BP-bankingfinance.nl » Investeren in crypto lijkt veel op investeren in een jong techbedrijf: ‘Hoog rendement als het goed gaat, grote kans dat het fout gaat’

Investeren in crypto lijkt veel op investeren in een jong techbedrijf: ‘Hoog rendement als het goed gaat, grote kans dat het fout gaat’

Beleggen in crypto lijkt sterk op investeren in een jonge techstartup: ‘Hoog rendement als het goed gaat, grote kans dat het fout gaat’

Sinds de coronapandemie is de correlatie tussen bitcoin en de aandelenmarkt extreem hoog, zowel positief als negatief. Read also : Leer investeren door een online cursus te nemen. Bovendien vertonen cryptocurrencies een veel hogere volatiliteit dan aandelen, met sterkere ups en downs.

Tijdens de cryptocrash in de eerste helft van 2022 zijn beide grote cryptocurrencies fors gedaald. Bitcoin daalde met iets minder dan 60 procent en ether, een cryptocurrency van het Ethereum-platform, daalde met meer dan 70 procent.

Tijdens de online talkshow Business Insider Live: Crypto! Ralph Wessels, hoofd beleggingsstrategie van ABN AMO, zei dat cryptocurrencies momenteel geen goede mogelijkheden bieden om een ​​bredere beleggingsportefeuille te diversifiëren.

Wessels ziet de cryptomarkt eerder als een jonge tech startup omgeven door een hoog risico. “Als alles goed gaat, zullen de opbrengsten erg hoog zijn. Maar de kans is ook groot dat er iets mis gaat. Dus als je dat in je beleggingsportefeuille opneemt, moet je het met heel weinig gewicht doen.”

Bekijk een videofragment waarin investeringsstrateeg Wessels de cryptocurrency-crash en zijn visie op cryptocurrencies als investering bespreekt.

Op donderdag 23 juni luisterden ruim 10.000 mensen af ​​op de nieuwe editie van de online talkshow Business Insider Live: Crypto! Een uitzending gemist? Bekijk hier de hele uitzending!

Onder leiding van gastheer Joost Hoebink werpen dinergasten Lucas Wensing (CEO van crypto asset manager AMDAX), Patricia Bogaerts (Fem-Invest) en Krijn Soeteman (wetenschapsjournalist, auteur van onder meer Cryptocurrency for Dummies) hun licht op de huidige stand van zaken op het gebied van de cryptomarkt en slimme investeringsstrategieën.

Hoofd Beleggingsstrategie Ralph Wessels van ABN AMRO MeesPierson besprak de recente marktontwikkelingen en de relatie tussen cryptocurrencies en de aandelenmarkt.

Monetair econoom Paul Metzemakers gaf zijn eerlijke mening over de kansen van Bitcoin als betaalmiddel.

Analist Bert Slagter noemde de cryptomunten die volgens hem een ​​echte toekomst hebben, en handelaar Elroy Heisterkamp van Het Crypto Huis legde uit waar zijn voorkeuren op dit moment liggen.

Business Insider Live: Crypto! mogelijk gemaakt door LiteBit. Registreer je op Litebit via deze promotielink en ontvang een welkomstbonus van €15 om direct te beginnen met handelen. *

*Je ontvangt binnen 10 dagen een welkomstbonus van €15, alleen als je onze actielink gebruikt. U moet de volledige verificatie (KYC) bij onze partner voltooien, zoals beschreven in de promotievoorwaarden. De actie duurt tot 15 juli 2022.

De actie duurt tot 15 juli 2022.

Business Insider Live: Crypto werd live uitgezonden vanuit de Amsterdamse studio Steam My Event, een full-service technisch videoproductiebedrijf gericht op alle vormen van live streaming. Lees verder.

LEES OOK: Wanneer heeft de aandelenmarkt zijn dieptepunt bereikt? ‘Kijk naar de bitcoin’, zegt beursgoeroe Mark Mobius

Wat wil je weten over het herkennen van vertrouwde crypto-investeringen?
On the same subject :
De wereld van cryptocurrencies is vluchtig en moeilijk te begrijpen. Als u…

Koen K.