BP-bankingfinance.nl » Investeren in crypto’s? Je kunt het op deze 3 manieren doen – dat moet je weten
Investeren in crypto's? Je kunt het op deze 3 manieren doen - dat moet je weten

Investeren in crypto’s? Je kunt het op deze 3 manieren doen – dat moet je weten

1. Beleggen in cryptomunten door ze direct te kopen

1. Beleggen in cryptomunten door ze direct te kopen

De gemakkelijkste en meest voor de hand liggende manier om in cryptocurrencies te investeren, is ze direct te kopen. Read also : Achter de prijsprognose: wat is papierhandel of virtuele investering?. Dit betekent dat je eigenaar wordt van bijvoorbeeld een stukje Bitcoin, Ether of een hele hoop Dogecoins.

Er zijn drie veelvoorkomende manieren om crypto’s rechtstreeks te kopen: via een online broker, via een handelsbeurs of rechtstreeks van andere gebruikers.

• Kopen via een broker

Een gemakkelijke manier om crypto’s te kopen en verkopen is via een online broker zoals BTCdirect, Bitonic, Anycoin Direct of LiteBit. To see also : Bitcoin-analyse: prijs zal snel herstellen tot $ 35.000. U kunt betalen in euro’s en betalen via bijvoorbeeld iDEAL.

Om misbruik te voorkomen dient u een account aan te maken en uw identiteit te verifiëren. Dit kan bijvoorbeeld door een eenmalige overboeking van EUR 0,01 te doen of door een code in te voeren die naar uw mobiele telefoonnummer wordt gestuurd.

Een broker biedt gemak maar is niet altijd de goedkoopste manier om crypto’s te kopen. Let dus goed op de commissiekosten die makelaars in rekening brengen.

• Kopen via een cryptobeurs

Een vaak goedkope manier om crypto’s te kopen is via een crypto exchange of exchange. Een dergelijk platform maakt het mogelijk om digitale munten in te wisselen tegen betaling. On the same subject : Institutionele beleggers keren terug naar de cryptomarkt. Voorbeelden zijn Coinbase, Kraken en het Nederlandse Bitvavo.

Het voordeel is dat de kosten bij een ruil meestal wat lager zijn dan bij een makelaar. Aan de andere kant kan het kopen van crypto’s complexer zijn, vooral op buitenlandse platforms.

Let op: niet elke ruil heeft hetzelfde aanbod. Vertrouw je erop dat Terra’s “Luna” of “Gala” zal blijven stijgen? Dan kun je niet op elke beurs vertrouwen. Als u slechts in enkele munten geïnteresseerd bent, kunt u het beste van tevoren controleren of uw doelbeurs deze aanbiedt.

Ook wil een beurs vaak meer over jou weten dan een broker, zeker als je grote bedragen verhandelt op hun platform. Naast je naam, geboortedatum, adres en telefoonnummer moet je vaak een kopie van je identiteitsbewijs uploaden.

• Rechtstreeks kopen van andere gebruikers

Op online marktplaatsen kunt u ook rechtstreeks crypto’s van andere gebruikers kopen. Als u bijvoorbeeld geïnteresseerd bent in Bitcoin, kunt u LocalBitcoins.com bezoeken.

Omdat dit soort handelen veel gecompliceerder is, is het minder geschikt voor beginnende beleggers. Let bijvoorbeeld op de rating van de verkoper waar u op dit moment zaken mee doet. Ook betaal je vaak meer dan bij een makelaar of beurs.

Niemand weet hoeveel Nederlanders in crypto investeren en voor hoeveel
Read also :
Cryptocurrencies zoals bitcoin zijn een hype, zoveel is duidelijk. Nederland heeft twintig…

2. Beleggen in cryptomunten via ETF’s en ETN’s

2. Beleggen in cryptomunten via ETF's en ETN's

Naast het direct kopen van cryptomunten, kunnen ETF’s ook worden gebruikt om te beleggen in de relatief nieuwe activaklasse.

Een ETF, volledig Exchange Traded Fund, is een openbaar verhandeld beleggingsfonds dat doorgaans passief een groep aandelen, obligaties of andere effecten volgt. De ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO) volgt bijvoorbeeld de ontwikkeling van futures-contracten voor Bitcoin. Wie geld in het fonds investeert, investeert indirect ook in crypto.

Dan is er nog het broertje van de ETF: de ETN. De Exchange Traded Note is een beleggingsproduct dat wordt uitgegeven als schuldinstrument; een beetje als een band.

