BP-bankingfinance.nl » 5 Alternatieven voor uw spaargeld
5 Alternatieven voor uw spaargeld

5 Alternatieven voor uw spaargeld

Sparen op een spaarrekening, of in een oude sok, is al lang de norm. Er is op dit moment zoveel vuur in de wereld, letterlijk en figuurlijk, dat deze methode van welvaartsopbouw zijn tijd heeft gehad. Daarom breng ik je vijf manieren om te sparen, zodat je toch naar het nest kunt gaan. We kijken naar het opbouwen van een pensioen, beleggen in aandelen, onroerend goed kopen, extra schulden afbetalen en investeren in crypto. Goed voor de NFT-fans onder ons: In het derde artikel heb ik ook kort ingegaan op de NFT’s die in de vastgoedwereld zijn uitgehold. Zo heeft u altijd de meest diepgaande kennis om uw vermogen op te bouwen op een manier die bij u past. Heb je iets gelezen over op verschillende manieren sparen?

Bekijk snel

Bekijk snel

Crypto lijdt, Blockchain bloeit: mythen over cryptomunten vallen uit de bomen
Read also :
Als wat er op de beurs gebeurt een bloedbad is, dan wacht…

Sparen in 2022

Sparen in 2022

Vorige maand kwam CBS weer met de volgende kop: “Het gezin heeft weer een beetje gespaard”. Terwijl we in 2021 nog zo’n 20 miljard vrije reserves hebben, is dat in 2022 fors gedaald tot slechts 11 miljard. Gratis besparingen worden berekend door het beschikbare inkomen af ​​te trekken van de consumptieve bestedingen. We hebben weinig te besteden, want door de omstandigheden is alles nu duur. Read also : Waar kun je in investeren? » Crypto-insiders. We betalen meer voor voedsel, de gasprijzen rijzen de pan uit, er is oorlog gaande en we zijn druk bezig om een ​​uitweg uit deze wereldwijde crisis te vinden. Naast al deze prijsvraagstukken hebben veel mensen ook te maken met langdurige ziekte (langdurige Covid), is er torenhoge inflatie en negatieve rente op je spaargeld. Kortom, tijd voor wat visie en plannen voor de toekomst.

Read also :
Jongeren kunnen cryptocurrencies niet negeren en investeren. Na (of tijdens) school zien…

Alternatieven voor sparen

Alternatieven voor sparen

Velen van ons staan ​​op scherp. Er ontstaan ​​meer schulden en meer faillissementen. This may interest you : Daghandel in cryptovaluta, wat is het? – Al het nieuws uit Rotterdam. Als je nog wat te besteden hebt voor jezelf, dan is het verstandig om dit opzij te zetten voor een betere en meer kansrijke toekomst. Maar hoe doe je dat als ‘normaal sparen’ je vermogen niet vergroot? Hier zijn enkele besparingsalternatieven:

1 – Pensioen opbouwen

Pensioen opbouwen bij uw werkgever is niet meer zo eenvoudig als vroeger. Tegenwoordig wordt er meer onderzoek en originaliteit verwacht en vaak zelfs unieke bijdragen. To see also : 5 interessante Instagram-accounts om te volgen. Bent u ondernemer of zzp’er, dan betaalt u de gehele bouw, dus houdt hier rekening mee. U kunt uw pensioen op verschillende manieren opbouwen, sparen is daar één van.

Aangezien sparen tegenwoordig niet veel geld opbrengt, is het misschien geen goed idee om al uw hoop hierop te vestigen. U kunt andere manieren kiezen om kapitaal op te bouwen naarmate u ouder wordt, zoals sparen bij banken en beleggen. Ik leg alle manieren uit in dit artikel dat ik vorige maand schreef, zodat je goed voorbereid kunt zijn.

Het mooie van sparen voor uw pensioen is dat u uw ‘restjes’ nu kunt beleggen. Je kunt er ook coole accessoires en merkkleding van maken, maar ach, dat is toch maar van korte duur? Als je later begint met sparen, heb je ook de kans om eerder te stoppen met werken. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor tijdelijk pensioen a.k.a. Sabbatical zodat je niet lang hoeft te wachten!

