BP-bankingfinance.nl » AFM-enquête: helft van crypto-investeerders ziet het als gokken
AFM-enquête: helft van crypto-investeerders ziet het als gokken

AFM-enquête: helft van crypto-investeerders ziet het als gokken

08 dec 2021 12:13

Bijgewerkt: 08 december 2021 18:09

Advertentie voor bitcoin in Hong Kong, eind september 2021.

Jong, man, hoogopgeleid

Jong, man, hoogopgeleid

Afbeelding © EPA / Jerome Favre Read also : Bitcoin als pensioen? Politici zien vooral problemen.

De meeste van de 1,2 miljoen Nederlandse crypto-investeerders lijken zich bewust te zijn van de risico’s die het beleggen in cryptocurrencies met zich meebrengt. Bijna de helft investeert slechts maximaal 500 euro. Er is ook een groep die ernstig in de problemen komt als de aandelenkoersen dalen.

Het gaat om een ​​groep van zo’n 100.000 consumenten, blijkt uit onderzoek van Ipsos. Als 90 procent van de waarde van hun crypto in een maand verdampt, dan hebben ze financiële problemen die ze niet of gewoon met veel moeite kunnen overwinnen.

Cryptodiefstal neemt toe: ‘Opeens had ik 22.000 euro minder’

Zo’n 8 procent van alle Nederlanders boven de 18 bezit crypto’s. Dit komt neer op bijna 1,2 miljoen mensen. Read also : Investeren in crypto is het spel, zegt MetaMask mede-oprichter. De helft van deze groep belegt ook in andere zaken zoals aandelen, obligaties of fondsen.

Aandelen zijn al een tijdje aan het dalen, maar er is een rally in crypto en veel beweging elders voor de markt
On the same subject :
AEX-index is vlak. NN, chippers, dollar, rentetarieven, crypto, centrale banken in een…

Minder rendement, ook minder stress

Minder rendement, ook minder stress

De meeste crypto-investeerders zijn mannen en relatief vaak hoogopgeleid. De meeste crypto-investeerders bevinden zich in de leeftijdsgroep van 18 tot 35 jaar. See the article : Investeren met hulp van experts, drie goede tips! – Dordt Centraal. Boven de 55 jaar investeert slechts 3 procent zijn geld in crypto.

De meest populaire crypto’s zijn bitcoin en ether, die ook de twee grootste zijn, gemeten naar marktwaarde. Tweederde van de Nederlandse crypto-investeerders heeft bitcoin in portefeuille, half ether.

Een waardedaling van 90 procent is echter extreem, aldus de AFM. Bureaus waarschuwen regelmatig voor de gevaren van beleggen in crypto’s omdat ze niet onder hun controle zijn. Dit vergroot het risico dat nietsvermoedende beleggers hun geld in piramidespelen stoppen, vermomd als cryptocurrencies.

'Jongeren verliezen soms duizenden euro's met cryptocurrencies'
Read also :
22 januari 07:00 • 3 minuten leestijdJongerenwerkers maken zich steeds meer zorgen…

Kleine bedragen

Een ander groot risico voor beleggers zijn scherpe prijsschommelingen. De grootste cryptocurrency, bitcoin, is gestegen van ongeveer $ 30.000 (26.600 euro) naar meer dan het dubbele dit jaar, zakte opnieuw onder de $ 30.000, steeg naar een recordniveau van $ 69.000 en is sindsdien weer gedaald met ongeveer $ 30.000, met 30 procent tot $ 50.000.

De koers van het aandeel staat dit jaar nog 73 procent hoger dan op 1 januari. Ter vergelijking: de AEX staat zo’n 28 procent hoger, maar de koersen van de belangrijkste Nederlandse beursindicator stijgen en dalen veel sneller. Het moment waarop iemand besluit te beleggen omdat het minder belangrijk is en de kans dat je (een deel van) je inleg kwijtraakt ook kleiner is als je ineens geld nodig hebt.

Strengere regels voor crypto in de maak: ‘Goed voor consumenten’

Beleggers houden ook rekening met de prijsdaling van crypto’s. Van alle risico’s die gepaard gaan met cryptocurrencies, staat dit bovenaan de lijst, gevolgd door investeringsverlies door diefstal, fraude of faillissement van het kantoor van de beurs of cryptobeurs.

Bij het beoordelen van risico’s is het verrassend dat degenen die ook in andere dingen dan crypto’s investeren, veel pessimistischer zijn dan degenen die hun kaarten in crypto’s hebben gestopt.

