BP-bankingfinance.nl » Er komen steeds nieuwe cryptomunten bij, wat moeten we ermee?
Er komen steeds nieuwe cryptomunten bij, wat moeten we ermee?

Er komen steeds nieuwe cryptomunten bij, wat moeten we ermee?

The Sandbox, Uniswap, Polkadot: aan creatieve namen geen gebrek in de cryptowereld. Er zijn nu duizenden munten op de markt. Waarom worden er altijd nieuwe cryptomunten toegevoegd? En welke risico’s brengt dit met zich mee?

CoinMarketCap, dat veel crypto-enthousiastelingen gebruiken om prijzen te volgen, toont de prijsbewegingen van duizenden munten – van de bekendere Bitcoin (ter waarde van ongeveer $ 29.000 per stuk) en Ethereum ($ 1.600) tot obscure munten die geen cent waard zijn. Er worden dagelijks nieuwe munten toegevoegd.

Waar komen ze vandaan? “Dit komt omdat er altijd nieuwe ‘blockchains’ zijn met andere doelen”, zegt Jeroen Blokland, oprichter van True Insights, een onafhankelijk onderzoeksbureau voor investeerders. Met andere woorden, niet elke blockchain – de technologie waarop cryptocurrencies draaien – is bedoeld als betaalmiddel zoals bitcoin.

Jeroen Blokland, oprichter van True Insights

“Blockchain kan worden gebruikt voor transacties, maar ook voor het beschermen van identiteitsinformatie. En wanneer deze makers een nieuwe blockchain maken voor een nieuwe applicatie, willen ze daar meestal wat nieuwe valuta aan toevoegen”, legt Blokland uit.

“De vraag is of het nodig is om duizenden verschillende munten te hebben. Met de snelle groei van de markt willen makers hun deel doen of, meer negatief, ervan profiteren door het wiel opnieuw uit te vinden.”

Munten hebben veel aantrekkingskracht

Munten hebben veel aantrekkingskracht

Hoe dan ook: al deze cryptocurrencies zijn interessant. De Nederlandse markt telt nu 1,6 miljoen crypto-investeerders. Dat blijkt uit Crypto Investor, een uitgebreid onderzoek dat onderzoeksbureau Kantar Nederland eind vorig jaar uitvoerde onder 43. See the article : Miljonair worden met cryptocurrency: is het (nog) mogelijk?.353 Nederlanders van zestien jaar en ouder, van wie 4.795 investeren in crypto.

Ralph Wessels, Hoofd Beleggingsstrategie bij ABN AMRO

Vorig jaar kwamen er zo’n 570.000 Nederlanders bij. Daarnaast overweegt een andere belangrijke groep lid te worden. Het onderzoeksbureau schatte dat dit jaar nog eens 400.000 Nederlanders crypto gaan gebruiken. Blokland: “Je leest veel succesverhalen over investeringen of investeringen die relatief snel een hoog rendement opleveren.”

Goed risicobeheer voor een hoger rendement
See the article :
De grote crashes op de financiële markten dit jaar tonen het belang…

Snel geld verdienen lijkt aantrekkelijk

Maar hoe realistisch is dat? Ralph Wessels, hoofd beleggingsstrategie bij ABN AMRO, is van mening dat investeren in crypto niet aan de orde is. “Het is nog niet gereguleerd en het is moeilijk om de waarde van cryptocurrency te bepalen. Je hebt toezichthouders op de beurs, cryptoland is ongerept gebied. Read also : Binance-oprichter leidt handelstak. Er is geen waakhond. De kans om opgelicht te worden is vele malen groter dan bij traditionele. wordt al snel speculatie.”

Dat er bergen goud worden beloofd en dat mensen vaak geld investeren zonder kennis – soms zonder te controleren of het bedrijf erachter echt bestaat – is volgens Wessels het gevolg van onze hebzucht. “Snel geld verdienen is voor velen aantrekkelijk.”

“Bij beleggen steek je geld in iets dat groeit of een verbetering van de productiviteit laat zien. Laten we zeggen dat je aandelen van Albert Heijn koopt. Dan weet je wat ze doen. Maar als je ergens geld in stopt in de hoop dat het morgen in waarde, ook al genereert het niets tweedes, je hebt een moeilijke investeringscase.”

On the same subject :
Geld in een sok onder de matras, investeren in onroerend goed of…

Hoe investeren in crypto?

Hoe investeren in crypto?

Als je volgens Blokland toch in cryptocurrencies wilt investeren, kun je dat uitbreiden. “Omdat het erg volatiel is en alle kanten op kan, verklein je zo het risico. This may interest you : Is nu de beste ruil voor bitcoin prijs?. Je kunt een cryptoplatform kiezen en het meerdere munten laten kiezen. Ze kunnen relaties aanpassen aan fluctuaties. Dan hoeft dat niet. doe het niet zelf.”

Jeroen Blokland, oprichter van True Insights

Blokland denkt dat het onmogelijk is om te zeggen welke munt succesvol zal zijn en welke niet. “Vergelijk dit met Amazon: in 1995 waren er nog 20 van dergelijke bedrijven, maar niemand wist dat Amazon op zichzelf zou staan. Ik vermoed dat veel blockchains uiteindelijk zullen fuseren, maar ik kan niet bepalen welke munten wel en welke niet zullen slagen.” t. De gemiddelde particuliere belegger ook niet.”

Helaas kan deze inhoud niet worden weergegeven

Voor noodzakelijke cookies hebben wij geen toestemming. Accepteer cookies om deze inhoud te bekijken.

Dompel je onder in de wereld van crypto's tijdens het RTL Z Crypto Seminar
To see also :
07 februari 2022 14:56 Bijgewerkt: 7 februari 2022 22:15 uurElke maandagavond RTL…

Koen K.