BP-bankingfinance.nl » 3 vooroordelen waar (crypto)beleggers zich bewust van moeten zijn
3 vooroordelen waar (crypto)beleggers zich bewust van moeten zijn

3 vooroordelen waar (crypto)beleggers zich bewust van moeten zijn

Er zijn een aantal cognitieve vooroordelen die de beslissingen van alle soorten beleggers beïnvloeden, vooral in tijden van depressie en angst. AlphaStocks wil je vertellen wat de biases zijn, wat dit betekent en hoe je daar rekening mee kunt houden.

Het is misschien een beetje overdreven, maar als het gaat om investeringsbeslissingen, is het een goede tactiek om zo emotieloos mogelijk te zijn. Te vaak raken beleggers verstrikt in het kortetermijnverhaal dat door de media of de meningen van anderen wordt verkondigd.

Hier zijn drie trends waar elke belegger zich bewust van moet zijn.

1. Voorkeur voor bevestiging

1. Voorkeur voor bevestiging

Misschien wel het grootste waar we in ons dagelijks leven mee worstelen, is de voorkeur voor bevestiging. Dit is het bewust zoeken naar informatie die gunstig is voor uw mening of situatie. On the same subject : Waar kun je in investeren? » Crypto-insiders. Als u bijvoorbeeld Ford-aandelen bezit, zoekt u misschien naar “waarom is Ford een goede investering?” om je positie te versterken. Zoek in plaats daarvan naar “waarom is Ford geen goede investering?”

Het komt terug op mijn punt van emotieloos zijn bij het nemen van beslissingen. U wilt weten waarom een ​​bedrijf failliet gaat, dus u kunt dit meenemen in uw investering. Beleggers houden van hype-aandelen zoals Palantir, Nio en Gamestop, en ze worden zo sterk aanbevolen dat beleggers zich niet bewust zijn van het grotere landschap en de waargenomen risico’s die aan deze bedrijven zijn verbonden.

Hoe kapitaal te beschermen in een crypto-bearmarkt?
To see also :
Een berenmarkt is een periode waarin het sentiment op de cryptomarkt negatief…

2. Informatie

2. Informatie

De media zetten ons vaak onder druk met een kortlopend verhaal. De minuut-tot-minuut toegang tot het nieuws heeft de kans alleen maar vergroot dat nieuws op jou wordt afgestemd. On the same subject : Britse Kanaaleilanden trekken laagbelaste cryptobedrijven aan. In sommige omstandigheden wordt irrelevant nieuws aan ons gepresenteerd met als doel een emotionele reactie op te roepen bij ons als lezers, luisteraars en kijkers. Maar in werkelijkheid zullen verhalen meestal niet langer dan een paar dagen, weken of maanden aandacht trekken voordat de markt doorgaat naar het volgende grote nieuws.

Wat veel nuttiger is voor beleggers, is om de belangrijkste informatie bij te houden met betrekking tot de bedrijven waarin ze beleggen en om alle belangrijke implicaties bij te houden die van invloed kunnen zijn op het langetermijnperspectief van een investering.

Aandelen zijn al een tijdje aan het dalen, maar er is een rally in crypto en veel beweging elders voor de markt
Read also :
AEX-index is vlak. NN, chippers, dollar, rentetarieven, crypto, centrale banken in een…

3. Referentie-effect

3. Referentie-effect

Laat u niet storen door prijsschommelingen als dit geen invloed heeft op de prestaties van uw beleggingen en controleer altijd de bronnen waar u de informatie vandaan haalt. Read also : Daarom is nu investeren in crypto interessant!. Meerdere bronnen met unieke perspectieven zijn altijd de beste manier om tot een onbevooroordeelde samenvatting van de gebeurtenis in kwestie te komen.

De verankeringsbias, ook wel het referentie-effect genoemd, is in de huidige omstandigheden waarschijnlijk de meest relevante van allemaal op deze lijst. Het referentie-effect heeft de neiging investeerders te beïnvloeden om een ​​kans te rechtvaardigen, zelfs wanneer de omstandigheden veranderen. Zo leidde in 2021 de speculatieve bull run tot onverdiende roekeloze waarderingen en werden jaren van onbewezen groei ingebouwd in de waarderingen van talloze bedrijven.

Vanwege de opkomst en ondergang van veel aandelen, vooral groeiaandelen, hebben beleggers de neiging te geloven dat alle aandelen uiteindelijk hun historische hoogtepunten zullen bereiken. Dit zal voor sommige aandelen het geval zijn, maar niet voor alle aandelen. Veel van de bedrijven die de afgelopen jaren in een stroomversnelling zijn geraakt, hebben nog steeds geen omzet, geen levensvatbaar bedrijfsmodel voor de lange termijn, geen concurrentievoordeel en bergen schulden.

Sorry dat ik de brenger van slecht nieuws ben, maar sommige van deze aandelen zullen failliet gaan.

We weten allemaal hoe het is als we beginnen met beleggen; “Prestaties uit het verleden zijn geen indicator voor toekomstig succes.” Daarom is het onze taak als beleggers om weloverwogen, weloverwogen beslissingen te nemen die de kans op een succesvol resultaat maximaliseren, het risico minimaliseren en zorgen voor een positief langetermijnrendement.

De beste portfoliotrackers voor Nederlandse beleggers
To see also :
Of u nu belegt in aandelen, cryptocurrencies of ETF’s, een website of…

Koen K.