BP-bankingfinance.nl » 5 crypto-gevaren die u moet kennen voordat u investeert
5 crypto-gevaren die u moet kennen voordat u investeert

5 crypto-gevaren die u moet kennen voordat u investeert

Ruim een ​​kwart van de jongvolwassenen in Nederland bezit Bitcoin of andere cryptocurrencies, blijkt uit onderzoek van het Nibud en Rabobank. Regisseur Nibud Arjan Vliegenthart is hier nogal verbaasd over, omdat zijn kennis vaak ontbreekt. Over welke kennis hebben we het hier? Wat zijn de potentiële gevaren van crypto?

Hoewel beleggen in het algemeen niet zonder risico is, is beleggen in crypto nog riskanter. Desalniettemin komen mensen soms binnen zonder er zelfs maar over na te denken, omdat alle succesverhalen draaien om Bitcoin en andere cryptocurrencies.

Potentiële gevaren van crypto

Potentiële gevaren van crypto

Dit is het grootste gevaar en risico bij het investeren in crypto. See the article : Ripple wint aan vraag, Bitcoin kan stijgen en meer!. Leer ze kennen voordat u gaat beleggen, zodat u niet onnodig geld verliest.

1. Volatiliteit (en je crypto verkopen met verlies)

Natuurlijk hoeven we niet uit te leggen dat crypto volatiel is, maar het moet worden vermeld. Iedereen die cryptocurrencies bezit en naar hun prijzen kijkt, weet hoe volatiel de prijzen van digitale munten kunnen zijn. This may interest you : Prijsvoorspelling week 30: Fed, technologieaandelen en zomerwinsten?. Als je bijvoorbeeld alleen naar dit jaar kijkt, is het een wilde achtbaanrit geweest voor Bitcoin.

Deze volatiliteit is ook een van de redenen waarom mensen in crypto investeren. Dit betekent dat onze investering snel in waarde kan stijgen. En dat we snel rijk willen worden is niets nieuws. Maar hoewel volatiliteit goed is als de prijzen stijgen, kan het natuurlijk anders uitpakken.

Het potentiële gevaar zit niet in volatiliteit, maar in hoe mensen ermee omgaan. Het is heel menselijk om in paniek te raken als je je geld ziet verdampen. Vaak is het eerste voorgevoel van beginnende beleggers om ze te verkopen. Verlaat het schip voordat het zinkt. En dat terwijl het schip vaak net in de storm zit en meestal weer uit is.

Wat kunt u hieraan doen? Bedenk dat je alleen verlies (of winst) maakt als je je crypto verkoopt. Als je denkt dat de munt op een gegeven moment weer gaat stijgen, kun je het beste je crypto vasthouden totdat je de groene cijfers weer ziet. Maar dat brengt ons meteen bij het volgende probleem. Want wat als je hebt geïnvesteerd in oplichting?

2. Scams

De nieuwste zwendel is SQUID, een token vernoemd naar de populaire Netflix-serie Squid Game. De munt groeide zo in waarde dat de oprichters er met 3 miljoen dollar vandoor gingen. To see also : Is nu de beste ruil voor bitcoin prijs?. Veel mensen verliezen hierdoor geld.

“SQUID is zeker niet de nieuwste DeFi-zwendel”, schreef Binance-topman Changpeng Zhao in een blogpost. “We leven in een tijd waarin er veel gespeculeerd wordt en mensen op zoek zijn naar snelle manieren om veel geld te verdienen. Als we eerlijk zijn, komt het zelden voor dat u een honderdvoudig rendement op uw investering krijgt. Als je dat kunt, loop je een groot risico. Het is meer gokken dan beleggen.”

Les? Voer niet blindelings cryptocurrency in zonder uw eigen onderzoek te doen. En nog een extra tip: als je investeert in crypto uit de top 50, is er bijna geen risico op beleggen in oplichting.

3. Niet gereguleerd

Als je in zo’n scam terechtkomt of andere problemen ervaart, zoals een vergeten wachtwoord, is er niemand met wie je contact kunt opnemen. Het hele idee van crypto is dat er geen instellingen of overheden bij betrokken hoeven te zijn. Maar het betekent ook dat je bij niemand terecht kunt als je een probleem hebt. Goed om te onthouden.