Bekijk deze video en leer hoe u op 55-jarige leeftijd met pensioen kunt gaan:

2 – Investeer in aandelen

Investeren in aandelen is op de lange termijn zeker een slimme zet. Er zijn veel manieren om aandelen te kopen, app-handel is de gemakkelijkste manier. U doorloopt het KYC-proces, sluit een bankrekening aan en begint direct met handelen. Maar wat zijn de voordelen van beleggen?

Natuurlijk zijn er ook nadelen, want beleggen in aandelen kan een tijdrovende klus zijn. Je neemt altijd risico’s en je moet ook weten wat je doet. Gewoon willekeurig geld in verschillende flessen gieten is waarschijnlijk niet de beste strategie. Doe altijd je eigen onderzoek! En terwijl je toch bezig bent, bekijk deze relevante video:

3 – Koop onroerend goed

Of u nu in een woning woont, een woning huurt of een woning koopt, u ​​loopt geen stijgende vastgoedprijzen mis. De vastgoedmarkt komt nu weer in iets rustiger vaarwater, maar in 2022 stijgen de Europese vastgoedprijzen met gemiddeld +10,5%! Als je een ander huis wilt kopen, kom je erg teleurgesteld uit, want ook de regels zijn streng geworden.

Als u wat geld heeft en uw vermogen wilt vergroten, kan investeren in onroerend goed een slimme keuze zijn. Misschien heb je niet genoeg geld om een ​​huis of appartement te kopen, maar misschien is een populaire garagebox een optie. Of een bedrijfsruimte die je kunt huren. Natuurlijk zijn er ook risico’s verbonden aan beleggen hier, maar om in moeilijke tijden je vermogen te vergroten, moet je gewoon verstandig te werk gaan. Hier zijn drie redenen waarom u in onroerend goed zou moeten investeren:

Bekijk hieronder een video waarin u stap voor stap leert hoe u onroerend goed kunt kopen:

Fractionalized NFT’s (F-NFT’s)

Ja, je ziet het goed. Want als je wilt investeren in vastgoed, maar je hebt niet veel op de plank liggen, dan kun je hiervoor NFT’s gebruiken. Gechipte NFT’s zijn niet-fungible token-chips, dus je koopt in wezen een stukje van een geheel. In dit geval dus een deel van de aankoop van onroerend goed.

Laten we zeggen dat er onroerend goed te koop is voor kopers van NFT’s. Stel dat de prijs 2,5 miljoen is, dan kun je als je rijk bent het in één keer kopen, als je wilt. Heeft u geen geld, maar bent u toch geïnteresseerd, dan kunt u 10.000 investeren in bijvoorbeeld een villa. Of meer of minder, wat je maar wilt. Hierdoor kunnen meerdere mensen hetzelfde bezitten, zodat de lasten worden gedeeld en iedereen profiteert van de investering. F-NFT’s zijn nog erg nieuw en we zitten momenteel in de crypto-winter, dus deze beleggingsmethode is nog niet volledig uitgerijpt.

Als je wat onderzoek wilt doen en op zoek wilt gaan naar de beste beleggingspanden, kun je direct deze video over fractioneel eigenwoningbezit bekijken:

Ik kan met dit punt beginnen, maar het afbetalen van schulden is vaak een prioriteit. Ik heb het niet over de schulden van je nutsbedrijf of je zorgverzekering, want dan heb je geen geld meer. Dat moet altijd worden gedekt voordat u het onroerend goed koopt. Ik heb het over je hypotheek of zelfs uitstaande studieleningen.

Je kunt je studieleningen onbeperkt afbetalen, maar als je je geleende bedrag verlaagt, houd dan een paar belangrijke dingen in gedachten. Houd er rekening mee dat u soms een boete kunt krijgen voor vervroegd aflossen, informeer daarom tijdig bij uw bank. Betaal je meer in termijnen, dan geniet je van een lagere maandlast, maar houd er rekening mee dat je het geld pas vrijgeeft als je je woning verkoopt. Dus misschien sluit je het leven in; volg dat. Tot slot is het goed om te weten dat de rente op de hypothecaire lening omlaag kan en nu deze aftrekpost al onder druk staat is dit een goede zaak om te weten.

