BP-bankingfinance.nl » Crypto’s populair onder jongeren, maar hoe zit het met de risico’s?

Crypto’s populair onder jongeren, maar hoe zit het met de risico’s?

Cryptocurrencies zijn van groot belang voor jongeren. Uit onderzoek van het Nibud en Rabobank vorige week bleek dat ruim een ​​kwart van de jongeren tussen de achttien en dertig jaar cryptocurrencies heeft. Waar komt deze behoefte vandaan en hoe zit het met het risico?

In totaal 42 procent. jonge mensen investeren. Een derde (31 procent) doet dat in aandelen, obligaties en beleggingsfondsen, 27 procent heeft cryptocurrencies en 10 procent belegt alleen in digitale valuta en geen traditionele aandelen.

Het is niet verwonderlijk dat Bert Slagter, een bitcoin-expert en een van de auteurs van Our Money Is Broken, dat zoveel jonge mensen investeren. “Daar zit een groter verhaal achter”, zegt hij.

De inflatie is hierbij een belangrijke factor, die in november opliep tot 5,6%. – uitleggen. “Er wordt vaak gezegd dat dit het hoogste niveau is sinds de jaren 90. Maar als je kijkt naar de spaarquote destijds, dan was dat ruim 8 procent. Dit compenseerde de inflatie.”

“Bij een spaarrente van 0 procent halveert de koopkracht van sparen in zo’n twaalf jaar. Sparen werkt dan niet meer”, zegt Slagter. “Als je je vermogen wilt behouden, moet je investeren.”

Beleggen in cryptomunten

Beleggen in cryptomunten

Dat cryptocurrencies vooral aantrekkelijk zijn voor jongeren is ook te verklaren, zegt Slagter. “Jongeren zijn in de digitale wereld gewend dat er direct iets kan worden verzonden en overgedragen. To see also : Investeren in whisky als investering? Ontdek alles wat je moet weten!. Digitaal bezit is voor hen veel natuurlijker dan voor de oudere generatie.”

Maar naast aandelen zijn cryptocurrencies nog steeds net zo nieuw en ongereguleerd. En ook dat baart ons zorgen, zegt Ariane Kleijwegt van het platform Wijzer in geldzaken van de overheid. “Er is een groot verschil tussen aandelen en obligaties. Er is helemaal niets, geen onderliggende waarde. Je bent niet de eigenaar van een onderdeel van het bedrijf, zoals bij aandelen wel het geval is.”

“Tegelijkertijd is de aantrekkingskracht enorm. Jongeren praten erover. Er zijn veel influencers op sociale media, finfluencers genaamd, die ook achter dubieuze bedrijven kunnen zitten”, zegt Kleijwegt. “Bovendien is de rechtsbescherming van consumenten met cryptocurrencies nog niet goed geregeld. Er is bijvoorbeeld geen licentievereiste voor aanbieders van cryptocurrency, waardoor consumenten vaak niet zeker weten met welke partij ze te maken krijgen. “

Alle tips voordat u in cryptocurrencies investeert
This may interest you :
Als het gaat om de opkomst van cryptocurrencies, is een van de…

Risico’s bij cryptomunten

Risico's bij cryptomunten

De slager geeft het toe. “Ik denk dat je bitcoin op zijn minst moet onderscheiden van de rest. Het is een categorie op zich. On the same subject : 5 interessante Instagram-accounts om te volgen. Als banken infrastructuur ontwikkelen voor cryptocurrencies, is het altijd voor bitcoin”, zegt Slagter. De tweede digitale valuta, ethereum, zou volgens Slagter in deze categorie kunnen vallen.

Maar alle andere munten? Dit is een groot risico. “Ik vergelijk het met start-ups. Bitcoin is net als internet, een netwerk voor waardeoverdracht. Maar alle andere munten kun je zien als start-ups in Silicon Valley in de jaren ’90. Een paar zijn flink gegroeid, maar de meeste niet. bestaat niet meer.”

Naast de “proef en experiment”, zijn er ook veel oplichting met betrekking tot digitale valuta. Zo werd vorige maand onthuld dat de nieuwe cryptocurrency Game Squid nep is. De makers van de munt gebaseerd op de populaire Netflix Squid Game-serie gingen er met 2 miljoen dollar (ruim 1,7 miljoen euro) vandoor.