Terra Luna Classic (LUNC): kans of wegblijven?
To see also :
Wat volgt er voor LUNA? Crypto-analist WalletInvestor beschrijft LUNA nog steeds als…

Hoeveel geld gaat er om in bitcoins?

Hoeveel geld gaat er om in bitcoins?

De laatste groep is wat terughoudender met hoeveel geld ze erin pompen. Meer dan de helft van de groepen die alleen in crypto’s investeren, belegt alleen met een maximumbedrag van 500 euro. Dit kan ook te maken hebben met het feit dat relatief veel jongeren investeren in crypto, en nog minder te besteden hebben.

Voor wie niet alleen in crypto maar bijvoorbeeld ook in aandelen belegt, is de groep die slechts relatief kleine bedragen belegt veel kleiner. Bijna een derde investeert voor maximaal 500 euro, 35 procent erin voor een bedrag van minimaal 2500 euro.

Hoeveel winst maak je met Bitcoin?

Ongeacht of ze hun investeringen spreiden of niet, de helft van de investeerders beschouwt hun investeringen in crypto als een gok, blijkt uit het onderzoek. Ook wordt spaargeld met een lage rente vaak genoemd als reden om te investeren en te vertrouwen op de achterliggende technologie.

Is Bitcoin winstgevend?

Altijd weten wat er aan de hand is? Download de gratis RTL Nieuws app en blijf op de hoogte.

Kan je al je geld verliezen met Bitcoin?

Op het moment van schrijven zijn er ongeveer 18 miljoen bitcoins in omloop. Meer dan 85% van alle bitcoins is in omloop geweest. In totaal komen er 3 miljoen bitcoins bij.

Kun je voor 100 euro Bitcoin kopen?

Hoeveel kost 1 Bitcoin 2022? De Bitcoin-prijsvoorspelling voor 2022 wordt door TradingBeasts geschat op 87.500, aangezien alle andere factoren stabiel zijn en geen van de onvoorziene scenario’s zal veranderen. De prijs van Bitcoin zal in 2022 waarschijnlijk rond de € 60.000 en 70.000 liggen voor respectievelijk de minimum- en maximumprijzen.

Welke bitcoin kopen 2022?

Voor cryptocurrencies ligt de gemiddelde winst rond de 20 procent per jaar. Dit betekent dat als je 100 euro in cryptomunten hebt geïnvesteerd, je het goed doet als je uiteindelijk een bedrag van 120 euro hebt.

 • Door te beleggen in cryptomunten kunt u doorgaans een veel hoger rendement op uw spaargeld halen dan wanneer u bijvoorbeeld uw vermogen op een spaarrekening zou laten staan. Natuurlijk gaan hogere rendementen meestal gepaard met een hoger risico; dit is niet anders bij het beleggen in cryptocurrencies.
 • Aangezien cryptocurrency een risicovolle investering is, is er altijd een kans dat u een deel van uw investering verliest. Investeer daarom alleen in cryptocurrencies met geld dat je echt kunt missen.
 • Het minimum is 51 euro. Eén na vijftig is omdat er meteen één euro aan kosten is om geld in je portemonnee te laden. Dat geld kun je vervolgens omzetten in Bitcoin. Het voordeel van Bitcoinmeester is dat je de top 10 Cryptomunten direct in je eigen portemonnee kunt kopen.
 • De 8 beste cryptomunten van 2022
 • Bitcoin (BTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Cardano (ADA)
 • Binance-munt (BNB)

Hoe kun je veilig bitcoins kopen?

Stippen (stippen)

Hoeveel geld zit er in de Bitcoin?

koppeling (LINK)
Litecoins (LTC)XRP (XRP)
Ga voor een betrouwbare beurs Koop geen bitcoins of cryptocurrencies op een beurs die er verdacht uitziet. Dit klinkt misschien oppervlakkig, maar veel nieuwe investeerders zijn nog steeds het slachtoffer van oplichters. Betrouwbare beurzen zijn Kraken, Coinbase of Bitvavo.Bitcoin
Verdeling
100.000.000 satoshi

Hoeveel procent van het geld zit in crypto?

Afkorting of valutateken

Kun je echt rijk worden met bitcoins?

BTC, XBT, â,

Hoe werkt het investeren in crypto?

Hoe werkt het investeren in crypto?

bitcoin-logo

Portaal economie

Hoeveel moet je minimaal investeren in crypto?