4. Geen spaargeld hebben

Naar aanleiding van het onderzoek met Rabobank waarschuwt het Nibud vooral om geld te hebben als je belegt. Een op de tien belegt zonder financiële onderbouwing. Dat zou normaal gesproken niet moeten kunnen, maar vooral met crypto. Want, je raadt het al, volatiliteit.

Ter illustratie: Bitcoin werd in april gewaardeerd op $64.829. Twee maanden later daalde de wisselkoers tot $ 28.911. U heeft geen spaargeld en verliest tegelijkertijd uw baan of dure reparaties aan uw auto. Je wilt je tokens op dat moment niet verkopen, maar je hebt geen andere keuze.

5. Bitcoin is geen geld

Cryptocurrencies hebben waarde simpelweg omdat de mensen die ze verhandelen zeggen dat ze waarde hebben. Dat is natuurlijk gevaarlijk omdat de markt ook kan besluiten dat digitale munten niet meer waardevol zijn.

Volgens supporters is het echter duidelijk dat dit de toekomst is. Steeds meer bedrijven accepteren Bitcoin en andere cryptocurrencies als betaalmiddel en langzaamaan beginnen banken en andere instellingen in te zien dat deze wereld niet langer kan worden genegeerd.

Niemand heeft een glazen bol om te voorspellen wat crypto op de lange termijn zal doen, dus je moet een keuze maken of je in de toekomst gelooft of niet.

Op een rij: gevaren crypto beperken

Wat kunt u doen om het risico te minimaliseren?

Beginnen met cryptocurrencies? 8 tips om je op weg te helpen

WorkJuice deelt dagelijks praktische tips en trucs over carrière en geld. Of het nu gaat om solliciteren, sparen of productiviteit – u bent dus elke dag 1 procent gegroeid ten opzichte van de dag ervoor.

5 crypto-gevaren die u moet kennen voordat u investeert

Consumenten waarschuwen voor investeringen in virtuele valuta zoals bitcoins
On the same subject :
Financiële toezichthouders in Europa waarschuwen consumenten tegen investeringen in cryptocurrencies zoals bitcoins.…

Kan een Cryptomunt verdwijnen?

Kan een Cryptomunt verdwijnen?

De grote munten in de top 10, zoals bitcoin en ethereum, hebben een langere geschiedenis en een basis van meer programmeurs en mensen die aan munten denken. Dat soort munt zal niet verdwijnen”, zei Brosens.

Kan Luna nog herstellen? September 2022 – Terra Luna zou zijn positie ten opzichte van de vorige maand kunnen verdubbelen terwijl het de stijging van de valuta blijft volgen. De Terra Luna-cursus kan dan in het bereik van â3.80 vuren. Oktober 2022 †Nu herstelt Terra Luna goed.

Kan crypto gestolen worden?

Er zijn veel manieren om van Bitcoin en altcoins af te komen. In de meeste gevallen is het een virus waarmee hackers toegang kunnen krijgen tot de computer. Dan kan er een programma worden geïnstalleerd met onderschepbare cryptomunten.

Wat is een veilige crypto Wallet?

Trezor †Veilige hardware Je Bitcoin Wallet koopt een apparaat dat iets groter is dan een USB-stick en ook via USB op een computer of laptop kan worden aangesloten. Met de Trezor-software kun je vervolgens je portemonnee beheren en munten offline opslaan in een veilige crypto-portemonnee.

Hoe veilig is crypto?

Bitcoin-technologie is redelijk veilig, maar er zijn enkele risico’s die u moet overwegen voordat u een investering doet. Bitcoins zijn niet anoniem, cryptocurrency-prijzen kunnen sterk fluctueren, Bitcoin-systemen zijn afhankelijk van wachtwoorden en cryptocurrency-wallets zijn niet immuun voor diefstal.

Welke crypto op lange termijn?