Niet achter de hype aan

Niet achter de hype aan

Daarom raadt Slagter je aan om altijd goed onderzoek te doen. “Mensen zijn vijf avonden bij Kieskeurig. See the article : Jongeren hebben meer crypto: ‘Een hobby kan geld kosten’.nl om theepotten te vergelijken, maar ze komen allemaal meteen tevoorschijn met cryptocurrencies. Dan ben je vatbaar voor de verkeerde munten.”

Bovendien, zegt hij, loop je door achter de hype aan te rennen ook het risico om de “sukkel die het laatst koopt” te worden net voor de top van de medaille. “Het maakt mensen hebzuchtig en gewillig, maar besef dat de meesten van hen alles verliezen. Je behoort alleen tot degenen die slagen.”

Op dit moment is de markt voor cryptocurrency nog niet gereguleerd voor consumenten, maar daar wordt onder andere op Europees niveau aan gewerkt. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) kan dan strenger optreden, bijvoorbeeld bij reclame. “Dan wordt het Wilde Westen wat beschaafder”, zegt Slagter.

De jongere generatie wil meer investeren in duurzaamheid en crypto
This may interest you :
De generatie van 18 tot 34 jaar moet twee keer zo vaak…

Geld dat je kunt missen

Geld dat je kunt missen

Positief is volgens Slagter dat meer dan driekwart (77%) van de jongeren vindt dat ze alleen moeten investeren met geld dat bespaard kan worden. Daarnaast 86 procent. van de respondenten heeft ook spaargeld bij de hand. “Het is logisch dat je op zoek bent naar rendement. De meesten doen het verantwoord.

Kleijwegt adviseert jongeren ook om een ​​buffer aan te houden. “Je moet in ieder geval niet speculeren met geld dat je niet kunt missen. Wees je zeer bewust van de risico’s. Er is geen wettelijk vangnet zoals een depositogarantiestelsel bij een bank, want bij een belegging is de rekening volledig afhankelijk van vraag en aanbod, waardoor de waarde van bitcoin en andere cryptocurrencies fors fluctueert.”

Wijzer in geldzaken gaat volgend jaar gastcolleges geven op scholen op bitcoin, zegt Kleijwegt. “Wij vinden het belangrijk dat cryptocurrencies en de daaraan verbonden risico’s meer aandacht krijgen in het onderwijs.”

Deze inhoud kan helaas niet worden weergegeven

We hebben geen toestemming voor de noodzakelijke cookies. Accepteer cookies om deze inhoud te bekijken.

Waarom willen hackers bitcoin?

Waarom willen hackers bitcoin?

Let op: Een bitcoin wallet is niet gekoppeld aan jouw persoonlijke gegevens. Dit maakt de betaalmethode populair bij criminelen. Steeds vaker laten hackers zichzelf betalen in bitcoin waardoor de betaling niet te traceren is. Dit betekent dat veel banken daar ook huiverig voor zijn.

Waarom is Bitcoin veilig? Wat maakt Bitcoin veilig? Bitcoin wordt ondersteund door een speciaal systeem genaamd blockchain. Vergeleken met andere financiële oplossingen is blockchain een verbeterde technologie gebaseerd op veilige kernconcepten en cryptografie.

Kunnen je Bitcoins gehackt worden?

Er zijn talloze manieren om van bitcoins en altcoins af te komen. In de meeste gevallen is het een virus waarmee hackers toegang kunnen krijgen tot uw computer. Je kunt dan een programma installeren dat cryptomunten kan onderscheppen.

Hoe kun je je crypto beveiligen?

Een hardware wallet, ook wel crypto wallet of bitcoin wallet genoemd, is een soort USB-stick voor cryptocurrencies. Omdat je bitcoins en andere cryptocurrencies niet online of op je computer opslaat, heb je veel minder kans om gehackt te worden. Een Ledger hardware wallet hang je aan een sleutelhanger.

Hoe betrouwbaar is de bitcoin?

Bitcoin-technologie is redelijk veilig, maar er zijn enkele risico’s die u moet overwegen voordat u een investering doet. Bitcoin is niet anoniem, de prijs van cryptocurrencies kan aanzienlijk fluctueren, het Bitcoin-systeem is afhankelijk van wachtwoorden en cryptocurrency-wallets zijn niet immuun voor diefstal.