Sinds 1 juni kun je ook profiteren van de prijsontwikkeling van Bitcoin en Ether met ETN’s op de Amsterdamse Beurs zonder dat je de munten zelf hoeft te kopen. Dat kan met de VanEck Vectors Bitcoin ETN en de VanEck Vectors Ethereum ETN.

Lees ook: Investeer in Bitcoin en Ethereum zonder zelf de coins te kopen: Dit zijn de kansen en risico’s van VanEck’s crypto ETN’s

De Notes weerspiegelen niet de prijsontwikkeling van Bitcoin en Ether op bepaalde cryptobeurzen, maar eerder de prestaties van de MVIS CryptoCompare Bitcoin VWAP Close Index of de MVIS CryptoCompare Ethereum VWAP Close Index.

Dit zijn marktgewogen indices die de waardering van de onderliggende cryptocurrencies op verschillende handelsforums combineren, die VanEck heeft gekozen omdat zij van mening is dat deze de marktprijs het beste weerspiegelt, aangezien de prijzen van cryptocurrencies kunnen variëren tussen beurzen.

Zoals je wellicht hebt gemerkt, staat indirect beleggen in cryptocurrencies via ETF’s en ETN’s nog in de kinderschoenen. Op dit moment zijn uw enige opties de twee meest populaire crypto’s op marktwaarde: Bitcoin en Ether.

Hoe kapitaal te beschermen in een crypto-bearmarkt?
This may interest you :
Een berenmarkt is een periode waarin het sentiment op de cryptomarkt negatief…

3. Beleggen in crypto gerelateerde aandelen

3. Beleggen in crypto gerelateerde aandelen

U kunt ook indirect in cryptomunten beleggen door cryptogerelateerde aandelen te kopen.

Het idee is eenvoudig. Neem Tesla als voorbeeld. De autofabrikant staat bekend om het bezit van veel bitcoins. Als die munten technisch gezien meer waard worden, doet het bedrijf dat ook. En dat kan leiden tot een prijsstijging van Tesla-aandelen. Dit geldt ook omgekeerd.

Toch staat Tesla niet op de onlangs vrijgegeven crypto-gerelateerde aandelenlijst van de Amerikaanse investeringsbank JPMorgan. Welke bedrijven doen? De lijst wordt aangevoerd door softwarebedrijf MicroStrategy, bitcoin mining-bedrijf Bitfarms en crypto exchange Coinbase. Aandelen van deze bedrijven hebben een vrij hoge correlatie met de prijsbewegingen van de cryptocurrencies bitcoin en ether.

Wat is de S&P500? Volledige uitleg voor beginners!
On the same subject :
Je geld voor je laten werken, waarom niet? Maar investeringsmogelijkheden en investeringsdocumenten…

Beleggen in cryptomunten is risicovol

Beleggen in cryptomunten is risicovol

Bedenk voordat u uw geld belegt hoeveel risico u bereid bent te nemen. Met andere woorden, in hoeverre u bereid bent verliezen te accepteren. Het enorme succes van de cryptomarkt en aandelenmarkt in 2021 past in het bredere beeld van financiële markten, waar veel “goedkoop geld” rondzweeft, moeilijk te redden is en speculatie hoogtij viert.

Als dit marktsentiment verandert, bijvoorbeeld door stijgende rentes – die nu langzaam lijken te komen in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk – kan dat gevolgen hebben voor de aandelenmarkt, maar ook voor de cryptomarkt.

Better Investing is een serie beleggingsartikelen van Business Insider die is ontworpen om u voor te bereiden op uw financiële toekomst. Met behulp van gerelateerde artikelen brengen wij u van de basis naar de beurs.

Welke Coin gaat stijgen in 2022?

Welke Coin gaat stijgen in 2022?

Een van de beste cryptocurrencies die uitkijkt naar 2022 is Cardano’s ADA. Het is de grootste cryptocurrency van de derde generatie en een van de snelst groeiende cryptocurrencies. Het uiteindelijke doel van Cardano is om ’s werelds financiële besturingssysteem te worden.

Welke altcoins hebben toekomst in 2022? Welke Altcoins een toekomst hebben – Top 10 Altcoins met potentieel in 2022

  • Battle Infinity – Beste Altcoin van 2022 met Greatest Future.
  • Lucky Block – Beste Altcoin om nu te kopen in 2022.
  • DeFi Coin – Het token voor het nieuwe DEX-platform DeFi Swap.
  • My Freedom Coin – Eerste DeFi-software die echt eigendom is van gebruikers.