Top 10 lange termijn cryptovaluta

 • Bitcoins / BTC. Je kunt niet om deze munt heen. …
 • Bitcoin / BCH-geld. Het kleine broertje van Bitcoin, of liever een soort Siamese tweeling. …
 • Litecoins / LTC. …
 • Rimpel/XRP. …
 • Ster / XLM. …
 • Ethereum/ETH. …
 • lagen/STRAT. …
 • TRON.

Welke Crypto voor de toekomst?

Ethereum (ETH) – Ethereum 2.0 is de cryptovaluta van de toekomst en is klaar voor crypto-dominantie. Ethereum is na Bitcoin de grootste cryptocurrency ter wereld. Ethereum heeft meer toepassingen dan Bitcoin vanwege de slimme contracten die in hun blockchain kunnen worden ingevoerd.

Welke Crypto investeren 2022 lange termijn?

Muntjuni 2022 NilaiPrognose 2030
1. Bitcoin (BTC)â20,000€ 43.000
2. Ethereum (ETH)€ 1160 2,420
3. Polkapunt (DOT)€ 7,50â 23.60
4. Cardano (ADA)0.47â 1.30

See the article :
Hoe hoog kan de bitcoin gaan? Wat te verwachten voor Bitcoin in…

Kan Shiba Inu 1 euro worden?

Kan Shiba Inu 1 euro worden?

De marktkapitalisatie van de Shiba Inu is lager, maar dat betekent niet noodzakelijk dat de Shiba Inu $ 1 waard kan zijn. Als de Shiba Inu $ 1 waard zou zijn, zou de totale marktkapitalisatie $ 549 biljoen zijn. De marktkapitalisatie van Shiba Inu zal dan 784x groter zijn dan de huidige marktkapitalisatie van Bitcoin.

.

Final call: AEX houdt er niet van en Famous Names zeker niet
On the same subject :
Ontvang nu onze dagelijkse kooptips!Een paar buien, vooral hier in het westen…

Welke Coin gaat stijgen in 2022?

Welke Coin gaat stijgen in 2022?

8 beste cryptocurrencies van 2022

 • Bitcoin (BTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Cardano (ADA)
 • Binance-munt (BNB)
 • Polka Dot (DOT)
 • koppeling (LINK)
 • Litecoins (LTC)
 • XRP (XRP)

Welke cryptovaluta kopen in 2022?

Welke crypto gaat snel stijgen?

Welke Crypto zal stijgen in 2022 – Conclusie Onze favoriete keuzes zijn Battle Infinity – het nieuwe blockchain-gamingplatform – Lucky Block en DeFi Coin. Het is een veelbelovende altcoin met toepassingen in de snelgroeiende game-industrie en een munt die heeft geprofiteerd van de DeFi-hype. Houd deze dan zeker in de gaten.

Welke crypto voor de toekomst?

Ethereum (ETH) – Ethereum 2.0 is de cryptovaluta van de toekomst en is klaar voor crypto-dominantie. Ethereum is na Bitcoin de grootste cryptocurrency ter wereld. Ethereum heeft meer toepassingen dan Bitcoin vanwege de slimme contracten die in hun blockchain kunnen worden ingevoerd.

Welke crypto gaat stijgen 2023?

De vooruitzichten van Ethereum voor de komende jaren zijn positief. Analisten verwachten in 2023 een prijs van 9.144 euro.

Welke crypto voor de toekomst?

Ethereum (ETH) – Ethereum 2.0 is de cryptovaluta van de toekomst en is klaar voor crypto-dominantie. Ethereum is na Bitcoin de grootste cryptocurrency ter wereld. Ethereum heeft meer toepassingen dan Bitcoin vanwege de slimme contracten die in hun blockchain kunnen worden ingevoerd.

Kan je Bitcoins uit laten betalen?

Kan je Bitcoins uit laten betalen?

Open de portemonnee waar je nu Bitcoin hebt. Zoek naar de mogelijkheid om je BTC op te nemen bij je huidige wallet provider. Deze worden gewoonlijk Uitbetalingen, Intrekkingen of Inclusies genoemd. Plak je Bitvavo Bitcoin adres met het ontvanger adres van je wallet provider.

