd of kennis hebt om te bepalen hoe of in welke cryptocurrency je wilt investeren, kan een cryptofonds daarvoor zorgen.

Let op: beleggen in een cryptofonds brengt hoge risico’s met zich mee, u kunt uw inleg (gedeeltelijk) verliezen.

Wat zijn cryptocoins?

Wat zijn cryptocoins?

Kryptocoin – ook wel cryptocurrencies, cryptocurrency of simpelweg crypto genoemd – is een digitale valuta. Veel mensen investeren in bitcoins of ethereum. This may interest you : Investeren in cryptovaluta? 3 valkuilen voor beginners. Dit zijn de bekendste cryptomunten waarin het meeste geld wordt geïnvesteerd.

Het gaat dus niet om fysiek geld, maar om programmeercode op basis van blockchaintechnologie. Als u geïnteresseerd bent in beleggen in cryptocurrencies, kunt u via een broker kiezen in welke cryptocurrency u wilt beleggen. Dan moet je een plek vinden om het te kopen. Een cryptofonds regelt dit voor je.

Investeringsindex voor cryptovaluta? Mercury Redstone biedt een breed gediversifieerde crypto-portefeuille op basis van de MVIS Digital Asset Index 25 – 25 van de grootste en meest liquide crypto-activa.

De cryptomarkt is gecrasht: waar u rekening mee moet houden als u eraan denkt om nu in te stappen
This may interest you :
De waarde van digitale munten is de afgelopen week dramatisch gedaald, wat…

Beleggen via cryptofondsen

Beleggen via cryptofondsen

Mocht je niet in staat zijn om zelf voldoende onderzoek te doen naar alle crypto-investeringen, dan kun je ook kiezen voor een crypto-investeringsfonds. Door de populariteit van cryptocurrencies zijn er de afgelopen jaren enkele Nederlandse cryptofondsen bijgekomen. Read also : 14 sectoren om in te investeren in 2022. Hieronder bespreken we enkele bekende fondsen en de mogelijkheden die een crypto-investeringsfonds biedt.

Mercury Redstone

Mercury Redstone biedt een breed gediversifieerde cryptoportefeuille op basis van indexbeleggen. U kunt instappen vanaf 2. This may interest you : AFM-enquête: helft van crypto-investeerders ziet het als gokken.500 euro. De indexportefeuille wordt gevolgd door de MVIS Digital Asset Index 25, die de prestaties van de 25 grootste en meest liquide crypto-activa weerspiegelt. Handmatig kopen en verkopen alleen is niet vereist, en extra stortingen of opnames zijn eenvoudig.

Maven11

Dit fonds verwacht dat blockchaintechnologie de komende jaren een grote impact zal hebben op de economie en dat er binnenkort meer toepassingen van cryptocurrencies zullen ontstaan. Via Maven11 kunnen beleggers die minimaal 100.000 euro in het fonds investeren direct profiteren van de opgebouwde portefeuille. Maven11 koopt bekende munten zoals ethereum en bitcoin, maar het fonds participeert soms ook in vroege investeringsrondes van (nieuwe) munten en bedrijven.

Crypto Index Fonds

In 2017 lanceerde het Crypto Index Fund als eerste in Nederland een cryptocurrency indexfonds. Door in dit fonds te beleggen, belegt u in de top 30 cryptocurrencies naar marktwaarde.

De minimale inleg voor beleggers in dit fonds is ook honderdduizend en daarnaast rekent het een jaarlijkse vergoeding van 4 procent en een eenmalige in- of uitstapvergoeding van 0,5 procent. Deze kosten zijn dus vrij hoog, maar volgens de oprichters wel noodzakelijk voor de markt.

Dit fonds volgt een indexstrategie, vergelijkbaar met trackers of sommige ETF’s. De oprichters wijzen er zelf op dat de markt veel kan veranderen en dat nieuwe spelers kunnen domineren. Met deze investeringsstrategie vloeit uw investering automatisch in de winnende cryptocurrency.