Zo’n 8 procent van alle Nederlanders boven de 18 bezit crypto’s. Dit komt neer op bijna 1,2 miljoen mensen. De helft van deze groep belegt ook in andere zaken zoals aandelen, obligaties of fondsen. De meeste crypto-investeerders zijn mannen en relatief vaak hoogopgeleid.

Kun je voor 100 euro Bitcoin kopen?

Het overtuigende antwoord is: ja, rijk worden met crypto, oftewel met bitcoin, is nog steeds mogelijk. Door de toenemende vraag naar crypto en de daarmee gepaard gaande prijsstijgingen zijn er nog steeds mogelijkheden om goed te scoren met bitcoin.

Hoeveel geld minimaal crypto?

Wanneer u cryptocurrency koopt via een beurs, bezit u uw eigen cryptocurrency. U moet een rekening openen, de volledige waarde van de onderliggende waarde betalen om een ​​positie te openen en de cryptomunten (tokens) in uw portemonnee houden totdat u klaar bent om ze te verkopen.

Welke crypto gaat flink stijgen?

 • Hoe werkt cryptovaluta? Cryptocurrencies worden opgeslagen in digitale portemonnees. De naam cryptocurrency is gekozen omdat encryptie wordt gebruikt om transacties te verifiëren. Dit betekent dat er geavanceerde codes nodig zijn om cryptocurrency-gegevens op te slaan en te verzenden tussen portefeuilles en naar openbare logboeken.
 • U moet een minimumbedrag van ongeveer 0,002 BTC kopen. Het is ongeveer $ 25 of zo.
 • Het minimum is 51 euro. Eén na vijftig is omdat er meteen één euro aan kosten is om geld in je portemonnee te laden. Dat geld kun je vervolgens omzetten in Bitcoin. Het voordeel van Bitcoinmeester is dat je de top 10 Cryptomunten direct in je eigen portemonnee kunt kopen.
 • U moet een minimumbedrag van ongeveer 0,002 BTC kopen. Het is ongeveer $ 25 of zo. (momenteel).

Welke Coin gaat stijgen in 2021?

DeFi Coin (DEFC) – De topkeuze waarvoor crypto in 2022 zal stijgen. …

Hoe moet je investeren in crypto?

Cardano (ADA) – Het Super Blockchain-project is klaar om te stijgen. …

Hoe wordt een crypto meer waard?

Welke crypto zal stijgen – Ripple (XRP) – Populair cryptoproject met veel geschiedenis op zoek naar een bounce in 2022. …

ApeCoin (APE) – Nieuwe cryptovaluta met potentiële ‘Meme Coin’.

Wat is de waarde van 1 Cryptomunt?

Dogecoin Waarschijnlijk kennen we Dogecoin vanwege de enorme upgrade in 2021, maar de munt bestaat al sinds 2014. Deze munt was oorspronkelijk bedoeld als grap en heeft dus meerdere cycli overleefd. Dogecoin lijkt zelfs steeds populairder te worden.De gemakkelijkste manier om aan Bitcoin of Altcoins te komen, is door deze munten te kopen via een investeringsplatform (ook wel een beurs of broker genoemd). Het is erg belangrijk dat u alleen investeert in betrouwbare beurzen. Controleer dus de betrouwbaarheid door online beoordelingen van het platform te lezen.Waarom fluctueert de waarde van cryptomunten zo veel en hoe wordt de werkelijke waarde van bitcoin bepaald? Bitcoin-prijs heeft alles te maken met vraag en aanbod. Als meer mensen munten willen kopen, gaat de prijs omhoog. Maar als mensen het weer willen weggooien, kan de waarde ervan kelderen.
Wat maakt crypto waardevoller? Waarom fluctueert de waarde van cryptomunten zo veel en hoe wordt de werkelijke waarde van bitcoin bepaald? Bitcoin-prijs heeft alles te maken met vraag en aanbod. Als meer mensen munten willen kopen, gaat de prijs omhoog.#cryptogeld
Prijs1BTC Bitcoin
€ 21.370,302ETH Ethereum
1,493,573LTC Litecoin

Hoeveel is 1 bitcoin waarde 2022?

â 55.36

Hoeveel digitale valuta’s zijn er?

4

Welke crypto gaat flink stijgen?

