BP-bankingfinance.nl » Ether en Bitcoin in opkomst: keert het vertrouwen van beleggers terug?
Ether en Bitcoin in opkomst: keert het vertrouwen van beleggers terug?

Ether en Bitcoin in opkomst: keert het vertrouwen van beleggers terug?

Ethereum naar ‘proof of stake’

Ethereum naar 'proof of stake'

Ethereum is de afgelopen dagen enorm gestegen, vooral omdat de ‘Unity’-upgrade naar verwachting zal uitkomen. Read also : Waarom regelmatig investeren in cryptomunten op dit moment een solide strategie is. Als onderdeel hiervan verschuift het Ethereum-netwerk van de energie-intensieve manier van proof-of-work naar de efficiënte proof-of-stake.

Lees ook: ‘Proof of stake’ en ‘proof of work’: dit moet je weten over het verifiëren van transacties op de blockchain

Naast de proof-of-stake-methode die minder rekenkracht en dus energie vereist van de computers die betrokken zijn bij het verificatieproces in vergelijking met het proof-of-work-proces, belooft de nieuwe ontwikkeling van ‘Ethereum 2.0’ ook een snellere en veiliger netwerk. .

Tijdens het weekend zei Tim Beiko van de Ethereum Foundation dat de upgrade in de week van 19 september zou kunnen plaatsvinden. Hij merkt op dat dit nog niet is bevestigd.

De huidige proof-of-work-methode ligt onder vuur omdat deze te duur en inefficiënt is. Er wordt groei verwacht sinds de lancering van het Ethereum-netwerk in 2015.

Tot nu toe gebruiken de platforms Solana, Cardano en Polkadot onder meer de proof of stake-methode.

In april testte Ethereum de proof-of-stake-methode in wat bekend staat als de ‘schaduwvork’. Dit bepaalt onder meer hoe het veranderingsinstrument verder gaat. De test verliep goed en werd twee keer herhaald, wat aantoont dat de ontwikkelingsfase van de blockchain verloopt zoals gepland.

Vitalik Buterin, de oprichter van Ethereum, sprak vorige week zijn steun uit voor de nieuwe verificatiemethode.

Het is verbazingwekkend hoe sommige PoW-voorstanders gewoon de domme leugen blijven herhalen dat PoS stemt op consensusparameters (dat doet het niet, zoals PoW niet doet) en dit gaat vaak zonder een uitdaging.

Nodes weigeren inactieve blokken, in PoS en in PoW. Het is niet moeilijk. https://t.co/vLEWWsWIsG

De cryptomarkt is gecrasht: waar u rekening mee moet houden als u eraan denkt om nu in te stappen
To see also :
De waarde van digitale munten is de afgelopen week dramatisch gedaald, wat…

Keert het vertrouwen terug onder beleggers?

Keert het vertrouwen terug onder beleggers?

Als de prijs van bitcoin en ether blijft stijgen, zullen ook meer investeerders geïnteresseerd zijn om posities in te nemen. To see also : Bitcoin prijs: 10% winst met deze transactie!. Deze koopdruk zou een breder marktherstel kunnen veroorzaken.

Ook het beleggersvertrouwen lijkt toe te nemen door de activiteiten van cryptomiljardair Sam Bankman-Fried. Hij verstrekte onlangs informele leningen aan noodlijdende cryptobedrijven, waaronder BlockFi.

Lees ook: Sam Bankman-Fried ingesteld als redder van crypto-bedrijven, maar slaagde er zelfs niet in Celsius te helpen

Ook andere cryptocurrencies hadden een sterke week. Solana’s sol en Avalanche’s avax stegen beide met meer dan 30 procent, de valuta van Polygon noteerde een stijging van meer dan 60 procent.

Beursgenoteerde cryptobedrijven profiteren ook van recente winsten. Coinbase en MicroStrategy boekten in de afgelopen zeven dagen stijgingen van 12 en 18 procent.

Meer over cryptomunten? Check ook deze artikelen:

1 op 7 Nederlanders bezit cryptomunten: vooral jonge mannen
To see also :
Luister hieronder naar de audioversie van dit artikel Ongeveer 2 miljoen Nederlanders…

Koen K.