BP-bankingfinance.nl » Fundamentele analyse van Ethereum in de aanloop naar de fusiehype
Fundamentele analyse van Ethereum in de aanloop naar de fusiehype

Fundamentele analyse van Ethereum in de aanloop naar de fusiehype

In onze Discord community voor leden is er altijd veel aandacht voor Ethereum (ETH). Op Discord krijgen onze leden direct toegang tot onze analyses. In deze serie duiken we diep (on-chain) in Ethereum en komen we van tijd tot tijd terug om de voortgang te volgen. Dit artikel is een vervolg op onze eerdere analyse van de Ethereum-keten. Zoals u van ons gewend bent, analyseren wij verschillende statistieken om een ​​helder en realistisch beeld te schetsen. Als je na het lezen van dit artikel nog vragen hebt, kun je die eenvoudig stellen in onze Discord-community voor leden.

Ethereum (ETH)

Ethereum (ETH)

Ethereum is een open source platform dat gedecentraliseerde applicaties op de blockchain draait. Met zogenaamde slimme contracten kunnen ontwikkelaars code schrijven die toegang heeft tot de Ethereum-blockchain. De afgelopen weken zagen we een sterke stijging van de prijs van ethereum en ethereum zelfs meer dan $ 2. This may interest you : Een crypto-portemonnee bouwen? 7 tips om het woord te verspreiden.000. De belangrijkste reden hiervoor is de hype rond de aanstaande Ethereum-conferentie. De Ethereum-fusie zal ervoor zorgen dat het Ethereum-netwerk verandert van Proof of Work (PoW) naar Proof of Stake (PoS). Dit betekent dat gebruikers hun ethereum kunnen deponeren via validatornodes. Validatorknooppunten zijn verantwoordelijk voor het opslaan van gegevens, het verwerken van transacties en het toevoegen van nieuwe blokken aan de blockchain.

De 8 beste handelstips voor technische analyse
On the same subject :
Waar gebruik je een wig voor? Een wig is een driehoekig blok…

Fundamental on-chain metrics

In deze sectie kijken we naar de belangrijkste kerncijfers. De fundamenten zijn gericht op de onderliggende technologie, ontwikkeling en aantal gebruikers van het blockchain-netwerk om het langetermijnpotentieel van het project te suggereren. This may interest you : ‘Eén op de acht crypto-investeerders krijgt problemen bij forse prijsdaling’. Dit vormt de basis voor het afwegen van risico’s en het maken van investeringskeuzes. Ga naar onze Discord om als eerste onze online en originele recensies te ontvangen.

Hash Rate

De hash-snelheid is een goede indicator voor netwerkbeveiliging. De hash rate is de rekenkracht van het Ethereum netwerk en wordt uitgedrukt in het aantal berekeningen per seconde. Mijnwerkers zorgen voor deze rekenkracht en creëren transactiecheques in ruil voor ethereum-tokens. Read also : Dit kan ervoor zorgen dat de cryptomarkt crasht!. Hoe frequenter en meer verspreid de controles, hoe beter voor de netwerkbeveiliging. Daarnaast laat de hoogte van de hash rate zien hoeveel mensen bereid zijn tijd en geld te investeren in Ethereum mining en dus op de lange termijn te goeder trouw zijn.

Als we meteen naar figuur 1 kijken is het duidelijk dat de hash rate in 2021 en de eerste helft van 2022 flink is gestegen. Sinds januari 2021 is de hash rate van het Ethereum netwerk bijna verdrievoudigd. Hieruit blijkt dat er veel miners zijn en dat er veel concurrentie is tussen miners. Dit is correct omdat het netwerk veiliger wordt met een hogere hash-snelheid, en het is ook een goede indicator voor het langetermijnvertrouwen van de miners. Mijnwerkers zijn bereid veel geld te investeren in mijnbouw.