5 – Investeer in crypto

Het laatste alternatief voor sparen, dat we vandaag zullen behandelen, is crypto-investering. Deze heb ik natuurlijk bewaard, omdat het een aantrekkelijke optie is! Wees je goed bewust van de risico’s, maar onderzoek zeker de markt. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) is niet zo goed in cryptohandel:

“Cryptos hebben een ongelooflijke groei en even sterke dalingen doorgemaakt omdat het erg moeilijk is om een ​​gevestigde waarde toe te kennen. Investeren in crypto’s brengt grote risico’s met zich mee.”

Natuurlijk is het een riskante onderneming, maar je krijgt er ook mee te maken bij het kopen van onroerend goed, aandelen en pensioenen. Mijn vriend Gijs schreef een artikel over het herstellen van je spaargeld. Het omvat vijf methoden: kopen en houden, betalingen doen, handelen, dividenden uitlenen en uitlenen. Dit zijn allemaal crypto-vereisten, die hij in detail heeft uitgelegd. Ik wil de inhoud hier niet herhalen, want dan kun je hetzelfde twee keer lezen. Ik wil je nog een paar voordelen laten zien, namelijk:

Nou, dat laatste is natuurlijk mijn mening, maar het is echt een heel interessante markt om iets te beginnen. U kunt ook een crypto-spaarrekening voor uw kinderen openen, waarmee u hun toekomstige opleiding kunt financieren of ze een rijbewijs cadeau kunt doen.

Wil je je spaargeld gebruiken om crypto te verhandelen, maar weet je niet hoe? Bekijk de video hieronder of lees dit gedeelte op onze website:

Conclusie

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, zijn er verschillende manieren om je spaargeld te beleggen. We hebben het chronologisch behandeld: pensioen opbouwen, beleggen in aandelen, onroerend goed kopen, schulden afbetalen en investeren in crypto. Tussendoor hebben we gedistribueerde NFT’s aangeroerd om u een beter idee te geven van uw opties. Natuurlijk zijn er veel mogelijkheden, zoals je geld doneren, sparen op een buitenlandse rekening en je woning verduurzamen. Die heb ik deze keer niet behandeld, want dat is echt een andere sport.

Het belangrijkste is om goed onderzoek te doen en niet blindelings op anderen te vertrouwen. Laat je goed informeren door de professionals of nog beter: verdiep je in de strategieën en technieken. Deze nieuwe kennis is niet makkelijk terug te vinden in boeken, maar door te kijken naar de opties die we hier hebben besproken, kun je kijken naar macrotrends, werkwijzen en jouw opties. Wat past bij jouw mogelijkheden en wat past bij waar je heen wilt? Sparen is bedoeld om je de vrijheid en kansen te geven die je nodig hebt, dus als het beperkt begint te worden, doe je niet je best. Maak je budget niet krap, want je moet ook comfortabel kunnen leven. Heb je besloten hoeveel je je kunt veroorloven te verliezen? Plan dit dan in en ga voor een permanente en zorgeloze toekomst. Veel geluk!

Bent u op zoek naar meer informatie of heeft u vragen over verschillende spaarmogelijkheden? Of wil je andere cryptoliefhebbers ontmoeten? In het gratis Discord-kanaal van ons AllesOverCrypto Coin Mastery-product kun je vragen stellen en duizenden andere crypto-enthousiastelingen ontmoeten. Heeft u andere crypto-gerelateerde vragen? De makkelijkste manier is om je vraag te stellen in onze FAQ. Een ander ding dat u kunt doen, is uw vraag + Alles over Crypto googlen. Vertel ons uw mening over het opbouwen van rijkdom door te sparen en andere strategieën!

Alle uitingen van AllesOverCrypto, inclusief alle producten (inclusief Crypto Signals en Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en mogen op geen enkele manier worden geïnterpreteerd als een persoonlijke uitnodiging, advies of aanbeveling om te kopen en te investeren in een of meer cryptovaluta. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en is dat duidelijk ook niet van plan.

De opmerkingen van AllesOverCrypto zijn puur educatief van aard en mogen op geen enkele manier worden geïnterpreteerd als financieel, juridisch of fiscaal advies. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch en/of fiscaal adviseur. Er is geen adviesrelatie tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is met de grootst mogelijke zorg en aandacht samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan ​​voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie is op eigen risico. U dient zich ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt beweegt, snel achterhaald is of kan worden. Houd hier rekening mee bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt u uitdrukkelijk verzocht de gegevens zelf te verifiëren.

