BP-bankingfinance.nl » De jongere generatie wil meer investeren in duurzaamheid en crypto
De jongere generatie wil meer investeren in duurzaamheid en crypto

De jongere generatie wil meer investeren in duurzaamheid en crypto

De generatie van 18 tot 34 jaar moet twee keer zo vaak investeren als de generatie van 35 jaar en ouder. Ze maken zich meer zorgen over hun financiële toekomst, met name over huisvesting. Een ander investeringsverschil is dat 50% van de jongere generatie conservatief belegt. 44% van deze groep investeert in crypto.

Dat blijkt uit het onderzoek dat onderzoeksorganisatie Ipsos deze maand heeft uitgevoerd voor het Europese investeringsplatform Trade Republic naar de financiële drijfveren en het investeringsgedrag van 1.054 Nederlanders. Het grootste probleem voor de jongere generatie is huisvesting. Hier is een groot verschil voor respondenten van 35 jaar en ouder: minder van die groep maken zich zorgen over de betaalbaarheid van huisvesting. Daarnaast heeft de jongere generatie veel andere financiële zorgen, zoals hoge inflatie, lage rente, hun pensioenen en hoge elektriciteitskosten.

Hoofd van Financiën

Al met al blijkt uit onderzoek dat er een opkomende generatie is die zich meer bewust is van het financiële klimaat en actief bezig is met het beheren van hun financiën. 24% van de respondenten onder de 35 jaar investeert al en 26% overweegt er een te starten. In de groep boven de 35 denkt slechts 20% geld en 10% hieraan. De belangrijkste redenen om te gaan beleggen zijn het opbouwen van een kasbuffer, het verhogen van hun pensioen en het aflossen van hun hypotheek. Dit blijkt uit onderzoek van het Duitse DIW Instituut voor Economisch Onderzoek, gepubliceerd in februari 2022, waaruit bleek dat 72% van de gebruikers van Trade Republic voor de lange termijn investeert.

Beleggers hebben groot vertrouwen in Klaas Knot, Jort Kelder en Sander Schimmelpenninck

Koen K.