BP-bankingfinance.nl » Duurzaam ondernemen, duurzaam beleggen: hoe breng je het grote publiek in beweging?

Duurzaam ondernemen, duurzaam beleggen: hoe breng je het grote publiek in beweging?

Hoe ben je begonnen met beleggen?

Hoe ben je begonnen met beleggen?

‘Als duurzaamheid de kern van je bedrijf is, dan is het een logische stap om ook duurzaam te investeren. Maar als ondernemer, zeker in de groeifase, kun je hier niet de hele dag mee bezig zijn. Read also : Investeren in crypto lijkt veel op investeren in een jong techbedrijf: ‘Hoog rendement als het goed gaat, grote kans dat het fout gaat’. Joep van Straalen (37), oprichter van GreenPro International, koos bewust voor Evi: ‘Ik denk dat het helpt als ik bij mijn mening blijf.’

Investeren in crypto in Nederland zit in de lift
Read also :
Door Loek, geplaatst op 13 dec. 2021 om 19:57 uur – BeantwoordenInvesteren…

Welke rol speelt duurzaamheid in jouw bedrijf?

Welke rol speelt duurzaamheid in jouw bedrijf?

– Ik ben ondernemer sinds 2010. U krijgt in principe geen pensioen. Toen ik begon was ik 25, best jong en dat is niet zo erg. Maar toen realiseerde ik me: hier moet ik iets mee. Read also : 5 redenen om bitcoin te verkopen!. Ik had geen tijd om in mezelf te investeren en zo kwam Evi op mijn pad. Nu stort ik elke maand trouw een bedrag. Ik doe dit voor mezelf en voor de kinderen. Mijn ouders deden hetzelfde voor mij, dat voorbeeld probeer ik te volgen.’

‘Ik breng plantaardige innovaties naar het supermarktschap. Nieuw zijn nu plantaardige alternatieven voor vis, bijvoorbeeld plantaardige tonijn. Op fermentatie gebaseerde vleesvervangers zijn onderweg. Door nieuwe technologieën zien vlees-, kaas- en visvervangers er niet alleen goed uit en smaken ze ook beter; ze bieden ook verbeterde voedingswaarden. Dit is belangrijk.

Het spreekt voor zich: met GreenPro streven we naar een plantaardige samenleving, dus dat maakt ons duurzaam. Maar het gaat verder dan dat. Als distributeur doen we bijvoorbeeld veel transportbewegingen. Daarom kijken we naar mogelijkheden om onze CO₂-uitstoot te compenseren en stimuleren we producenten om duurzamer te verpakken. Onze investeerders verwachten hetzelfde van ons.

14 sectoren om in te investeren in 2022
Read also :
ARK Invest is een grote naam op het gebied van beleggen. Het…

Hoe belangrijk vind je duurzaamheid bij vermogensopbouw?

Hoe belangrijk vind je duurzaamheid bij vermogensopbouw?

Als lid van de Green Protein Alliance streven we naar een voedingspatroon in 2025 waarin minimaal 50% van de eiwitbehoefte afkomstig is uit plantaardige bronnen en maximaal 50% uit dierlijke bronnen. In de jeugd van mijn ouders was dat normaal, maar in de loop der jaren ging dat naar 70% dierlijk en 30% plantaardig. Read also : Bitcoin-analyse: prijs zal snel herstellen tot $ 35.000. We willen terug naar die oude relatie. Het ministerie van Landbouw (LNV) steunt deze doelstelling, maar later voor het jaar 2030.’

Dit zijn de 10 belangrijkste beleggingsvormen!
This may interest you :
Als je investeert, wil je altijd geld verdienen. Het doel van beleggen…

Zie je overeenkomsten met jouw eigen bedrijf?

Zie je overeenkomsten met jouw eigen bedrijf?