Iedereen die in een of meer cryptocurrencies wil investeren, moet zelf onderzoek doen voordat hij besluit cryptocurrencies te kopen of verkopen. AllesOverCrypto was op geen enkele manier bij deze activiteit betrokken. U bent verantwoordelijk voor uw eigen aan- en verkoopbeslissingen. Het kopen van cryptocurrencies brengt aanzienlijke risico’s met zich mee vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is om al uw aankoopgeld kwijt te raken. Koop dus geen crypto die u zich niet kunt veroorloven te verliezen.

Het pensioen gaat ervan uit dat u na uw pensionering nog twintig jaar leeft. Een simpele rekensom leert dan dat je het bedrag dat je elk jaar nodig hebt vermenigvuldigt met twintig. Stel dat je vroeger 2.000 euro per maand uitgaf, dan heb je direct 4,5 ton nodig.

Hoeveel spaargeld op welke leeftijd?

Hoeveel spaargeld op welke leeftijd?
LeeftijdsgroepGemiddelde besparingTussenopslag
Al 25 jaar€ 7.100€ 2.500
25-35 jaar€14.000€5.500
35-45 jaar€ 25.700€ 9.800
45-55 jaar€40.500€14.400

Wat is het normale bedrag op een spaarrekening? Hoeveel spaargeld heeft de gemiddelde Nederlander? Volgens het CBS heeft het gezin gemiddeld 42.300 euro op de spaarrekening staan. Dat is veel, en dat is het ook. Het gemiddelde beeld wordt vertekend door rijkere huishoudens, waardoor het gemiddelde flink stijgt.

Hoeveel spaargeld heeft iemand van 40 jaar?

Hoeveel spaargeld heeft de gemiddelde 40-jarige? De conclusie is dat 70% van de 41- tot 45-jarigen meer dan € 3000 aan spaargeld heeft. De overige 30% is redelijk bespaard voor minder dan €3000.

Hoeveel heeft de gemiddelde Nederlander op zijn spaarrekening staan?

Volgens de laatste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek hebben Nederlandse huishoudens gemiddeld € 49.800 aan banken en spaarrekeningen. Dit klinkt als veel, maar het is vooral te danken aan rijke families, die het gemiddelde enorm opdrijven.

Hoeveel spaargeld heeft een 30 jarige?

Hoeveel spaargeld heeft de gemiddelde 30-jarige? De conclusie is dat 55% van de 31-35-jarigen meer dan € 3000 aan spaargeld heeft. De overige 45% heeft minder dan €3000 gespaard. Qua inkomen zijn dertigers nog niet op hun hoogtepunt en geven ze meer uit aan kinderen en huisvesting.

Wat heeft de gemiddelde Belg op zijn spaarrekening?

In totaal verdiende de Belg volgens Statbel in 2019 gemiddeld 3.758 euro. Dat was omgerekend naar zo’n 2.328 euro.

Wat is beter dan sparen?

Wat is beter dan sparen?

Beleggen is een vorm van beleggen met als doel uw geld te laten groeien. Als je belegt heb je een grotere kans op rendement dan sparen. Maar let op: u loopt het risico dat de huidige waarde van uw belegging (tijdelijk) lager is dan het bedrag dat u heeft belegd.

Is sparen nog wel slim? Sparen op een spaar- of depositorekening is veilig, maar niet erg winstgevend nu. Er zijn andere zaken die meer risico met zich meebrengen, maar die u ook meer rendement kunnen opleveren voor uw geld.

Hoe krijg ik het meeste rendement uit mijn geld?

U krijgt vaak een hoger rendement als u uw spaargeld voor een langere periode op de spaarrekening laat staan. Financieel expert Kapé Breukelar: “Wil je toch meer dan 2% rente, dan moet je het geld voor tien jaar of langer vastzetten. Kies je voor een korte looptijd, dan krijg je iets meer dan een spaarrekening.

Hoe kan ik geld laten renderen?

