BP-bankingfinance.nl » Investeren in cryptovaluta? 3 valkuilen voor beginners
Investeren in cryptovaluta? 3 valkuilen voor beginners

Investeren in cryptovaluta? 3 valkuilen voor beginners

Crypto, we kunnen er niet omheen. Misschien heb je al een deel van je spaargeld in een van de duizenden cryptomunten gestoken in de hoop dat je een goudmijn hebt geslagen. Of u bent van plan uw geld om te zetten in digitale valuta. Investeren in Bitcoin of andere cryptocurrencies is een reis met vallen en opstaan ​​voor beginners.

Mocht je nog geen idee hebben over beleggen in crypto, dan helpen we je op weg door een paar problemen te noemen.

Beleggen in crypto: drie valkuilen voor beginners

Beleggen in crypto: drie valkuilen voor beginners

Als je fiat-valuta (euro, dollars, et cetera) op een van de crypto-uitwisselingen staat (bijvoorbeeld Bitcoinmeester), is de uitdaging net begonnen. To see also : Prijsvoorspelling week 32: hangt de FED een wolk voor een zomerrally?. Welke cryptomunt koopt u? Waar moet je op letten? Hier zijn enkele tips om een ​​aantal veelvoorkomende problemen te voorkomen.

1. FOMO (fear of missing out)

Crypto-prijzen staan ​​stevig in het groen, misschien voor dagen. Je hebt het gevoel dat je een stuk van de taart moet pakken, omdat je anders dichter bij de pot gaat kijken. Deze veelvoorkomende emotie dwingt ons om irrationele beslissingen te nemen. This may interest you : Investeren in bitcoins zonder ze te bezitten: ‘Kans op manipulatie blijft bestaan’. Geld brandt in je zak en je gooit het in een of meerdere crypto’s die in het groen staan. Yushana, laten we naar de maan gaan.

Het is echter niet verstandig om cryptocurrency te kopen op basis van FOMO die in korte tijd flink is gestegen. Misschien stijgt het geld, dan heb je geluk. Helaas is er ook een grote(re) kans dat de markt afkoelt en een (kleine) correctie zich verbergt. Zo wordt een raketreis naar de maan een reis naar de voedselbank.

2. Small-cap coins

In een mum van tijd 1.000 euro omzetten in 10.000 euro? Dan kun je naar het casino. Of neem een ​​gokje met crypto die een kleine markt heeft (cap market). Kleinere munten bieden meer risico en beloning. Het is niet verwonderlijk dat een klein bedrag in korte tijd twee tot drie keer (misschien tien) waard kan zijn. This may interest you : Zo investeer je in crypto via een traditionele broker, zonder aparte app. Andersom geldt helaas hetzelfde. Uw 1000 euro kan in een mum van tijd slechts 20 euro waard zijn. Voor een beginnende crypto-investeerder zijn kleine munten geen goed idee. Focus eerst op de grote munten, bijvoorbeeld cryptocurrencies uit de top 10, zoals Ethereum, Cardano of Bitcoin.

3. Panic sell door FUD

Elon Musk, CEO van Tesla, had een zware nacht werk en stuurde een aantal vreemde crypto-tweets. Niet altijd positief voor cryptoprijzen. Zelfs China heeft besloten voor de twaalfde keer te berichten over het cryptoverbod. De prijs daalt en je raakt in paniek. Je vraagt ​​je af of het niet beter is om nu alles te verkopen en te redden wat er te redden valt.

Net als bij FOMO is het belangrijk om geen beslissingen te nemen op basis van emotie. Paniekverkopen zijn bijna net zo erg. De kans is groot dat u op de ‘onderkant’ verkoopt. Na zo’n periode van FUD (angst, onzekerheid & twijfel) veert de koers bijna altijd weer op. Cryptocurrencies zijn volatiel en dalen sterk in prijs en groei hoort daarbij. Crypto-beleggen voor beginners is een uitdagende hobby met ups en downs. Laat u altijd eerst informeren door een vertrouwd persoon met kennis van zaken. En laat je vooral niet gek maken.

Crypto-mining vanuit huis: 3 altcoins die nog steeds winstgevend zijn

Disclaimer: Informatie op de website van Manners Magazine is geen financieel advies.

3 problemen voor crypto-investeerders

See the article :
Beleggen in crypto lijkt sterk op investeren in een jonge techstartup: ‘Hoog…

Koen K.