BP-bankingfinance.nl » Hoe goud beter presteert dan Bitcoin in een recessie
Hoe goud beter presteert dan Bitcoin in een recessie

Hoe goud beter presteert dan Bitcoin in een recessie

Het gaat niet goed met de economie, dat is zeker. De inflatie loopt de pan uit en centrale banken proberen wanhopig dit steeds hoger wordende tarief met harde maatregelen te beteugelen. Dit heeft grote effecten op verschillende markten. Zowel de cryptomarkt als de aandelenmarkt zijn in een forse daling, en er is op dit moment zelfs voorzichtig sprake van een onvermijdelijke recessie. De goudprijs blijft echter redelijk stabiel. Misschien is het daarom voor crypto-investeerders verstandig om naar de edelmetaalmarkt te kijken.

👉🏼 Maak een account aan bij GoldRepublic en ontvang je eerste gram goud gratis.

Goud houdt stand

Goud houdt stand

De afgelopen jaren stonden in het teken van de extreem snelle groei van de crypto-industrie. To see also : 5 kansen voor degenen die geld willen verdienen met crypto. De marktkapitalisatie van Bitcoin (BTC) is gedaald van slechts $ 60 miljard in 2019 naar maar liefst $ 1,2 biljoen in 2021! Door deze groei was de euforie onder beleggers natuurlijk enorm en al snel werd bitcoin zelfs vergeleken met goud als ultieme waarde.

Een kenmerk van een waardeopslag, of waardeopslag, is dat deze in macro-economisch turbulente perioden weet te overleven. Goud, dat al honderden, zo niet duizenden jaren de go-to-store is voor de meeste beleggers, behoudt zijn waarde in het geval van bijvoorbeeld een grote beurscrash.

Dit betekent dat goud uitermate interessant is als hedge tegen economische nood. De absolute prioriteit van een belegger tijdens een bearmarkt is het beschermen van zijn of haar activa. Door in goud te beleggen, zijn de activa van de belegger, althans historisch gezien, redelijk veilig.

Investeren met DEGIRO
This may interest you :
Veel beleggers zijn het erover eens: “diversiteit in je portefeuille is enorm…

Bitcoin als store of value?

Bitcoin als store of value?

Hoewel een paar maanden geleden, toen de prijs van bitcoin nog rond een absolute piek van $69.000 zweefde, bitcoin werd geprezen als de ultieme waardeopslag als vervanging voor goud, lijkt dit in de praktijk helemaal niet het geval te zijn. To see also : Bitcoin-analyse: prijs zal snel herstellen tot $ 35.000. het moment. In feite is het omgekeerde waar; Bitcoin daarentegen laat zien dat het een uiterst risicovolle investering blijft.

Bitcoin-prijs heeft meestal negatief gereageerd op nieuws dat de inflatie weer is gestegen en andere macro-economische of geopolitieke problemen. Daarnaast lijkt de prijs van bitcoin extreem nauw verbonden te zijn met de aandelenmarkt. Dit zijn niet bepaald de kenmerken van een goede winkel van waarde.

De harde realiteit is dat de macro-economische vooruitzichten op dit moment niet om over naar huis te schrijven zijn. Combineer dat met het feit dat bitcoin in de praktijk zijn status als waardeopslag niet heeft kunnen waarmaken, en cryptomaximalisten krijgen een somber beeld. Goud lijkt nog steeds de beste afdekking tegen een recessie voor de nabije toekomst.

GoldRepublic

GoldRepublic is een Nederlands platform gevestigd in Amsterdam waar u verschillende edelmetalen kunt kopen en verkopen. This may interest you : De cryptomarkt is gecrasht: waar u rekening mee moet houden als u eraan denkt om nu in te stappen. GoldRepublic is in 2008 opgericht door Marleen Evertsz en Kasper Luursema en inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grootste platforms van Nederland waar mensen kunnen beleggen in edele metalen zoals goud en zilver.

Het daadwerkelijk bezitten van dit goud is een belangrijk aspect bij het beleggen in edelmetalen bij GoldRepublic. U belegt fysiek in bijvoorbeeld goud en verkrijgt daarmee soeverein eigendom. Crypto-investeerders die het belangrijk vinden om hun vermogen te beschermen in het huidige economische klimaat, doen er goed aan om te overwegen te investeren in edelmetalen.

👉🏼 Maak een account aan bij GoldRepublic en ontvang je eerste gram goud gratis.

Ga voor meer informatie over GoldRepublic en beleggen in goud, zilver en platina naar de website van GoldRepublic. Neem gerust een kijkje op het GoldRepublic YouTube-kanaal, waar edelmetaalexpert Bart Brands zijn inzichten en kennis deelt.

Europese bankentoezichthouder bezorgd: niet genoeg crypto-experts voor nieuwe wet
See the article :
Het is een “grote zorg” van José Manuel Campa, president van de…

Koen K.