BP-bankingfinance.nl » 7 tips voor tijdens een berenmarkt
7 tips voor tijdens een berenmarkt

7 tips voor tijdens een berenmarkt

Stijgende olieprijzen, economische oorlogvoering, inflatie, waarderingsproblemen en aanhoudende speculatie? Hoe moeten we als beleggers omgaan met deze extreme dalingen en de markt waarin alle beleggers uit angst verkopen. Alphastocks wil je houvast bieden, zodat je sterker uit deze moeilijke tijden komt.

In de afgelopen 92 jaar heeft de aandelenmarkt ongeveer 20,5 jaar in een bearmarktgebied doorgebracht. Er is sprake van een berenmarkt wanneer de aandelenkoers met meer dan 20% daalt ten opzichte van de hoogste koersen, als gevolg van te pessimistische vooruitzichten en een slecht algemeen marktsentiment. Daarbovenop komen de vele onzekerheden, zoals hierboven vermeld en je hebt een recept voor een berenmarkt.

De NASDAQ kwam vorige maand in een bearmarkt terecht. De tech-index kreeg een hardere klap dan andere indices toen de waarderingen kelderden. Nu is de S&P 500 ook in een bearmarkt terechtgekomen. Gisteren daalde de index en handelde 20% onder de hoogtepunten van januari.

Het beheer van de huidige bearmarkt

Het beheer van de huidige bearmarkt

Investeren in een bearmarkt is niet eenvoudig en kan een pijnlijk proces zijn. See the article : Het kopen van digitale munten zoals Bitcoin, Dogecoin en Cardano lijkt een eenvoudig proces, toch?. Het is makkelijk om op straat te investeren, het is niet zo makkelijk als op het pad, hoewel het rendement op deze manier (op de lange termijn) beter zal zijn dan starten in een bullmarkt.

Maar zelfs in onzekere tijden mag het onze lange-termijngeschiedenis niet aantasten. Als u altijd een consistente belegger bent geweest, zou uw strategie nu niet moeten veranderen. Zolang de fundamentals ongewijzigd blijven, is het zelfs logischer om waar mogelijk in betere waarderingen te beleggen. En er is enige troost hier, kijk maar naar de statistieken:

Natuurlijk, als het vooruitzicht geweldig is, is het gemakkelijk. Niet zozeer als er veel problemen zijn. Maar als u een langetermijnthese in kaart heeft gebracht, of het nu een indexbeleggingsstrategie of een aandelenselectiestrategie is, is dit misschien het moment om uw kostenbasis te middelen en glad te strijken.

Historisch gezien hebben de Amerikaanse markten zich altijd hersteld om nieuwe all-time highs te bereiken, hoe lang het ook duurt. Het handhaven van een reguliere investeringsstrategie of dollar cost averaging (DCA) betekent dat wanneer de terugverdientijd komt, uw rendement sneller zal toenemen dan u denkt, dus zorg ervoor dat u investeert in het juiste type bedrijf

De 3 beste crypto-sectoren om te investeren in 2022
On the same subject :
Wat wordt Shiba Inu waard? De hoogste prijsvoorspelling van Telegaon voor de…

Tips bij dalende koersen

Tips bij dalende koersen

Starten met beleggen?

Wanneer u klaar bent om te gaan beleggen, kunt u de meeste aandelen en ETF’s kopen bij DEGIRO of BuxZero. See the article : Zo bereken je precies hoeveel je kunt verdienen door te investeren in crypto.

Dit artikel is geschreven door AlphaStocks. Bent u benieuwd hoe u uw beleggingen (crypto, aandelen en edelmetalen) beter kunt volgen? Kijk dan eens bij AlphaStocks. Naast het feit dat je gratis je beleggingen kunt volgen, lees je ook uitgebreide voorraadanalyses en diverse blogs!

Disclaimer: de meningen en verklaringen die in deze kolom worden gedeeld, zijn uitsluitend die van de auteur en weerspiegelen of vertegenwoordigen niet noodzakelijk de meningen en opvattingen van Crypto Insiders.

Koen K.