BP-bankingfinance.nl » De cryptomarkt is gecrasht: waar u rekening mee moet houden als u eraan denkt om nu in te stappen
De cryptomarkt is gecrasht: waar u rekening mee moet houden als u eraan denkt om nu in te stappen

De cryptomarkt is gecrasht: waar u rekening mee moet houden als u eraan denkt om nu in te stappen

De waarde van digitale munten is de afgelopen week dramatisch gedaald, wat moet je doen als crypto-investeerder? Is dit een goed moment om naar binnen te gaan of moet ik wachten? En welke tactieken zijn handig als je in crypto’s wilt investeren?

De waarde van Bitcoin daalde in een week tijd van $31.000 naar minder dan $20.000. Het is voor het eerst in anderhalf jaar dat de grootste cryptomunt minder dan 20.000 dollar waard is. De prijs van een cryptocurrency staat niet goed rood op de beurs.

Investeerder en ervaringsdeskundige Janneke van den Brink is niet verbaasd dat cryptomunten hard zijn gedaald. “De situatie was onvermijdelijk. Er was een schuldencrisis, hoge inflatie en weinig vertrouwen in de economie. Het was van alle tijden. Een prijs kon nooit zomaar stijgen.”

Beleggingsexpert Jim Tehupuring ziet de koersdaling als een goede waarschuwing. “De prijs van crypto’s draait puur om vraag en aanbod.” Investeren in crypto’s valt volgens hem onder speculatie. “De waarde kan snel stijgen, maar ook flink dalen. Je ziet nu vooral dat je er flink geld mee kunt verliezen. Realistische verwachtingen zijn dus noodzakelijk.”

Nu instappen of juist niet?

Nu instappen of juist niet?

Waarom is het een goed moment om cryptomunten te kopen nu de prijs is gedaald? “Een dalende markt kan een goed moment zijn om in te stappen”, zegt Van den Brink. “Bij dip kun je goedkoper kopen. See the article : Is Bitcoin een veilige belegging?. De uitspraak ‘buy dip’ hoor je vaak in de cryptocurrency-wereld. Dit betekent dat je het beste crypto’s kunt kopen als de prijs flink laag is.”

“Je hoeft dus niet te schrikken van een dalende beurs, maar je kunt het ook als een kans zien. Alles is te koop. Het is goed om te bedenken dat er altijd een risico is dat de koersen verder dalen.”

Zelf probeert Van den Brink het risico zoveel mogelijk te spreiden. “Wed nooit op een paard, zo beperk je verliezen. Door te spreiden over verschillende cryptocurrencies kan ik de klappen van prijsdalingen beter opvangen.”

Final call: AEX houdt er niet van en Famous Names zeker niet
Read also :
Ontvang nu onze dagelijkse kooptips!Een paar buien, vooral hier in het westen…

Je kunt iedere maand op een vast moment inleggen

Je kunt iedere maand op een vast moment inleggen

Ze adviseert beleggers ook om een ​​dollar-kostenmiddelingsstrategie te gebruiken. “Hierdoor beleg je elke maand hetzelfde bedrag op een vaste dag, ongeacht de prijs van het product of wat er op de beurs gebeurt”, denkt hij. On the same subject : Hoe aandelen te vergelijken met dividendinkomsten. “Het betekent dat je zowel in de herfst als in de stijging koopt en op de lange termijn profiteert van de gemiddelde prijsstijging.”

Janneke van den Brink, investeerder

Met deze strategie beleg je regelmatig en gespreid, legt Van den Brink uit. “Het is een langetermijnvisie en dat is altijd de beste manier bij beleggen. Ook bij beleggen in crypto’s. Je haalt er emoties uit, want je laat je niet misleiden door een snelle stijging of daling”, voegt ze eraan toe. “Meer markttijd heb je niet nodig (een beleggingsstrategie waarbij je op het juiste moment probeert te kopen en verkopen, red.).”

Hij stelde dat het belangrijk is om de functie van cryptoprojecten te onderzoeken. “We weten dat bitcoin wordt gebruikt als alternatief betaalmiddel. Maar er zijn ook veel crypto’s, ook wel shitcoins genoemd, die puur afhankelijk zijn van hype en sentiment. Dan heb je een probleem als de prijzen kelderen.”

‘Je moet serieus tijd investeren om de crypto’s te snappen’

Tehupuring-aandelencommentatoren willen hieraan toevoegen dat het goed is om te weten dat er geen toezicht is op cryptobedrijven. “De beurs wordt van oudsher gecontroleerd door toezichthouders als de Autoriteit Financiële Markten en De Nederlandsche Bank. To see also : Waarom regelmatig investeren in cryptomunten op dit moment een solide strategie is. Als een bank of beleggingsonderneming failliet gaat, worden beleggers beschermd.”

“En dat geldt niet voor crypto’s”, denkt hij. “Er is geen controle die crypto kan maken op dat platform. En er is geen garantie over je geld als ze failliet gaan. Dit is een extra risico dat je wilt.” Dus adviseert hij beginners om niet in crypto’s te investeren. “Je moet serieus tijd investeren om te begrijpen wat al die cryptocurrencies zijn. Je kunt beter voor gewone aandelen gaan, bijvoorbeeld in een fonds. Het is veel veiliger en stabieler als je het mij vraagt.”

Helaas kan deze inhoud niet worden weergegeven

Wij hebben geen toestemming voor onnodige cookies. Accepteer cookies om deze inhoud te bekijken.

Europese bankentoezichthouder bezorgd: niet genoeg crypto-experts voor nieuwe wet
Read also :
Het is een “grote zorg” van José Manuel Campa, president van de…

Koen K.