Hoe gevaarlijk is crypto?

De online omgeving waarin cryptocurrency wordt verhandeld brengt risico’s met zich mee: het platform of uw virtuele portemonnee kan worden gehackt en dan bent u uw geld kwijt. U loopt ook het risico dat uw cryptocurrencies worden gestolen door virussen, Trojaanse paarden of malware.

Is het verstandig om te investeren in crypto?

Is het veilig om te investeren in Bitcoin of een andere cryptovaluta? Investeren in Bitcoin of een andere cryptovaluta is riskant omdat de prijs aanzienlijk kan fluctueren. Daarom is het belangrijk dat u pas veel geld investeert als u het kunt sparen. Daarnaast is het belangrijk dat je Bitcoins of andere crypto’s offline veilig zijn.

Hoe veilig is crypto?

Bitcoin-technologie is redelijk veilig, maar er zijn enkele risico’s die u moet overwegen voordat u een investering doet. Bitcoin is niet anoniem, de prijs van cryptocurrencies kan aanzienlijk fluctueren, het Bitcoin-systeem is afhankelijk van wachtwoorden en cryptocurrency-wallets zijn niet immuun voor diefstal.

Hoeveel moet je minimaal investeren in crypto?

Om bijvoorbeeld te kunnen beleggen moet u soms minimaal € 100.000 investeren. Als u wilt dat het toegankelijker is, kunt u via online brokers handelen in aandelen die profiteren van de cryptocurrency-hype. Je kunt ook denken aan investeren in blockchain-bedrijven.

Is het verstandig om in crypto te investeren? De prijsvorming van Bitcoin is ondoorzichtig. Het risicoprofiel van beleggen in Bitcoin is dus onduidelijk en alleen daarom is beleggen in Bitcoin niet verstandig. De schommelingen zijn groot, evenals de risico’s. Bovendien zijn de transacties niet transparant.

Hoe moet je beginnen met crypto?

 • Stap 1: Leer meer over blockchain en crypto. Hoe werkt crypto eigenlijk? …
 • Stap 2: Kies een veilige cryptocurrency-makelaar. U koopt cryptocurrencies op een exchange/cryptocurrency broker. …
 • Stap 3: Kies je eerste cryptomunt. U kunt nu uw eerste cryptocurrency kopen. …
 • Stap 4: Beheer de munten in uw portemonnee. …
 • Stap 5: Verkoop met winst.

Welke Cryptos kan ik kopen als beginner?

Hierbij kun je denken aan Litecoin, Ripple, Ethereum of BNB. Naast de bekendere munten zijn er ook start-ups. Veel ontluikende cryptocurrencies beginnen de ICO te gebruiken, het eerste muntaanbod. Mensen ondersteunen die geloven in een nieuwe munteenheid in een startup.

Kun je voor 100 euro Bitcoin kopen?

Het minimum is 51 euro. Eén na vijftig is zodanig dat het meteen één euro kost om geld in je portemonnee te laden. Dan kun je dat geld omzetten in Bitcoins. Het voordeel van Bitcoinmeester is dat je de top 10 Cryptomunten direct uit je eigen portemonnee kunt kopen.

Kan je voor € 50 bitcoin kopen?

Het minimum is 51 euro. Eén na vijftig is zodanig dat het meteen één euro kost om geld in je portemonnee te laden. Dan kun je dat geld omzetten in Bitcoins.

Hoeveel kost 1 bitcoin 2022?

Bitcoin zal naar schatting eind 2022 $ 100.000 bereiken *.

Kan je voor 10 euro bitcoin kopen?

Elk bedrag van 10 tot 50.000 euro is mogelijk. Het bitcoin-bedrag dat u hier ziet, is wat u krijgt: wanneer u begint met betalen, staat het tarief vast. Klik vervolgens op kopen om verder te gaan.

Hoe verdien ik snel geld met crypto?

Als je je afvraagt ​​hoe je nu geld kunt verdienen met cryptocurrency, zijn hier de methoden: Vroeg investeren in veelbelovende nieuwe munten – Over het algemeen de beste manier om geld te verdienen met cryptocurrency. Strike and Interest – Verdien passief inkomen met beveiligde cryptocurrency-munten.

Kun je in de min staan met crypto?