– Evi is niet superieur, maar aangezien zij de moderne zusjes van Van Lanschot zijn, vond ik het vanzelfsprekend om bij de beleggingen aandacht te besteden aan duurzaamheid. Dat bleek het geval te zijn. Ik juich het toe dat de hele beleggingsmarkt nu richting duurzaamheid beweegt. Anderzijds ben je in mijn situatie en leeftijd vooral op zoek naar een stabiel rendement. Bovendien ben ik er sterk van overtuigd dat duurzaamheid betere prestaties geeft, maar om eindelijk de massa bij elkaar te brengen, heb je harde bewijzen nodig.’

‘Onze doelgroep bestond in 2017 vooral uit mensen die veganist waren omdat ze dierenwelzijn belangrijk vinden. Nu is de groep die plantaardig voedsel eet om gezondheids- of duurzaamheidsredenen vele malen groter. Deze verandering is positief: het is beter voor je lichaam als je vaker plantaardig eet en het is beter voor de samenleving. Ik denk dat je op deze manier ook naar beleggen kunt kijken. Op dit moment is het misschien niet mogelijk om 100% duurzaam te beleggen, maar het is goed dat het steeds meer die kant op gaat.

Vertrouw je op de beleggers van Evi of doe je het zelf?

Vertrouw je op de beleggers van Evi of doe je het zelf?

Bij plantaardig voedsel is de prijs de laatste hindernis die we moeten nemen. Dierlijke eiwitten zijn meestal goedkoper. Als dit verandert, krijg je ook de massa. Ik geloof dat de industrie een pionier kan zijn. Dat doet bijvoorbeeld de CEO van Albert Heijn, Marit van Egmond, heel goed. Als ik dit als investeerder vergelijk met de aandeelhoudersvergadering van bijvoorbeeld Shell, dan zou ik willen dat zij een veel meer voortrekkersrol spelen.’

‘Ik investeer ook een beetje actief, maar ik besef dat ik die kennis niet helemaal heb. Ik weet dat je bijvoorbeeld ‘stil moet zitten als je geschoren bent’, maar ik merk dat het deel van mijn portefeuille dat ik aan Evi heb toevertrouwd nu veel minder moeilijk te hanteren is.

Ik verander mijn profiel. Het is nu neutraal en als het wat beter gaat op de beurs, zal ik daar weer verandering in brengen. Dat vind ik zo leuk aan Evi. En ik vertrouw op de vaardigheden van hun investeerders, en ik let ook op de grotere bewegingen van de economie. Ik kan gemakkelijk navigeren tussen neutraal en offensief, maar ik verander het nooit vaker dan twee keer per jaar.

Praat je met andere ondernemers over hoe zij vermogensopbouw aanpakken?

Wat betreft duurzaamheid let ik op de actualiteit. Als er bijvoorbeeld aandeelhoudersvergaderingen zijn, vraag ik me af hoe Evi namens mij stemt. En nu, met de oorlog in Oekraïne, zou ik erg van streek zijn als mijn vermogen in wapens zou worden geïnvesteerd. Dat en tabak vind ik een absolute no-go. Ik verwacht niet dat mijn investeringen de oorlog snel zullen stoppen. Maar door mijn standpunt te behouden, draag ik in ieder geval bij aan een betere wereld.”

“Soms komt het ter sprake. Je merkt dat ondernemers die wat verder zijn veel investeren in vastgoed. Jonge ondernemers zijn vaak al bezig met investeren, ook in crypto. Ik doe het zelf ook een beetje, besef heel goed dat het een onaangeboorde Door het grootste deel van mijn portefeuille via Evi te beleggen, kan ik ook op een verantwoorde manier risicovollere investeringen doen, zoals in crypto.’

————————————————- – ———————————————— — —————————–

GreenPro International distribueert plantaardige, veganistische producten. Zij importeren merken uit Europa en Noord-Amerika en distribueren deze bij supermarkten binnen Europa. Het assortiment omvat melkvervangers, vleesvervangers en ijs: meer dan 150 artikelen zijn op voorraad. Het bedrijf is opgericht in 2017. Zij verzorgen de verkoop en logistiek, maar ook de activatie (marketing) van een nieuw merk.

Koen K.