Kan ik mijn bitcoins verkopen? Om bitcoins te verkopen, vult u in hoeveel bitcoins u ons aanbiedt, of hoeveel euro u wilt ontvangen. Vul dan uw betalingsgegevens en bitcoin retouradres (adres uit uw portemonnee) in als de betaling niet kan worden gedaan.

Kun je crypto uit laten betalen?

Gelukkig is het betalen van crypto, het overboeken van cryptowaarde naar je eigen rekening, niet moeilijk! Tegenwoordig heeft elk goed platform (denk aan Binance of Bitvavo) waar je een portemonnee kunt hebben, de mogelijkheid om crypto op je bankrekening te storten.

Hoeveel belasting betaal je over uitbetaalde crypto?

Belastingregels cryptovaluta 2018 (box 3) Sinds 1 januari 2018 wordt op een deel van uw vermogen een fictief rendement berekend van 0,36% en op andere 5,38%. Hoe hoger uw vermogen, hoe hoger het fictieve rendement. Over dit fictief rendement betaalt u dan 30% inkomstenbelasting.

Kan crypto een betaalmiddel worden?

Ook steeds meer betaaldiensten zoals PayPal accepteren crypto als betaalmiddel. Betalen met crypto’s gaat snel. Het bedrag wordt rechtstreeks van de klant naar de leverancier overgemaakt of vice versa. Het accepteren van crypto als betaalmiddel maakt uw bedrijf aantrekkelijk voor nieuwe klanten.

Kun je echt rijk worden met bitcoins?

Het overtuigende antwoord is: ja, rijk worden met crypto, oftewel met bitcoin, is nog steeds mogelijk. Door de toenemende vraag naar crypto en de daarmee gepaard gaande prijsstijgingen zijn er nog steeds mogelijkheden om goed te scoren met bitcoin.

Kun je miljonair worden met crypto? Helaas is er geen snelle oplossing om snel geld te verdienen met crypto, anders zal iedereen dat doen. Je kansen om miljonair te worden met cryptocurrency door iets stoms te doen, zijn klein. Dergelijke verhalen dateren uit de begintijd van bitcoin of zijn gebaseerd op een ongegronde hype.

Hoeveel bitcoin heb je nodig om rijk te worden?

Volgens een rapport van Credit Suisse genaamd het ‘Global Wealth Report 2020’, heb je theoretisch ‘slechts’ 0,01 BTC nodig om een ​​toekomstige miljonair te worden (wat je op het moment van schrijven ongeveer $ 580 kost).

Kan je al je geld verliezen met bitcoin?

Er zijn veel criminelen actief in de wereld van cryptocurrency. Hackers proberen uw digitale portemonnee te beroven. Soms valt de marktpartij voor Bitcoin ineens weg en ben je al je cryptocurrencies kwijt.

Kun je snel rijk worden met crypto?

Naast het investeren in cryptocurrencies op de lange termijn, zijn er ook mogelijkheden om in de rij te staan ​​door crypto-daghandel te leren. Daarom kun je zeker rijk worden met crypto, het enige dat hier echt belangrijk is, is om een ​​bewezen handelsstrategie te gebruiken.

Wat is de beste crypto om in te investeren?

Bitcoin (BTC) Aangezien veel mensen deze valuta bezitten en de waarde ervan veruit de grootste is, heeft deze ook het grootste marktaandeel. Je kunt dus bijna zeggen dat het vrij zeker is dat deze munt nooit zal verdwijnen. Deze moet u dus altijd in uw portefeuille hebben.

Kun je nog rijk worden met crypto?

Kun je nog rijk worden met bitcoin en ben je niet te laat om te beginnen? Het overtuigende antwoord is: ja, rijk worden met crypto, oftewel met bitcoin, is nog steeds mogelijk. Door de toenemende vraag naar crypto en de daarmee gepaard gaande prijsstijgingen zijn er nog steeds mogelijkheden om goed te scoren met bitcoin.

Koen K.