BP-bankingfinance.nl » Aandelen zijn al een tijdje aan het dalen, maar er is een rally in crypto en veel beweging elders voor de markt
Aandelen zijn al een tijdje aan het dalen, maar er is een rally in crypto en veel beweging elders voor de markt

Aandelen zijn al een tijdje aan het dalen, maar er is een rally in crypto en veel beweging elders voor de markt

AEX-index is vlak. NN, chippers, dollar, rentetarieven, crypto, centrale banken in een bocht, EU- en energiebeleid en RIP The Queen.

De AEX-index staat vlak op 674 punten, na een mooie Wall Street, die 0,6% steeg op de woorden – zeggen de netwerken – van de president van de Fed.

Hij verklaarde gisteren opnieuw dat de Fed de inflatie zal blijven bestrijden totdat de klus geklaard is. In ieder geval niet ten koste van de economie.

Ik geef de inzet want het gaat weer hard. We zitten boven de 2%, Italië versnelt en heeft iemand de Bund gezien? Hij durft niet meer. Dit alles over de Fed en de ECB.

Wat betreft die crypto-rally, kijk maar naar bitcoin:

Ik kan geen ander nieuws vinden dan dit. Het kan ook technisch zijn, niet zo raar misschien in en rond ongemakkelijke posities.

SEC-voorzitter Gary Gensler heeft een nieuw waarschuwingsschot afgevuurd op cryptobedrijven die volgens hem opzettelijk regelgeving vermijden https://t.co/UUasvQstFp

Dan dit, hoe besteed je hier aandacht aan op een eerlijke site? FT vandaag:

Zojuist gepubliceerd: voorpagina van de Financial Times UK-editie op vrijdag 9 september https://t.co/tbknisJcrB pic.twitter.com/RxmEadxJOH

RIP, de koningin regeert al zo lang dat de Refinitiv niet eens zo ver teruggaat. Het pond dus, maar het gaat ook niet terug naar 1952. Het is bijna gehalveerd. Ik weet trouwens niet of de London Stock Exchange vandaag open is.

Gisteren gaf de ECB het op, vandaag is de Deense centrale bank de laatste ter wereld die de negatieve rente overslaat en op 22 september zal de Fed met driekwart verhogen. Daarvan is de markt overtuigd na de toespraak van Fed Jerome Powell gisteren, waarin hij opnieuw predikte over de strijd tegen inflatie.

Krijgen we de krantenkoppen? Vandaag komen de EU-ministers van Energie bijeen om de Brusselse voorstellen van deze week voor de hervorming van de energiemarkt te bespreken. In de netten is niets terug te vinden, maar volgens het FD steunt Nederland deze voorstellen: ook om de inkoopprijs van gas uit Rusland te beperken (prijslimiet).

Kabinet steunt idee van plafond energieprijs https://t.co/Xj8cE094kN

Hier zijn weer de Nederlandse gas- en Duitse elektriciteitsfutures: laten we hopen dat ze de patronen volgens de boeken afmaken? Dus imploderen.

Weer een paar, de AEX zette gisteren weer een lagere intraday-stand neer – je kunt de bloemen naar een Franse dame in Frankfurt sturen – en onze rente staat weer boven de 2,0%.

Aangezien het vrijdag is, staat de AEX tegenover de verwachte winsten en winsten van de analisten. Ze zijn niet kapot te krijgen, zoals je kunt zien. Zie ook de ECB gisteren die somber was over de letterlijke economische winter die nadert, met een waarschijnlijke recessie en imploderende koopkracht: dit kan toch niet zo blijven…?

Dit betekent echter niet dat de prijzen (meer) zullen dalen.

Er zijn nu nul bedrijven voor de Damrak-beurs, maar zijn er nog vragen? Corné van Zeijl is vandaag te gast op de IEXBeleggersPodcast, die ik samen met collega Niels Koerts opneem.

Nieuws, advies, shorts en agenda

Nieuws, advies, shorts en agenda

Het belangrijkste financiële nieuws van ABM sinds de Amsterdamse sluiting gisteren. To see also : Bedrijven en banken blijven steeds meer in crypto investeren.