BlockchainTraders

Dit fonds is opgericht door Michiel van der Steeg en Justin Kool, die in 2017 uitgebreide ervaring hebben opgedaan met het verhandelen van cryptocurrencies, deelname aan initiële muntaanbiedingen en het minen van cryptocurrencies. Ze versloegen de markt in hetzelfde jaar met meer dan 30% en met die inkomsten besloten ze het BlockchainTraders-fonds te starten.

Het fonds heeft een gediversifieerd beleggingsbeleid. Door snel te reageren op blockchain-ontwikkelingen, streeft het ernaar om jaarlijks minimaal 25% beter te presteren dan de markt. Het gebruikt handelsbots voor geautomatiseerde cryptocurrency-handel. Volgens het fonds presteert het daarmee beter dan de markt.

Ook hier is de minimale investering één ton. Daarnaast betaal je als belegger een eenmalige instapkost van 845 euro exclusief btw. Daarnaast zijn er een aantal extra kosten, zoals een beheervergoeding van 0,4% per kwartaal. De prestatievergoeding bedraagt ​​15% van het gerealiseerde positieve rendement.

De 8 beste handelstips voor technische analyse
On the same subject :
Waar gebruik je een wig voor? Een wig is een driehoekig blok…

In crypto beleggen via de beurs

In crypto beleggen via de beurs

Cryptocurrencies zijn nu ook doorgedrongen tot de aandelenmarkt. U kunt deze verhandelen via brokers zoals Saxo Bank of DEGIRO. Een bekende speler is VanEck, die Bitcoin ETN en Ethereum ETN op de Xetra-beurs heeft genoteerd. Een ETN (Exchange Traded Note) is een beleggingsproduct dat de onderliggende producten voor u verhandelt. Vergelijkbaar met derivaten op de grondstoffenmarkt.

Het is niet direct een fonds, maar een passief schuldinstrument dat marktrendementen repliceert door een prijsindex te volgen. Het idee achter een ETN is dat de financiële instelling u uiteindelijk het rendement van een bepaalde index oplevert.

Naast aandelen en ETF’s kunt u eenvoudig cryptocurrencies kopen via Bux Zero, een online broker. Crypto exchange Bitvavo biedt 150 digitale valuta en een gemakkelijke manier om cryptocurrencies te beleggen.

Cryptocurrency Quotes: wanneer is de beste tijd om crypto te kopen?
On the same subject :
Welke munt wordt de nieuwe Bitcoin? etherische Ethereum (ETH) is de eerste…

Waarom investeren via een cryptofonds?

Waarom investeren via een cryptofonds?

Bij beleggen is het belangrijk om uw portefeuille te diversifiëren. Hierdoor bent u minder afhankelijk van een bepaalde belegging en is het beleggingsrisico dus lager.

Bij crypto-investeringen kun je daar een reactie achterlaten. De bekendste cryptocurrencies zijn bitcoin en ethereum. Ze bestaan ​​al een tijdje en lijken dus bestaansrecht te hebben. Maar niet alle cryptomunten hebben een goede strategie, een stabiel ontwikkelteam of een goed uitgangspunt. Dit wil niet zeggen dat nieuwkomers geen kans maken, maar dat je voldoende onderzoek moet doen voordat je gaat beleggen. Een cryptofonds kan je daarbij helpen.

Risico’s van zelfstandig in crypto beleggen

Risico’s van zelfstandig in crypto beleggen

Op grote cryptoplatforms heb je de keuze uit een groot aanbod aan cryptomunten. Omdat de grote cryptocurrencies vaker voorkomen, is er veel informatie over te vinden. Het is echter ook interessant om andere cryptocurrencies te kopen die momenteel minder waard zijn en waarvan je verwacht dat ze flink in waarde zullen stijgen. Maar die keuze is heel moeilijk te maken.