Gebruikers op het Ethereum-netwerk

Het aantal actieve webadressen is een goede indicator voor de netwerkprestaties. Meer banen betekent meestal meer vraag naar het netwerk en is op de lange termijn goed voor de prijs. Als we nu kijken naar het aantal actieve Ethereum-adressen, dan valt meteen op dat er zojuist een sterke piek is waargenomen (zie figuur 2). Een andere mogelijke verklaring is de recente hype rond de Ethereum-fusie. Het opmerkelijke aan de piek in het aantal actieve adressen is dat deze piek, ondanks de recente prijsdaling, bijna 30% hoger is dan het vorige rapport en gelijk staat aan bijna een miljoen actieve adressen 1.1. De vraag is of het aantal actieve adressen na de fusie verder zal groeien of dat het “hype” blijft.

Ethereum op Exchanges

Beurzen worden meestal gebruikt om te handelen. Veel Ethereum op beurzen kan betekenen dat een groot deel van de markt onstabiel is en toegang wil om hun ETH snel te verkopen. Wanneer de meeste ethers in cold wallets zitten (en dus moeilijk te verkopen zijn), geeft dit een beeld van het langetermijnvertrouwen van de houders. Daarnaast maakt de afname van het aanbod van ethereum op beurzen het voor beleggers ook moeilijk om ETH te kopen op beurzen, waar de prijs van ethereum nog lang zal stijgen.

Het is verbazingwekkend om te zien dat de hoeveelheid ethereum op de beurs historisch laag was tijdens de piek van de prijs in november 2021. Toen zagen we een sterke stijging van de hoeveelheid ETH die op de beurs te koop kwam. Dit ging gepaard met een forse prijsdaling. Positief is dat de stijging van de hoeveelheid ether op de beurs lijkt af te nemen. Bovendien is de totale ETH in de beurs veel lager dan de piek van 2020, toen het totaal 21,2 miljoen ETH was en nu 14,2 miljoen ETH. Dit laat zien dat de totale hoeveelheid ethereum op de beurs in de loop van de tijd lijkt af te nemen. Dit zorgt ervoor dat ethereum na verloop van tijd zwakker wordt, wat een positief effect heeft op de lange termijn prijs van ETH.

Smart contract groei

De ontwikkeling die op internet plaatsvindt is belangrijk voor de groei van het netwerk. Gebruikers halen veel voordeel uit verschillende slimme contractsystemen en dit zorgt ervoor dat ze internet blijven gebruiken. De toename van het aantal smart contracts op het netwerk is dan ook een teken van een gezond netwerk dat steeds beter wordt. Daarnaast biedt het groeiende netwerk meer hulp aan gebruikers, waardoor de vraag naar en het gebruik van het native merk zal toenemen.

In figuur 4 zien we het dagelijkse aantal nieuwe transacties bevestigd op het Ethereum-netwerk. Sinds begin 2021 zien we een sterke stijging van het aantal nieuwe contracten online. In januari 2021 kwamen er meer dan 200 contracten per dag bij, momenteel staat het bedrijf op ruim 600 nieuwe contracten per dag (record). Deze ontwikkeling is zeer interessant, vooral vanwege de recente prijsdaling. Hieruit blijkt dat er nog steeds veel interesse is voor ontwikkelaars om verder te bouwen op het Ethereum-netwerk.

Ethereum 2.0 Staking

Naarmate we dichter bij de Ethereum-fusie komen, zien we veel hype opkomen. Zo is de prijs flink gestegen na een daling van 900 dollar naar bijna 2000 dollar. In deze analyse kijken we of we ook de ontwikkeling van de keten zien tijdens consolidatie.

Om een ​​validator te worden (ook wel een aanvaller genoemd) moet je minimaal 32 ethereum bijdragen aan het netwerk. Validators ontvangen betalingen van hun eigen munten die aan het netwerk worden toegevoegd. Gebruikers hoeven geen 32 ethereum te hebben om deel te nemen aan stakes, gebruikers kunnen daarvoor ook deelnemen aan validatorpools. Als we naar figuur 5 kijken, zien we de verandering in het aantal adressen met meer dan 32 ethereum. Het is duidelijk dat sinds de prijsdaling in maart het aantal adressen met minimaal 32 ethereum flink toeneemt. Beleggers lijken te profiteren van de lage prijs om meer dan 32 munten te bezitten, wat bijdraagt ​​aan de hype en sterke prijsstijgingen.