Aangezien cryptocurrency een risicovolle investering is, bestaat er altijd een risico dat u een deel van uw investering verliest. Investeer daarom alleen in cryptocurrencies met geld dat je echt kunt missen.

Wat is de beste crypto om in te investeren?

Bitcoin (BTC) Aangezien veel mensen deze valuta hebben en de waarde ervan veruit de grootste is, heeft deze valuta ook het grootste marktaandeel. Je kunt dus bijna zeggen dat het vrij zeker is dat deze munt nooit zal verdwijnen. Daarom moet u het altijd in uw portefeuille hebben.

Kan je al je geld verliezen met crypto?

U kunt niet al uw geld verliezen door in crypto te beleggen, tenzij de valuta die u kiest nep is en zich volledig overgeeft of zelfs verdwijnt. U kunt dit voorkomen door ruim van tevoren te onderzoeken welke munten in de toekomst waarschijnlijk stabiel zullen blijven.

Hoeveel mensen verliezen crypto? De meeste met bescheiden bedragen tot 2.500 euro. Maar de AFM, de financiële toezichthouder, schat dat zo’n 100.000 Nederlanders in ernstige financiële problemen komen als de cryptomarkt instort.

Wat zijn de risico’s van Bitcoins?

 • Geen vaste waarde, veel valutaschommelingen. De waarde van Bitcoin en vergelijkbare valuta fluctueert aanzienlijk.
 • Geen basiswaarde. De prijs is geheel afhankelijk van vraag en aanbod. …
 • Pas op voor digitale bankdieven. …
 • Cryptovaluta is ingewikkeld. …
 • Onvoldoende toezicht. …
 • Geen wettelijke bescherming.

Kan je meer dan je inleg verliezen in crypto?

Het is dus mogelijk om bijvoorbeeld de gehele Bitcoin met hefboomwerking te kopen. Stijgt de waarde dan is de winst ook hoger, maar het tegenovergestelde is ook waar. Als de waarde van Bitcoin daalt, kunt u aanzienlijke bedragen verliezen, afhankelijk van de grootte van uw storting en actieve hefboomwerking.

Is bitcoin te vertrouwen?

Bitcoin-technologie is redelijk veilig, maar er zijn enkele risico’s die u moet overwegen voordat u een investering doet. Bitcoin is niet anoniem, de prijs van cryptocurrencies kan aanzienlijk fluctueren, het Bitcoin-systeem is afhankelijk van wachtwoorden en cryptocurrency-wallets zijn niet immuun voor diefstal.

Wat kan een Daytrader crypto verdienen?

Vaak verwachten de meeste handelaren een winst van 1% per dag. Bij € 5.000 komt dit neer op € 50 winst per dag. Stel dat u € 50,- winst per dag kunt verhandelen, dat is 1% van uw handelsrekening, dan verdient u ongeveer € 1500 per maand.

Hoeveel rendement als daytrader? Hoeveel een daghandelaar verdient, hangt van veel factoren af. Dat heeft te maken met het risico maar ook met de sector. Zo geven de meeste dagelijkse handelaren aan dat ze een gemiddeld rendement van 1-3% per dag weten te behalen.

Is daytraden winstgevend?

Daghandel kan erg winstgevend zijn, veel mensen zijn er erg rijk door geworden. Minder grappige verhalen hoor je niet vaak! Ongeveer 90% van de handelaren verliest geld (of een groot bedrag). Dit kan te wijten zijn aan het niet naleven van de strategie of onvoldoende risicobeheersing.

Hoeveel verdien je per dag met daytraden?

De gemiddelde dagelijkse handelaar maakt een dagelijkse winst tussen de 1% en 2%. Met een slimme aanpak kun je tot 10% per dag verdienen. Onthoud dat dit gemiddeld is, want je zou onlangs weer kunnen verliezen.

Kan je echt geld verdienen met daytraden?

Wanneer u begint met uw daghandel, wilt u er zeker van zijn dat er een kans is dat u dat geld kunt verliezen. Vervolgens kijken we naar risicobeheer en het bedrag dat u op de transactie wilt inzetten. Vaak verwachten de meeste handelaren een winst van 1% per dag. Vanaf € 5000,- wat neerkomt op € 50,- winst per dag.

Kan je veel geld verdienen met daytraden?