Naast aandelen en ETF’s kunt u eenvoudig cryptocurrencies kopen via Bux Zero, een online broker. Crypto exchange Bitvavo biedt 150 digitale valuta en een gemakkelijke manier om cryptocurrencies te beleggen.

De bedrijven en technologie achter cryptocurrencies zijn zo nieuw en ongereguleerd dat het geen goed idee is om ze willekeurig te verspreiden en erin te investeren. Het is belangrijk dat u weet wat u koopt. Als je bereid bent veel onderzoek te doen, zijn er verschillende cryptocurrencies die het waard zijn om in te investeren, maar dat onderzoek is tijdrovend voor beleggers. Een crypto investeringsfonds helpt je daarbij. Je belegt vaak direct in bekende en totaal onbekende munten.

Een cryptofonds kan veel uitzoekwerk besparen

U kunt uw eigen beleggingsportefeuille opbouwen, maar cryptofondsen kennen de wereld vaak beter. Soms is het lastig om deze kennis zelfstandig van buitenaf te vergaren. Er is bijvoorbeeld heel weinig informatie over enkele van de nieuwere cryptocurrencies en niet elke munt haalt het. Daarnaast is het belangrijk om te beseffen dat u ver buiten de AFM of vergelijkbare toezichthouders opereert. De risico’s van cryptocurrencies in het algemeen zijn al hoog, en de risico’s van onbekende munten en ICO’s zijn nog groter.

De risico’s van cryptocurrencies zijn groot. De kans om geld te verliezen is enorm.

Veel ICO’s kosten beleggers alleen geld. De kans om geld te verliezen bij het beleggen in cryptocurrencies is erg groot, zeker bij nieuwe en onbekende munten. Er zijn zeker risico’s aan het fonds, maar ze zijn vaak bekend met de markt. Als je voor jezelf begint, moet je veel tijd vrijmaken om over allerlei soorten cryptocurrencies te lezen, de juiste te vinden en te bepalen wanneer en hoe je deze kunt kopen. Om tijd te besparen en toch voldoende diversificatie in uw belegging te hebben, is het mogelijk om uw geld te beleggen in een beleggingsfonds.

Wat doet een cryptofonds?

Een cryptofonds werkt in veel opzichten vergelijkbaar met een regulier investeringsfonds. Elk fonds is anders, maar bestaat meestal uit meerdere beleggingen. Zo spreid je je risico’s en wordt het risico van een bepaalde belegging opgevangen door het collectief. Het fonds houdt de belegging evenwichtiger. Daarnaast besteden ze veel tijd aan het zoeken naar kansen in deze markt.

Met het fonds beleg je indirect in verschillende cryptocurrencies. Hierbij gaat het vaak om bekende valuta zoals bitcoin, maar ook om minder bekende munten. Met de komst van cryptocurrencies zal het handelen in cryptocurrencies veel toegankelijker en toegankelijker worden voor het grote publiek.

Ook bij cryptofondsen komen regelmatig grote verliezen voor.

Hierin schuilt echter ook een gevaar. Omdat het fonds over meerdere beleggingen kan worden gespreid, maar bijna alle cryptocurrencies volatiel zijn. Dit betekent dat de prijzen elke dag enorm variëren. Veel mensen hebben op de lange termijn hoge verwachtingen, maar op korte termijn kun je ook voor bijna alle cryptocurrencies een flinke prijsdaling verwachten. Ook bij cryptofondsen komen regelmatig grote verliezen voor. Daarom is het verstandig om slechts een klein deel van uw beleggingsportefeuille te hebben bestaande uit crypto-investeringen.

Naast aandelen en ETF’s kunt u eenvoudig cryptocurrencies kopen via Bux Zero, een online broker. Crypto exchange Bitvavo biedt 150 digitale valuta en een gemakkelijke manier om cryptocurrencies te beleggen.

Koen K.