BP-bankingfinance.nl » Investeren in crypto is het spel, zegt MetaMask mede-oprichter
Investeren in crypto is het spel, zegt MetaMask mede-oprichter

Investeren in crypto is het spel, zegt MetaMask mede-oprichter

‘Beleggen in cryptomunten is gokken’, zegt medeoprichter van grote cryptowallet MetaMask

‘Beleggen in cryptomunten is gokken’, zegt medeoprichter van grote cryptowallet MetaMask

Luister hieronder naar de audioversie van dit artikel

Een oprichter van een populaire crypto-portemonnee zegt dat investeren in crypto vergelijkbaar is met gokken. Read also : Hierdoor kan Apecoin de komende weken flink stijgen!.

In een interview met de plaatsvervanger waarschuwde Aaron Davis van MetaMask, een platform waarmee crypto-investeerders zes jaar lang crypto kunnen opslaan, voor de huidige onveilige en ongereguleerde staat van crypto. Hierdoor zijn consumenten honderden miljoenen dollars kwijtgeraakt, zijn bedrijven failliet gegaan en is het vertrouwen in de markt afgenomen.

“Het is misschien laat om dit te zeggen, maar je geld in crypto zetten is een gok”, vertelde Davis aan Vice. “Ik zeg niet dat wat we nu hebben de toekomst van geld is en je spaarrekening verandert. Veel mensen maken daar ruzie over en dat vind ik heel gevaarlijk. “

Het is een zeldzame verklaring van iemand die een groot cryptobedrijf heeft opgericht of geleid.

Crypto-critici hebben crypto-investeringen lang vergeleken met gokken en noemden de markt een ongereguleerd casino. Anderen noemen het een piramidespel en zeggen dat het gebaseerd is op het werven van nieuwe investeerders om winst te maken aan de oorspronkelijke investeerders.

Een voormalige werknemer van een inmiddels failliet crypto-uitleenplatform klaagt zijn voormalige werkgever aan. Hij noemde het ook “een samenzwering”. In de rechtszaak wordt beweerd dat Celsius niet heeft ingegrepen bij het ongeval. Dit leidde tot een financiële crisis en de opschorting van opnames waardoor de handen van consumenten vast kwamen te zitten.

David Finlay, Davis’ mede-oprichter van MetaMask, zei dat er slechte spelers kunnen zijn in de cryptowereld, maar dat MetaMask er weinig aan kan doen. “We kunnen niet voorkomen dat mensen een samenzwering opzetten over blockchains”, zei Finlay tegen Vice. “Het is voor ons per definitie onmogelijk om alles goed te laten verlopen.”

Davis en Finlay bespraken ook hun zaken met Vice, de huidige storm op de cryptomarkt en het falen ervan. Ook werd gesproken over de hoop dat het bedrijf met 30 miljoen maandelijkse gebruikers op dit moment een goede toekomst kan hebben, ondanks de conflicten.

“We moeten uitzoeken of wij, of iemand anders, hier iets goed aan doen. Of we nu de klimaatverandering aanpakken of zorgen voor meer sociale gelijkheid,” zei Finlay. “Omdat dat mijn twee langetermijnverwachtingen zijn.”

LEES OOK: Een crypto-ondernemer die bitcoin’s pieken en dalen tot nu toe perfect heeft voorspeld, verwacht dat bitcoin de $5.000 gaat aantikken

Koen K.