Wanneer u begint met uw daghandel, wilt u er zeker van zijn dat er een kans is dat u dat geld kunt verliezen. Vervolgens kijken we naar risicobeheer en het bedrag dat u op de transactie wilt inzetten. Vaak verwachten de meeste handelaren een winst van 1% per dag. Vanaf € 5000,- wat neerkomt op € 50,- winst per dag.

Kan je daytraden met kleine bedragen?

Daghandel met een klein bedrag is alleen mogelijk als je bij een broker zit die de Pattern Day Trader niet toepast. Als deze wet van toepassing is, moet u minimaal $ 25.000 op uw handelsrekening hebben staan. Dit zijn uiteraard geen kleine bedragen en daarom is het belangrijk om de juiste broker te vinden.

Kan je leven van traden?

In sommige gevallen kan een daghandelaar tot € 1.000 per dag verdienen. Je zult het niet vaak tegenkomen, maar er zijn handelaren die er een fortuin mee verdienen. Als uw doorgewinterde handelaar al jaren dagelijks handelt, kunt u tussen de € 500 en € 1000 per transactie verdienen.

Welke crypto is het beste voor daytraden?

ETH staat genoteerd op de meeste beurzen, wat betekent dat u het altijd en overal kunt verhandelen. Het heeft een van de beste liquiditeitsratio’s en veel handelaren beschouwen ETH als de beste cryptovaluta voor daghandel.

Is Bitvavo goed voor daytraden?

Bitvavo is een van de meest gerespecteerde en veilige cryptocurrency brokers in Nederland. U kunt eenvoudig in veel verschillende cryptocurrencies beleggen. Wat veel mensen niet weten is dat Bitvavo ook een speciaal platform heeft ontwikkeld voor (dag)handel. Dus ja, u kunt overdag handelen met Bitvavo.

Welke Coin is goed voor daytraden?

Voor beleggers is Bitcoin een favoriet vanwege zijn hoge liquiditeit en omdat het een van de meest populaire munten in de cryptocurrency-markt is. Ethereum is na Bitcoin de op één na grootste cryptocurrency voor daghandel in de cryptocurrency-wereld.

Hoe oud is bitcoin?

Conclusie: Het is pas mogelijk om op 18-jarige leeftijd cryptocurrencies te kopen. Concluderend kunnen we het volgende stellen: De markt is de afgelopen jaren erg streng geworden. Alle uitwisselingen moeten voldoen aan de AML / KYC-voorschriften. Crypto kopen als minderjarige is onmogelijk.

Kun je echt rijk worden met bitcoins? Een geruststellend antwoord is ja, rijk worden met crypto of bitcoin is nog steeds mogelijk. Door de groeiende vraag naar cryptocurrencies en de daarmee gepaard gaande stijgende prijzen is er nog kans op een goede hit met bitcoin.

Wat koste een bitcoin in 2009?

De eerste transactie vindt plaats op 12 januari 2009 tussen Nakamoto en ontwikkelaar Hal Finney. In oktober 2009 worden bitcoins omgezet in dollars via de PayPal-betaalservice. De dollar is dan 1.309 bitcoins waard.

Wat was de prijs van een bitcoin in 2010?

Deze 2 jaar waren het absolute begin van Bitcoin. In 2009 waren er niet eens beurzen waar je deze digitale valuta kon kopen. Daarom is er dit jaar geen officiële bitcoin prijs bekend. Dit was het geval in 2010 en de Bitcoin-prijs op het hoogste punt is € 0,33!

Hoeveel was 1 bitcoin waard in 2016?

Bitcoin prijsLaagste prijsDatum
2018 2.775,4015-12
2017â 707,0612-01
2016â 314.6916-01
2015 135,8514-01

Hoe duur was de bitcoin in 2008?

MoneyElf jaar geleden deze week, op 9 februari om precies te zijn, was bitcoin voor het eerst $1 (€0,87) waard. Wie toen 1 bitcoin kocht en voor altijd hield, zou vandaag nog steeds 1 bitcoin hebben. Het zou dan $ 45.500 waard zijn (bijna € 40.000).

Waar kon je in 2010 bitcoin kopen?

Door Mt. Gox maakte het gemakkelijker dan ooit om voor het eerst bitcoins te kopen.

Wat koste een bitcoin in 2009?