13:00 Kroger – Cijfers uit de VS Q2

03:30 Consumenten- en producentenprijzen – augustus (do)06:30 Industriële productie – juli (NL) 08:45 Industriële productie – juli (vr)11:30 Industriële productie – juli (Bel) 16:00 Groothandelsvoorraden – juli ( Verenigde Staten))

Nieuwe Meme Coin Tamadoge haalt $ 7+ miljoen op in een week - het wordt eindelijk verkocht
Read also :
Het onderstaande artikel is een ingezonden stuk en valt niet onder de…

En dan nog even dit

En dan nog even dit

BEKIJK: Het parket van Parijs heeft een voorlopig onderzoek geopend naar een terugroepactie van een beademingsapparaat door de Nederlandse fabrikant van medische hulpmiddelen Philips, meldden Franse media https://t. See the article : ‘Jongeren verliezen soms duizenden euro’s met cryptocurrencies’.co/Z3IX54XnWM pic.twitter.com/UCtcy4E4op

Lagarde van #ECB: Zal ​​waarschijnlijk lopen bij meer dan 2 extra vergaderingen, waarschijnlijk wandelen bij minder dan 5 extra vergaderingen. pic.twitter.com/gK5YhkPuXD

Alsof het VK nog niet genoeg aan zijn hoofd had. Bovendien gaat het niet goed met het bedrijfsleven en de banken:

BEKIJK: De Britse premier Liz Truss heeft haar plannen onthuld om de energieprijsstijgingen, die ongeveer $ 172 miljard zouden kunnen kosten, te beperken, gefinancierd door een nieuwe lening https://t.co/4qBnb0rI9U pic.twitter.com/DNabkB1HoG

Washington blijft bezorgd dat de Chinese regering en haar grootste bedrijven een grotere rol spelen in technologiegroepen die bepalen hoe technologie wereldwijd wordt ontworpen en toegepast, waardoor ze in theorie een concurrentievoordeel opleveren voor bedrijven die de VS beschouwen als bedreigingen voor de nationale veiligheid.

De Amerikaanse regering versoepelt de beperkingen op het delen van technologie met bedrijven die op de zwarte lijst staan, en probeert de voorsprong van Amerika te behouden bij het vaststellen van internationale normen terwijl China de kloof dichtt https://t.co/gj6eItubaD

Langzaam stromen voor de halfgeleiderindustrie te midden van een trage vraag die van invloed is op chipmakers $INTC $TSM #Samsung, naast de Chinees-Amerikaanse chipoorlog. Hier is de laatste. $SOX https://t.co/7bDn75PwBi pic.twitter.com/siR0mNf9vW

Is dit de eerste keer? -6,4%:

Smit & Wesson-aandelen dalen omdat het rapport een zwakkere vraag naar wapens laat zien https://t.co/N51UKKIzEu pic.twitter.com/iW1DsqUw5X

Citadel Securities zegt dat het verlagen van de minimumprijsstijging waartegen een effect wordt verhandeld tot minder dan één procent voor alle aandelen een negatief effect kan hebben op de markten https://t.co/MrwkTBeUOS

De supply chain voor personal computers is weer normaal na jaren van logistieke verstoringen, zei Dell Technologies CFO Tom Sweet, https://t.co/y8IJ3MNLvn.

Denemarken beëindigt ’s werelds langste experiment met negatieve leenkosten door zijn benchmarkrente te verhogen tot 0,65% https://t.co/9VhFnb3Efz

Bekijk de video om meer te weten te komen over de invloed van de elektrische autorevolutie op de economieën van staten in de Verenigde Staten. Middenwesten https://t.co/3e8fe5RJXF pic.twitter.com/DRDOflxdPt

Naar onze mening kunnen aandelen een gemiddeld rendement opleveren van rond de 9 procent in 2022 en beursgenoteerd vastgoed rond de 5 procent.We verwachten weer een zwak jaar voor obligaties.

Bitcoin en Ethereum zijn gecrasht en nu doen beleggers het erg slecht
To see also :
Als je bevriend bent met iemand die “in crypto is”, is dit…

Hoeveel dividend gaat ING uitkeren?

JaarDividend per aandeel
2018€ 0,680
2019€ 0,690
2020€ 0,390
2021€ 0,620

Zijn ING-aandelen het waard om te kopen? Het ING-aandeel kreeg vorige week zowel koersdoelstijgingen als -dalingen, maar de investering blijft volgens analisten een koopje. See the article : Prijsprognose week 33: kansen door goede inflatiecijfers.

Hoe werkt dividend ING?

Als het bedrijf (een deel van) de winst deelt met zijn aandeelhouders, ontvangt u een ‘dividend’. Hoeveel dividend u per aandeel krijgt, hangt af van de hoogte van de winst. Dividenden kunnen in contanten of in nieuwe aandelen worden uitgekeerd.

Welke datum wordt dividend uitgekeerd?

Bedrijven die dividenden uitkeren, betalen beleggers die de aandelen bezitten aan het einde van de dag vóór het ex-dividend. Die ex-dividenddatum is de datum waarop het dividend wordt uitgekeerd, de koers van het aandeel zal doorgaans met ongeveer de waarde van het dividend dalen.