Welke Crypto investeren 2022?

muntVerwachting september 2022Verwachting december 2022
1. Ethereum5.704 euro7.415 euro
2.Solana283 euro373 euro
3. Gedecentraliseerd land9,87 euro17,24 euro
4. Veelhoek5,28 euro8,58 euro

Wat gaat de crypto doen in 2022?

Met de snelle mainstream acceptatie van bitcoin, kunnen we verwachten dat de snelheid van bitcoin-adoptie tegen 2022 zal verdrievoudigen. Bitcoin lijkt in veel gevallen niet ver verwijderd van het vervangen van fiat. Bitcoin zou in 2022 $ 32.000 kunnen bereiken als het stabiel is.

Welke crypto heeft de meeste potentie?

Welke altcoin heeft het meeste potentieel in 2021? 1 – Ethereum: De meest waardevolle munt na bitcoin ontwikkelt zich nog steeds snel en is de beste altcoin. 2 – Solana: meer dan 100 keer waard in één jaar en nu een van de grootste munten ter wereld.

Wat is de waarde van een crypto?

#cryptogeldPrijs
1BTC Bitcoin€20.768,40
2ETH Ethereum€1.216,43
3LTC Litecoin€ 51,39
4ADA Cardano€ 0,438310

.

Welke crypto voor de toekomst?

Ethereum (ETH) – Ethereum 2.0 is de cryptovaluta van de toekomst en klaar voor cryptodominantie. Ethereum is na Bitcoin de grootste cryptocurrency ter wereld. Ethereum heeft veel meer toepassingen dan Bitcoin vanwege de slimme contracten die op zijn blockchain kunnen worden gemaakt.

Hoe kun je zien of de crypto voorspellen?

Met behulp van technische analyse kunt u voorspellen of een idee krijgen van wat de Bitcoin-prijs, Ethereum-prijs of een andere prijs op korte of lange termijn zal doen, afhankelijk van het tijdsbestek waarin u de grafiek bekijkt.

Wat gaat crypto doen in 2022? Een andere veelbelovende nieuwe cryptocurrency voor 2022 is DeFi Coin. Deze munt is gebouwd op de Binance blockchain en is echt een top BEP-20 crypto. De DeFi Coin is de standaardmunt van de DeFi Swap DEX. DEFC kan worden gebruikt om cryptomunten in te wisselen, maar bijvoorbeeld ook voor staking en yield farming.

Hoe weet je of een crypto gaat stijgen?

Als je wilt weten welke crypto’s het snelst stijgen, is het logisch om daarvoor een heleboel apps te downloaden. Het is altijd een goed idee om de markt in de gaten te houden. Door de markt goed in de gaten te houden, weet je al snel welke cryptocurrency omhoog gaat. Welke crypto is in ieder geval in opkomst.

Welke crypto voor de toekomst?

Ethereum (ETH) – Ethereum 2.0 is de cryptovaluta van de toekomst en klaar voor cryptodominantie. Ethereum is na Bitcoin de grootste cryptocurrency ter wereld. Ethereum heeft veel meer toepassingen dan Bitcoin vanwege de slimme contracten die op zijn blockchain kunnen worden gemaakt.

Welke Coin gaat stijgen in 2021?

Dogecoin kent hoogstwaarschijnlijk zijn enorme opmars in 2021, maar de munt bestaat al sinds 2014. Deze munt was oorspronkelijk bedoeld als grap, dus hij heeft meerdere cycli overleefd. Dogecoin lijkt zelfs in populariteit te groeien.

Welke crypto gaat het snelst omhoog? Welke crypto zal in 2022 stijgen – Conclusie Onze favorieten zijn Battle Infinity – het nieuwe blockchain-gamingplatform – Lucky Block en DeFi Coin. Dit zijn veelbelovende altcoins met toepassingen in de snelgroeiende game-industrie en een munt die inspeelt op de DeFi-hype. Houd deze dan zeker in de gaten.

Welke crypto heeft de meeste potentie?

Welke altcoin heeft het meeste potentieel in 2021? 1 – Ethereum: De meest waardevolle munt na bitcoin ontwikkelt zich nog steeds snel en is de beste altcoin. 2 – Solana: meer dan 100 keer waard in één jaar en nu een van de grootste munten ter wereld.

Wat gaat de crypto doen in 2022?

Met de snelle mainstream acceptatie van bitcoin, kunnen we verwachten dat de snelheid van bitcoin-adoptie tegen 2022 zal verdrievoudigen. Bitcoin lijkt in veel gevallen niet ver van het vervangen van fiat. Bitcoin zou in 2022 $ 32.000 kunnen bereiken als het stabiel is.

Koen K.