Begin januari was de gedecentraliseerde virtuele valuta slechts $ 0,25 waard, maar op 9 februari steeg deze voor het eerst naar $ 1. In de maanden die volgden ging het snel. Bitcoin steeg in een paar maanden naar $ 32, naar Mt.

Hoeveel kost de eerste bitcoin?

De eerste gedocumenteerde aankoop van goederen voor bitcoins vond plaats op 22 mei 2010, toen Laszlo Hanyecz twee pizza’s kocht voor 10.000 BTC. In april 2011 bereikte de waarde van bitcoin (voor het eerst) $ 1, in juni 2011, $ 10, in april 2013, $ 100, in november 2013, $ 1.000 en in december 2017 $ 20.000.

Wat was de prijs van een bitcoin in 2010?

Deze 2 jaar waren het absolute begin van Bitcoin. In 2009 waren er niet eens beurzen waar je deze digitale valuta kon kopen. Daarom is er dit jaar geen officiële bitcoin prijs bekend. Dit was het geval in 2010 en de Bitcoin-prijs op het hoogste punt is € 0,33!

Hoeveel was 1 bitcoin waard in 2016?

Bitcoin prijsLaagste prijsDatum
2018 2.775,4015-12
2017â 707,0612-01
2016â 314.6916-01
2015 135,8514-01

Kan je als minderjarige crypto kopen?

In principe is er geen minimumleeftijd voor het kopen of verkopen van bitcoins. Je kunt ze kopen via je vrienden, familie, Bitcoin ATM en zelfs geld verdienen.

Hoe koop je een cryptocurrency onder de 18 jaar? Dus als je 13 bent en je ouders je crypto online laten kopen, kun je je ouders of voogd vragen om het formulier op het juiste handelsplatform te ondertekenen, zodat je je spaargeld of het geld dat je verdient door te werken in de cryptocurrency-markt kunt vergroten.

Hoe oud moet je zijn om crypto te gebruiken?

Je moet minimaal 13 jaar oud zijn om het te kopen. Deze leeftijd wordt door veel exchanges gebruikt (platform waar je crypto kunt kopen). Maar: als je onder de 18 bent en cryptomunten wilt kopen, heb je toestemming van je ouders nodig.

Hoeveel procent jongeren crypto?

Van de jongvolwassenen tussen 18 en 30 jaar belegt 42 procent in traditionele beleggingen zoals aandelen of obligaties, of in cryptocurrencies zoals bitcoin. Dat blijkt deze week uit een onderzoek van het kenniscentrum Nibud en Rabobank.

Hoe oud moet je zijn voor Coinbase?

Hoe oud is Bitcoin?

De eerste bitcoin-transactie werd op 12 januari 2009 door Satoshi Nakamoto naar Hall Finney gestuurd. Vanaf die datum tot begin 2016 vonden er ongeveer 100 miljoen bitcoin-transacties plaats.

Hoe duur was de bitcoin in 2008?

MoneyElf jaar geleden deze week, op 9 februari om precies te zijn, was bitcoin voor het eerst $1 (€0,87) waard. Wie toen 1 bitcoin kocht en voor altijd hield, zou vandaag nog steeds 1 bitcoin hebben. Het zou dan $ 45.500 waard zijn (bijna € 40.000).

Wat koste een bitcoin in 2009?

De eerste transactie vindt plaats op 12 januari 2009 tussen Nakamoto en ontwikkelaar Hal Finney. In oktober 2009 worden bitcoins omgezet in dollars via de PayPal-betaalservice. De dollar is dan 1.309 bitcoins waard.

Hoe oud moet je zijn voor Coinbase?

Hoe haal je geld van Coinbase?

Verkoop uw cryptocurrency-muntenbasis

 • Ga naar het menu “Home” en klik op “Verkopen”
 • Kies de cryptocurrency en het bedrag dat u wilt verkopen.
 • Maak het bedrag over naar uw eigen bankrekening.

Is Coinbase legaal?

Zo beschikt de Belastingdienst niet over gebruikersgegevens van de veelgebruikte Coinbase. Coinbase denkt dat er niets mis mee is. Een woordvoerder zei: “Ik kan bevestigen dat Coinbase voldoet aan alle wet- en regelgeving in alle markten waarin het actief is.”

Koen K.