Hoe keert ING dividend uit?

Update 04 augustus 2022: ING keert een interim-dividend in contanten uit van EUR 0,17 per aandeel. Update 5 november 2020: ING kondigt een nieuw dividendbeleid aan. De bank wil nu 50% van de ‘veerkrachtige’ nettowinst uitkeren als dividend, in contanten, of wellicht deels in de vorm van inkoop van eigen aandelen.

Miljonair worden met cryptocurrency: is het (nog) mogelijk?
See the article :
Foto(‘s): Austin Distel/Unsplash Rijk worden met crypto: beleggen, staking of minen? Beleggen…

Wat is op dit moment de beste belegging?

Wat is op dit moment de beste belegging?

Vastgoed is nog steeds de beste investering. Vastgoed is nog steeds de beste investering die u vandaag de dag kunt doen – dit is waarom. De beroemde miljardair Andrew Carnegie zei dat 90% van de miljonairs hun vermogen krijgt door te investeren in onroerend goed.

Welke aandelen stijgen in 2022? De hieronder beschreven beste AEX-aandelen zijn hier minder gevoelig voor.

  • Beste aandelen AEX 2022 #5: ING (ING) koers ING AEX. …
  • AEX stijgt in 2022 #4: ASML (ASML) ASML aandeel AEX. …
  • Beste aandelen 2022 AEX #3: AEX Shell (SHEL) koers Shell AEX. …
  • AEX beleggen 2022 #2: Unilever. …
  • Nr 1 AEX-aandelen 2022 #1: AEX Adyen.

Wat is verstandig om in te beleggen?

Beleg alleen met geld dat u zich kunt veroorloven te verliezen. Als de investering in het slechtste geval weinig of niets oplevert, kunt u nog rondkomen. Je moet nog wel boodschappen kunnen doen en de huur of de hypotheek kunnen betalen. Als u met spaargeld wilt beleggen, bouw dan eerst een buffer op.

Waarin beleggen in tijden van crisis?

Tijdens of voor een recessie of economische crisis zullen de meeste beleggers kijken naar zogenaamde defensieve aandelen. Defensieve aandelen zijn de aandelen van bedrijven die overleven of bloeien in tijden van economische neergang.

Wat is een goed bedrag om te beleggen?

Vooral in ETF’s of beleggingsfondsen wordt beleggen tussen zo’n 2.000 tot 3.000 euro interessant. Hiermee kunt u tegelijk met een transactie beleggen in tientallen aandelen, obligaties of grondstoffen. Dit verkleint de risico’s en u betaalt waarschijnlijk minder transactiekosten.

Kun je AEX aandelen kopen?

Kun je AEX aandelen kopen?

Omdat de AEX geen op zichzelf staand product is, is het niet mogelijk om AEX-aandelen te kopen. Wilt u echter de koers van de AEX volgen, dan kunt u er natuurlijk voor kiezen om van alle 25 bedrijven in de AEX aandelen te kopen.

Hoe kan ik als particulier aandelen kopen? Hoe kan ik aandelen kopen? Als particulier kon u voorheen alleen aandelen kopen via de bank. U heeft transactiekosten betaald. Tegenwoordig kunt u uw aandelen ook online kopen via financiële instellingen (online brokers).

Hoe investeer ik in de AEX?

De AEX® is de belangrijkste graadmeter van de Nederlandse aandelenmarkt. U kunt beleggen in de 25 aandelen van de AEX door ze afzonderlijk te kopen. Ook kunt u in één keer beleggen in de AEX via een ETF of indextracker.

Hoe kun je zelf beleggen in AEX?

Hoe kan ik beleggen in de AEX? Omdat de AEX geen op zichzelf staand product is, is het niet mogelijk om AEX-aandelen te kopen. Wilt u echter de koers van de AEX volgen, dan kunt u er natuurlijk voor kiezen om van alle 25 bedrijven in de AEX aandelen te kopen.

Welke ETF volgt de AEX?

VanEck AEX UCITS ETF Deze VanEck indextracker volgt de Nederlandse AEX-index.

Wat doen met 50.000 euro spaargeld?

Iedereen met enig kapitaal wordt geconfronteerd met de keuze waar dat kapitaal te investeren. Investeren in onroerend goed, dus het kopen en huren van een huis of appartement, is een heel goed idee. Het rendement van vastgoed is de afgelopen jaren stabiel gebleven.

