BP-bankingfinance.nl » Britse Kanaaleilanden trekken laagbelaste cryptobedrijven aan
Britse Kanaaleilanden trekken laagbelaste cryptobedrijven aan

Britse Kanaaleilanden trekken laagbelaste cryptobedrijven aan

De Britse Kanaaleilanden Guernsey en Jersey willen het huidige slop in de cryptomarkt gebruiken om zich te ontwikkelen als basis voor cryptobedrijven.

Jersey en Guernsey – gelegen voor de Franse kust – trekken crypto-, blockchain- en andere fintech-bedrijven aan dankzij hun gunstige belastingwetten. Geen van beide eilanden heeft vermogenswinst- of successierechten, waardoor ze aantrekkelijke locaties zijn voor crypto-vermogensbeheerders die geld van klanten investeren in de cryptomarkt.

Beide eilanden zijn al jaren betrokken bij de ontwikkelingen in de cryptomarkt. Edmund Hatton, die bij overheidsinstantie Digital Jersey werkt, vertelde Insider dat hij in 2011 voor het eerst klanten opmerkte die over Bitcoin en crypto spraken.

Jersey heeft bedrijven aangetrokken zoals crypto-activabeheerder CoinShares, die ongeveer $ 3 miljard aan crypto-investeringen beheert. Het in Zwitserland gevestigde bedrijf gebruikte Jersey om zijn crypto-backed fysieke Bitcoin-exchange-traded product (een exchange-traded beleggingsproduct) in januari 2021 te lanceren.

Volgens Barney Lewis, fondsmanager bij de in Guernsey gevestigde vermogensbeheerder ZEDRA, proberen de Kanaaleilanden westerse crypto-investeerders aan te trekken in concurrentie met belastingparadijzen zoals de Kaaimaneilanden.

“We concurreren rechtstreeks met de Kaaimaneilanden en we zien Amerikaanse fondsen daar wegvloeien”, vertelde hij aan Insider. “Braziliaanse en Zuid-Amerikaanse investeerders zijn niet langer enthousiast over de Kaaimaneilanden en verhuizen hun kapitaal naar Guernsey.”

De poging van de Kanaaleilanden om crypto-investeerders te lokken komt op een moment dat de cryptomarkt is gekelderd in vergelijking met begin 2022.

Bitcoin is dit jaar ongeveer gehalveerd in waarde, net als ether, de nummer twee in de cryptomarkt. Ondanks het recente herstel zijn beide cryptocurrencies nog ver verwijderd van de hoogtepunten van respectievelijk $ 69.000 en $ 4.867 die in november 2021 werden vastgesteld.

De daling van de cryptomarkt viel samen met de daling van de aandelenmarkt. Dit heeft ertoe geleid dat traditionele beleggers twijfels hebben over de effectiviteit van crypto’s als een manier om een ​​beleggingsportefeuille te diversifiëren.

“Zes maanden geleden zag je beleggingsportefeuilles met aandelen, vastrentende waarden en dan misschien 2,5 tot 5 procent crypto als afdekking tegen inflatie”, zegt Lewis. “Maar crypto lijkt op dit moment helemaal geen goede inflatiebescherming te bieden.”

Voorstanders van digitale valuta zien de huidige marktfase als een “crypto-winter” die de markt ten goede kan komen. Het biedt de mogelijkheid om de digitale infrastructuur te testen, bedrijven te consolideren en meer efficiëntie te creëren.

Een meer volwassen markt zou de belangstelling van beleggers voor belastingparadijzen zoals Jersey en Guernsey kunnen vergroten, zeggen experts.

“In de cryptowinter hebben we een consolidatie van cryptoprojecten gezien”, vertelde Jonathan Van Neste, een partner bij het in Jersey gevestigde advocatenkantoor Oben Regulatory, aan Insider. “Dat zou kunnen leiden tot veel meer gediversifieerde investeringsmogelijkheden in crypto en blockchain.”

En op de Kanaaleilanden is er enig optimisme over de proactieve benadering van Jersey en Guernsey om nu cryptobedrijven en investeerders aan te trekken. Het zou de eilanden in een ideale positie brengen om te profiteren van een comeback op de cryptomarkt.

“Ik heb niet het gevoel dat we de boot hebben gemist”, zegt Lewis. “Ja, de acceptatie van crypto en digitale activa op de markt voor beleggingsfondsen is traag verlopen. Maar we moeten erop kunnen vertrouwen dat we goed gepositioneerd zijn voor de volgende cyclus.”

LEES OOK: Deze 4 altcoins zijn aantrekkelijke beleggingen nu de netwerkupgrade van Ethereum nadert, volgens Fundstrat

LEES OOK: Deze 4 altcoins zijn aantrekkelijke beleggingen nu de netwerkupgrade van Ethereum nadert, volgens Fundstrat

Investeren in cryptocurrency versus traditioneel beleggen
Read also :
Is beleggen in cryptocurrencies hetzelfde als beleggen in aandelen? Kort antwoord: nee.…

Koen K.