BP-bankingfinance.nl » 5 tips voor beginnende beleggers
5 tips voor beginnende beleggers

5 tips voor beginnende beleggers

Beginnen met beleggen kan een hele klus zijn. Momenteel krijg je als beginnende belegger vaak informatie van alle partijen over welke crypto’s of aandelen je moet kopen of ander beleggingsadvies. Soms helpt het, maar vaak maakt het de verwarring alleen maar groter. Alphastocks geeft je graag een handige checklist om je op weg te helpen als succesvolle (startup) investeerder.

Zorg voor een financieel plan

Zorg voor een financieel plan

De eerste stap naar succesvol beleggen is beginnen met een financieel plan. Maak voor jezelf een plan dat deze doelen en mijlpalen laat zien. Read also : Institutionele beleggers keren terug naar de cryptomarkt. Het doel in kwestie kan bijvoorbeeld zijn: voldoende spaargeld hebben om een ​​huis te kopen, de opleiding van uw kinderen te betalen, een noodfonds op te bouwen of wat meer te sparen voor uw pensioen.

Crypto lijdt, Blockchain bloeit: mythen over cryptomunten vallen uit de bomen
To see also :
Als wat er op de beurs gebeurt een bloedbad is, dan wacht…

Maak sparen een gewoonte

Maak sparen een gewoonte

Voordat u een belegger kunt worden, moet u geld hebben om te investeren. Voor de meeste mensen betekent dit dat ze een deel van hun salaris opzij moeten zetten voor sparen. See the article : Prijsvoorspelling week 30: Fed, technologieaandelen en zomerwinsten?. Vermogen opbouwen is meestal gebaseerd op redelijke besparingen en vervolgens slimme investeringen doen om die besparingen te laten groeien.

De sleutel tot effectief sparen is bewust leven en verstandig uitgeven. U kunt ook overwegen een budget te maken, uw uitgaven bij te houden en regelmatig te controleren of uw uitgaven zinvol zijn en waarde opleveren.

Bitcoin-prijs leidt tot herstel, maar analisten waarschuwen voor berenval
Read also :
Kan Ripple 100 euro waard worden? Hoewel veel Ripple-investeerders de hoop leken…

Begrijp het rendement op rendement effect

Begrijp het rendement op rendement effect

Door regelmatig en systematisch te sparen en te beleggen en zo snel mogelijk te starten, vergroot u de kracht van rendement op het effect van rendement. Read also : Achtervolg de rally op de cryptomarkt: Uniglo (GLO), Polygon (MATIC) en Pancakeswap (CAKE).

Compounding (ook bekend als compounding) werkt door uw vermogen te vermenigvuldigen. Het voegt de winst toe aan de hoofdsom en herinvesteert het volledige bedrag om het winstproces te versnellen.

Laten we zeggen dat u $ 1000 in een bank stopt die elk jaar 10% rente betaalt. Na het eerste jaar is uw investering $ 1100 waard, na het tweede jaar $ 1210 en na het derde jaar $ 1331, enzovoort.

“Heen en weer komen is het achtste wereldwonder.” Degene die het begrijpt verdient het… degene die het niet begrijpt… betaalt.” -Albert Einstein

Begrijp de riscio’s

Begrijp de riscio’s

Beleggingsrisico kent vele aspecten, zoals het risico van volatiliteit op obligaties, volatiliteit in aandelen of gebrek aan kennis. Over het algemeen een afweging tussen risico en rendement. Dat wil zeggen, de manier om een ​​hoger rendement op uw investering te krijgen, houdt vaak in dat u meer risico neemt.

“Er ontstaat gevaar omdat je niet weet wat je doet.”

Zo vaak weten we niet wat we doen, dat we het risico lopen te falen. Als we eenmaal weten wat we doen, kunnen we het risico verkleinen.

Maak gebruik van diversificatie

Maak gebruik van diversificatie

Diversificatie is een strategie die het risico vermindert door investeringen over verschillende sectoren en industrieën te spreiden. Het idee is om het rendement te maximaliseren door te investeren in verschillende gebieden die elk anders reageren op dezelfde gebeurtenis.

De meeste beleggingsprofessionals zijn het erover eens dat diversificatie, hoewel geen garantie voor verlies, het belangrijkste onderdeel is van het bereiken van financiële langetermijndoelen met een minimaal risico.

Beginnen met beleggen?

Als u wilt beginnen met beleggen heeft u een betrouwbare en goedkope makelaar nodig! De meeste aandelen kunnen tegen een lage prijs worden gekocht bij DEGIRO of Bux Zero.

Dit artikel is geschreven door AlphaStocks. Wilt u uw beleggingen en diversificatie (crypto, aandelen en edelmetalen) beter kunnen volgen? Kijk dan op AlphaStocks.nl Naast het feit dat u gratis uw beleggingen kunt volgen, kunt u er mooie aandelenreviews en verschillende websites lezen!

Koen K.