Wat te doen met veel geld op de bank? Als je eenmaal voldoende buffer hebt opgebouwd, zijn er verschillende manieren om meer uit je geld te halen. U kunt het geld bijvoorbeeld beleggen, beleggen in uw woning, op een spaarrekening met een vaste rente zetten of uw pensioen ermee aanvullen. Als u hier van tevoren over nadenkt, krijgt u meer waar voor uw geld.

Waar moet je met je spaargeld heen?

Ze willen ervoor zorgen dat het spaargeld niet wordt geïnvesteerd in bijvoorbeeld wapenhandel of kinderarbeid. U kunt uw spaargeld onderbrengen bij een bank die door de overheid is erkend als groeninstelling. Zo’n groene bank investeert uw spaargeld in duurzame initiatieven.

Is 50.000 euro spaargeld veel?

Een bedrag van 50.000 euro op je spaarrekening is dus zeker meer dan het gemiddelde vermogen van Nederlanders. Maar als u een groot pensioentekort heeft, kan een bedrag van 100.000 euro toch te klein zijn. Het hangt dus sterk af van uw persoonlijke situatie en wat u met uw spaargeld wilt doen.

Hoe krijg ik meer rendement uit mijn spaargeld?

Zoals je hebt gelezen zijn er nog veel mogelijkheden om meer uit je spaargeld te halen. Denk bijvoorbeeld aan beleggen in aandelen of beleggen in onroerend goed. Betaal je schulden af ​​en dump je huisbank als je geen marktrente krijgt. Veranderen is vaak makkelijker dan je denkt.

Wat geeft het meeste rendement?

Wil je geld besparen met het hoogste rendement, dan is de aanbetaling een prima alternatief. Over het algemeen biedt het deposito een hoge rente, maar dit komt ook omdat je gedurende de looptijd (variërend van 3 maanden tot 10 jaar) je saldo niet vrij kunt laten opnemen (of er staat een zware boete op).

Is 50.000 euro spaargeld veel?

Een bedrag van 50.000 euro op je spaarrekening is dus zeker meer dan het gemiddelde vermogen van Nederlanders. Maar als u een groot pensioentekort heeft, kan een bedrag van 100.000 euro toch te klein zijn. Het hangt dus sterk af van uw persoonlijke situatie en wat u met uw spaargeld wilt doen.

Welke aandelen doen het goed bij inflatie?

Zo presteren ‘waardeaandelen’ (aandelen van bedrijven met een relatief lage waarde, bestaan ​​al een tijdje en groeien niet zo snel) vaak beter dan groeiaandelen als de economie minder snel groeit en de rente stijgt.

Wat moet je doen als er inflatie komt? Er zijn verschillende manieren om uw vermogen te beschermen tegen inflatie. U kunt beleggen in edele metalen, zoals goud. Sommige mensen zien edelmetalen als een aantrekkelijke belegging omdat ze worden beschouwd als een veilige haven in tijden van hoge inflatie en crises.

Welke aandelen doen het goed in een recessie?

Bouwmarkten zoals Home Depot en Lowe’s en autoreparatiewerkplaatsen zoals Autozone en O’Reilly doen het goed tijdens een recessie. Ook de voorraden in de zorg/biotechsector zijn goed vertegenwoordigd omdat hun productprijzen niet afhankelijk zijn van de economie: Abbott, Amgen en Vertex.

Wat gebeurt er met aandelen bij een recessie?

Beleggen tijdens een recessie & noodlijdende aandelen Beleggen tijdens een recessie heeft historisch gezien goede rendementen opgeleverd. De stemming is negatief en de winsten zijn laag. Wanneer het sentiment omslaat en de winst weer stijgt, kunnen beleggers juist veel rendement boeken.

Is inflatie goed voor aandelen?

Stijgende inflatie gaat vaak gepaard met een stijging van de rente. Over het algemeen zijn stijgende rentetarieven geen goed nieuws voor aandelen. Rente als alternatief wordt immers interessanter. Ook bij de waardering van aandelen speelt rente een belangrijke rol.

Wat gebeurt er met aandelen bij inflatie?

Stijgende inflatie, en daarmee stijgende rentes, hoeven hogere aandelenkoersen niet in de weg te staan. Dit gaat vaak hand in hand met (de verwachting van) economische groei. En als de economie goed blijft groeien, zoals we verwachten, zullen de bedrijfswinsten stijgen.

Waarin beleggen bij hoge inflatie?

In tijden van inflatie kan beleggen in grondstoffen helpen de koopkracht van uw geld te behouden. Goederen zijn de bouwstenen voor andere goederen en diensten, dus als die goederen en diensten in prijs stijgen, zullen hun respectieve goederen ook in prijs stijgen.

Koen K.