 • ADA Cardano
 • 0,470530
 • Tegen het einde van 2022 zal bitcoin ongeveer $ 100.000,00* bereiken.
 • Hoeveel cryptocurrencies zijn er? Er zijn meer dan 2000 cryptocurrencies beschikbaar om te kopen en verkopen. De meeste waarde is klein. Van al deze cryptocurrencies zijn bitcoin, ether (de Ethereum-netwerktoken), bitcoin cash (een vork van bitcoin) en litecoin qua marktkapitalisatie het meest waardevol.

Welke Coin gaat stijgen in 2021?

DeFi Coin (DEFC) – De topkeuze waarvoor crypto in 2022 zal stijgen. …

Welke crypto kan net zoveel waard worden als bitcoin?

Cardano (ADA) – Het Super Blockchain-project is klaar om te stijgen. …

Welke crypto voor de toekomst?

Welke crypto zal stijgen – Ripple (XRP) – Populair cryptoproject met veel geschiedenis op zoek naar een bounce in 2022. …

Kun je voor 100 euro bitcoin kopen?

ApeCoin (APE) – Nieuwe cryptovaluta met potentiële ‘Meme Coin’.

Dogecoin Waarschijnlijk kennen we Dogecoin vanwege de enorme upgrade in 2021, maar de munt bestaat al sinds 2014. Deze munt was oorspronkelijk bedoeld als grap en heeft dus meerdere cycli overleefd. Dogecoin lijkt zelfs steeds populairder te worden.

Kan je voor 1 euro bitcoin kopen?

Ethereum. Ethereum (ETH) wordt beschouwd als de tweede meest populaire cryptocurrency na Bitcoin. Ethereum heeft enkele overeenkomsten met Bitcoin, maar het kan veel meer. Ethereum-overdrachten zijn sneller dan Bitcoin en de Ethereum-blockchaintechnologie kan meer transacties aan.

Wat is de prijs van 1 bitcoin?

Ethereum (ETH) – Ethereum 2.0 is de cryptovaluta van de toekomst en is klaar voor crypto-dominantie. Ethereum is na Bitcoin de grootste cryptocurrency ter wereld. Ethereum heeft meer toepassingen dan Bitcoin vanwege de slimme contracten die in hun blockchain kunnen worden ingevoerd.

Welke bitcoin kopen 2022?

Het minimum is 51 euro. Eén na vijftig is omdat er meteen één euro aan kosten is om geld in je portemonnee te laden. Dat geld kun je vervolgens omzetten in Bitcoin. Het voordeel van Bitcoinmeester is dat je de top 10 Cryptomunten direct in je eigen portemonnee kunt kopen.

 • Hoe kun je veilig bitcoins kopen? Ga voor een betrouwbare beurs Koop geen bitcoins of cryptocurrencies op een beurs die er verdacht uitziet. Dit klinkt misschien oppervlakkig, maar veel nieuwe investeerders zijn nog steeds het slachtoffer van oplichters. Betrouwbare beurzen zijn Kraken, Coinbase of Bitvavo.
 • Wil je snel Bitcoins kopen, download dan eerst de BLOX app op je smartphone. Of je nu Bitcoin wilt kopen voor € 1,00, € 50,00 of € 100, het kan allemaal op BLOX!
 • Bitcoin is deze week gedaald. De huidige prijs is US $ 20.945.875 per BTC.
 • De 8 beste cryptomunten van 2022
 • Bitcoin (BTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Cardano (ADA)
 • Binance-munt (BNB)

Welke bitcoin kopen 2022?

Stippen (stippen)

 • koppeling (LINK)
 • Litecoins (LTC)
 • XRP (XRP)
 • De 8 beste cryptomunten van 2022
 • Bitcoin (BTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Cardano (ADA)
 • Binance-munt (BNB)

Welke Coin gaat exploderen 2022?

Stippen (stippen)

Welke crypto heeft de meeste potentie?

koppeling (LINK)Litecoins (LTC)XRP (XRP)
The Crypto That Will Rise 2022 – Conclusie Onze favoriete keuzes zijn Battle Infinity – een nieuw blockchain-gamingplatform – Lucky Block en DeFi Coin. Het is een veelbelovende altcoin met toepassingen in de snelgroeiende game-industrie en een munt die heeft geprofiteerd van de DeFi-hype. Houd deze dan zeker in de gaten.Muntjuni 2022 Nilai
Prognose 20301. Bitcoin (BTC)â20,000
€ 43.0002. Ethereum (ETH)€ 1160
2,4203. Polkapunt (DOT)€ 7,50

Wat kan een bitcoin waard worden?

â 23.60

4. Cardano (ADA)

Koen K.