In figuur 6 zien we de totale hoeveelheid ethereum geplaatst op verschillende providers. Dit kan bijvoorbeeld een exchange zijn waar gebruikers eenvoudig hun ethereum kunnen bevriezen en een deel van de winst wordt uitgekeerd aan de provider. Uit deze grafiek blijkt dat we sinds anderhalf jaar een sterke groei zien in de hoeveelheid ethereum die bij verschillende providers wordt gebruikt. Momenteel staat dit aantal op ongeveer 9 miljoen Ethereum (ongeveer 7,5% van het totale circulerende aanbod). De ethereum meer ingezet, beter voor de prijs omdat er een beperkte voorraad ethereum is die gemakkelijk kan worden verkocht omdat de munten tijdens de inzet aan het netwerk worden bevestigd. Op dit moment is de wijziging maar PoS niet doorgevoerd. Als gevolg hiervan blijven de gestorte munten op het netwerk hangen totdat de PoS-wijziging is doorgevoerd, wat enkele maanden kan duren.

Miljonair worden met cryptocurrency: is het (nog) mogelijk?
To see also :
Foto(‘s): Austin Distel/Unsplash Rijk worden met crypto: beleggen, staking of minen? Beleggen…

Conclusie

Conclusie

De hype rond de integratie van Ethereum wordt weerspiegeld in de basis van de keten. Zo is er een sterke toename van unieke adressen die werken. Ook zien we dat er veel Ethereum op exchanges wordt gehouden met verschillende providers. Als deze trend doorzet, is dit goed voor de lange termijn prijs van Ethereum omdat het aanbod dat op de beurs verhandeld wordt, zal afnemen.

Daarnaast zien we een ontzettend sterke groei in de ontwikkeling van internet. Zo worden er ondanks de bearmarkt elke dag een recordaantal nieuwe smart contracts aan het netwerk toegevoegd. Mijnwerkers lijken er ook sterk van overtuigd nu de hash-snelheid van Ethereum nog steeds erg hoog is, we zien een lichte daling van de hash-snelheid sinds de marktcrash, maar het lijkt een bodem te bereiken en beetje bij beetje groeit het beetje bij beetje. Als het netwerk naar PoS verhuist, werkt de hash-snelheid niet meer, dan zullen we wat basisinformatie bekijken, zoals de distributie van validators en de totale waardeset.

Over het algemeen zien we ondanks de recente prijsdaling zeer sterke fundamenten van de Ethereum-keten. De hype rond Ethereum is enorm en de prijs lijkt misschien sneller te stijgen dan in het echt, maar de statistieken zien er sterk uit. Er is wat weerstand tegen integratie, er zijn bijvoorbeeld ethereum miners die het netwerk in het Proof of Work netwerk willen houden.

De weg naar rijkdom begint met slim beleggen: Uniglo (GLO), Ethereum (ETH), Bitcoin (BTC) en Tron (TRX)
Read also :
Thuis > Aanbevolen > De weg naar rijkdom begint met slimme investeringen:…

Ethereum kopen of verkopen?

Ethereum kopen of verkopen?

Bekijk onze Discord-groep voor leden om de vraag te beantwoorden of dit het juiste moment is om te kopen of verkopen. Daar bespreken onze analisten en ervaren handelaren hun dagelijkse entry- en exitpunten. We delen ook regelmatig cursusoverzichten en updates over de projecten die we eerder in deze sectie hebben besproken. Met Discord kunnen we 24/7 kennis delen met anderen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het nemen van financiële beslissingen. De informatie en tips op deze site zijn gebaseerd op de meningen en ervaringen van onze reviewers en zijn alleen voor educatieve doeleinden.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het nemen van financiële beslissingen. De informatie en tips op deze site zijn gebaseerd op de meningen en ervaringen van onze reviewers en zijn alleen voor educatieve doeleinden.

Koen K.