De enige manier om uw geld terug te krijgen is door te investeren, en dat kan op verschillende manieren. Opties zoals beursspeculatie brengen altijd risico’s met zich mee en vereisen toch veel kennis over het huidige ondernemingsgedrag. Andere opties zoals levensverzekeringen zijn minder liquide.

Hoe brengt geld het meeste op?

Zo haal je het meeste uit je spaargeld

 • Begin met belastingbesparing. Met fiscaal sparen haalt u meer uit uw spaargeld. …
 • Sparen en beleggen toevoegen.
 • Investeer in je wisselgeld of investeer in mobiel met advies. Investeren in Your Change is een gemakkelijke manier om te investeren. …
 • Denk aan seizoensinvesteringen.

Wat is een goed alternatief voor sparen?

De drie beste rollen zijn produceren, investeren en sparen in het buitenland. Bij de eerste optie bespaart u op uw maandlasten, bij de tweede kunt u een hoger rendement behalen (dit is natuurlijk nooit gegarandeerd) en bij de derde kunt u een hogere rente behalen.

Wat kun je doen tegen negatieve rente?

Enkele praktische dingen die u kunt doen om negatieve rente te voorkomen, zijn onder meer:

 • Spreid uw spaargeld over meerdere banken. …
 • Zet (een deel van) uw spaargeld over naar een bank die nog rente betaalt. …
 • Zet een deel van je spaargeld op een spaarrekening.

Wat te doen met spaargeld bij inflatie?

Voor mensen met een lange looptijd en niet slapen op de beurs die op en neer gaat, kan beleggen een optie zijn om rijkdom op te bouwen en zichzelf te beschermen tegen inflatie die aandelen minder waard maakt.

Waar moet ik met mijn geld heen?

Als je eenmaal genoeg spaargeld hebt opgebouwd, zijn er verschillende manieren om meer uit je geld te halen. U kunt het geld bijvoorbeeld beleggen, beleggen in uw woning, op een spaarrekening met vaste rente zetten of toevoegen aan uw pensioen. Als u hierover vooruitdenkt, kan uw geld meer waard worden.

Wat te doen met je spaargeld 2022?

30 geweldige ideeën: wat te doen met besparingen in 2022

 • Indexbeleggingen/aandelen. …
 • Investeren in Nederlands vastgoed. …
 • Investeren in cryptovaluta. …
 • Betaal de schulden af. …
 • Persoonlijke leningen. …
 • Financier je opleiding. …
 • Begin met beleggen voor uw pensioen. …
 • Start je eigen bedrijf

Wat te doen met veel geld op de bank? Als je eenmaal genoeg spaargeld hebt opgebouwd, zijn er verschillende manieren om meer uit je geld te halen. U kunt het geld bijvoorbeeld beleggen, beleggen in uw woning, op een spaarrekening met vaste rente zetten of toevoegen aan uw pensioen. Als u hierover vooruitdenkt, kan uw geld meer waard worden.

Waar kan ik het beste mijn spaargeld kwijt?

Zolang er niet meer dan € 100.000 per persoon op een rekening bij de bank staat, staat de toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) daar garant voor. Zo is uw geld 100% veilig. Ook als de bank failliet gaat. Als u meer dan € 100.000 aan spaargeld heeft, spreidt u dit het beste over meerdere banken.

Wat als je meer dan 100.000 euro op de bank?

Heeft u meer dan € 100.000 aan spaargeld en wilt u 100% zekerheid? Open dan meerdere spaarrekeningen en/of deposito’s bij verschillende banken.

Hoeveel zwart geld kan je storten?

U kunt € 10.000 contant storten zonder dat uw bank u hiervan op de hoogte stelt. Contante betalingen in de winkel zijn verboden boven de € 3.000. Als u meer stort dan dit bedrag, moet uw bank of winkelier dit melden bij het Meldpunt Ongewone Transacties.

Hoeveel contant geld kunt u persoonlijk storten? U kunt 10000 storten zonder dat uw bank u hiervan op de hoogte stelt. Wanneer u papiergeld stort, betaalt u 0,5% van het gestorte bedrag.

Hoeveel keer per jaar mag je geld storten?

Alleen klanten van ABN AMRO, ING en Rabobank kunnen bankbiljetten in valutaparen storten. Klanten van andere banken niet. U kunt zo vaak storten als uw bank toestaat.

