BP-bankingfinance.nl » Bitcoin keldert onder $ 25.000: weer cryptochaos
Bitcoin keldert onder $ 25.000: weer cryptochaos

Bitcoin keldert onder $ 25.000: weer cryptochaos

Zware klappen voor aandelen en crypto: bitcoin dondert omlaag tot onder de $25.000

Zware klappen voor aandelen en crypto: bitcoin dondert omlaag tot onder de $25.000

Luister hieronder naar de audioversie van dit artikel

Europese aandelen begonnen maandag flink lager aan de handelsweek en in lijn daarmee daalde ook de cryptomarkt fors. Bitcoin daalde maandagochtend met 10 procent tot net onder de $ 25. Read also : Achter de prijsprognose: wat is papierhandel of virtuele investering?.000. Andere cryptocurrencies verloren ook zwaar.

Het vooruitzicht van een aanhoudend hoge inflatie en een gedwongen verhoging van de rente door centrale banken is niet goed voor de financiële markten.

Door de hoge inflatie worden consumenten benadeeld omdat zij zich steeds meer moeten beperken tot essentiële uitgaven als voedsel en energie en worden andere aankopen sneller uitgesteld. Tegelijkertijd dwingt de hoge inflatie centrale banken tot ingrijpen, waarbij renteverhogingen gericht zijn op de economische vraag en daarmee ook de prijsstijgingen afremmen.

De vraag is natuurlijk hoe dit alles zich vertaalt in economische groei, maar dat is allemaal geen goed nieuws voor beursgenoteerde ondernemingen. Aan de kostenkant hebben ze te maken met hogere inkoopkosten (dure grondstoffen) en financieringskosten (hogere rente) en aan de omzetkant dreigt minder vraag naar sectoren die geen essentiële goederen verkopen.

Beleggers spelen hierop in door risicovollere beleggingen, zoals aandelen, te beperken. En dit komt ook tot uiting in de cryptomarkt, die als een zeer risicovolle activaklasse wordt beschouwd.

Vrijdag sloten de beurzen in New York fors lager af en maandag volgden Aziatische en Europese markten met een negatieve opening.

Consumenten waarschuwen voor investeringen in virtuele valuta zoals bitcoins
To see also :
Financiële toezichthouders in Europa waarschuwen consumenten tegen investeringen in cryptocurrencies zoals bitcoins.…

AEX en bitcoin hard omlaag

AEX en bitcoin hard omlaag

De AEX-index stond in de vroege handel 2,4 procent lager op 665 punten. This may interest you : Miljonair worden met cryptocurrency: is het (nog) mogelijk?. Het maaltijdbestelbedrijf Just Eat Takeaway zakte maar liefst 11 procent.

Het betalingsbedrijf Adyen verloor ruim 5 procent. Alle 25 fondsen in de AEX-index stonden in het rood, supermarktgroep Ahold Delhaize beperkte het verlies tot 0,3 procent.

Lees ook: Investeren in crypto? “Dit is een snelle jongenswereld. Ik zoek bewust de niche van de vrouw

Bitcoin is in een week tijd met meer dan 20 procent gedaald op de cryptomarkt. Nummer twee in de markt, ether, heeft 32 procent verloren in een periode van zeven dagen. Op maandag handelde ether, dat deel uitmaakt van het Ethereum-platform, net onder $ 1.300.

Onder meer de website Coindesk wijst op een aankondiging van cryptogeldschieter Celsius als directe oorzaak van de daling van de cryptomarkt. Dit bedrijf heeft maandag zijn cryptocurrency-leenactiviteiten opgeschort vanwege “extreme marktomstandigheden”.

Het handelsbedrijf heeft maandag de rekeningen van de klanten bevroren zodat zij geen toegang meer hebben tot de tegoeden en zegt hard te werken aan het vinden van een oplossing en het nakomen van verplichtingen jegens de klanten.

De Celsius-cryptocurrency daalde maandag met meer dan 50 procent.

Bij de grotere zogenaamde altcoins op de cryptomarkt waren er forse verliezen voor onder meer de sola van het cryptoplatform Solana (-16 procent op dagbasis), maar ook voor de speelse dogecoin (-13 procent op dagelijks). basis). Hieronder een overzicht van de situatie met de tien grootste cryptomunten.

LEES OOK: Beurs en centrale bankiers wéér verrast door de hardnekkigheid van de inflatie: komende week wordt het spannend

Koen K.