Hoe vaak mag je gratis geld storten bij ING?

Er zijn variabele kosten van toepassing op contante transacties die u met elke Betaalpas doet. Bijvoorbeeld: u kunt in totaal 4 keer per jaar gratis opwaarderen met OranjePakket en niet 4 keer met een Betaalpas.

Hoeveel geld mag je per maand storten?

U kunt tot € 10.000 contant storten zonder dat uw bank u hiervan op de hoogte stelt. Contante betalingen in de winkel zijn verboden voor bedragen tot € 3.000. Als u meer stort dan dit bedrag, moet uw bank of winkelier dit melden bij het Meldpunt Ongewone Transacties.

Hoeveel geld kan je per dag storten?

Storten U kunt maximaal 3.000 per rekening per dag storten. Als u meer dan € 3.000 wilt storten, moet u dit over meerdere dagen spreiden. Bankbiljetten kunnen worden gestort bij de Geldmaatautomaat. >

Hoeveel geld mag je storten 2022?

U kunt tot € 10.000 contant storten zonder dat uw bank u hiervan op de hoogte stelt. Contante betalingen in de winkel zijn verboden voor bedragen tot € 3.000. Als u meer stort dan dit bedrag, moet uw bank of winkelier dit melden bij het Meldpunt Ongewone Transacties.

Hoeveel geld kan ik storten bij Geldmaat?

Om te storten heeft u uw bankkaart en de magische code nodig. U stort maximaal 2.500 tegelijk in de Geldmaat stortautomaat. U kunt geld storten en opnemen bij meer dan 1.200 geldautomaten. Het gestorte geld staat direct op je rekening.

Hoeveel contant geld mag je storten Belastingdienst?

Handig als je liever niet veel contant geld in huis hebt en valse biljetten wilt inwisselen voor je rekeningsaldo. Maar let op: het is niet gratis. En je kunt maximaal € 10.000 per keer storten. Anders speelt de belastingdienst.

Hoeveel geld mag je storten 2022?

U kunt tot € 10.000 contant storten zonder dat uw bank u hiervan op de hoogte stelt. Contante betalingen in de winkel zijn verboden voor bedragen tot € 3.000. Als u meer stort dan dit bedrag, moet uw bank of winkelier dit melden bij het Meldpunt Ongewone Transacties.

Hoeveel contant geld mag je thuis hebben 2021?

In Nederland is er geen limiet op hoeveel geld je in huis mag hebben. U moet een bedrag groter dan € 560 aangeven in uw belastingaangifte. Dit is € 1120 als u een fiscale partner heeft. Ook de waarde van cadeaubonnen die je in huis hebt, telt mee.

Is 30.000 euro spaargeld veel?

Een alleenstaande heeft meer dan 30.000 euro spaargeld nodig om zijn eerste woning te kopen. Alleenstaande starters met een gemiddeld inkomen in Brabant hebben gemiddeld 32.664 euro aan investering nodig om een ​​eerste woning van 60 vierkante meter te kopen. Dit is terug te zien op de Eigengeldkaart van vergelijkingssite Independer.

Wat heeft de gemiddelde Belg op zijn spaarrekening? In totaal verdiende de Belg volgens Statbel in 2019 gemiddeld 3.758 euro. Dat was omgerekend naar zo’n 2.328 euro.

Hoeveel spaargeld is verstandig?

Het Nibud raadt u aan 10% van uw netto inkomen te sparen. U hoeft niet elke maand 10% opzij te zetten. Soms kan het wat meer zijn en soms wat minder. Zolang je gemiddeld 10% bent.

Hoeveel spaargeld heb je nodig als buffer?

Met de Nibud Buffercalculator weet je in 5 minuten hoeveel geld je in jouw situatie zou moeten hebben. Om je een idee te geven: volgens het Nibud moet een gezin met twee kinderen minimaal 10.000 euro hebben.

Is 50.000 euro spaargeld veel?

Het bedrag van 50.000 euro op uw spaarrekening is dus zeker meer dan het gemiddelde vermogen van een Nederlander. Maar als uw pensioen laag is, kan 100.000 euro toch te weinig zijn. Het hangt dus sterk af van uw persoonlijke situatie en wat u met uw spaargeld wilt doen.

Koen K.